Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Ford Otosan, yenilikçi fikirleriyle patent başvurusu yapan çalışanlarını ödüllendirdi

Güncelleme :13.03.2016

 İnovasyon, Ar-Ge ve Fikri Haklar Yönetimi’ne verdiği önemle çalışanlarının patent başvurularını destekleyen Ford Otosan, 2015'te Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunan çalışanlarını, düzenlediği törenle ödüllendirdi. Patent başvuru sayısını her geçen yıl artıran Ford Otosan'ın Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı sürdürülebilir büyümemizin vazgeçilmezi olarak görüyoruz" dedi.

 

Son 13 yılda yaptığı toplam 754 patent ve faydalı model başvurusu ve 264 patent tescil belgesiyle sektöründe fark yaratan Ford Otosan, 2015 yılında Türk Patent Enstitüsü’ne patent başvurusu yapan 305 çalışanını ödüllendirdi. Vehbi Koç Vakfı Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Baş Yardımcısı William Periam, İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçarslan, Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tarık Yüksel ve Ford Otosan çalışanları katıldı. 

Haydar Yenigün: Sürdürülebilir büyümenin vazgeçilmezi, inovasyon

Toplantıda konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türkiye’nin ilk ‘Fikri Haklar Stratejisini’ oluşturan Koç Topluluğu’nun ardından, ikinci özel sektör kuruluşu olarak Ford Otosan’ın da Fikri Haklar Stratejisini oluşturduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Türk otomotiv sektörünün Ar-Ge öncüsü olarak, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı, sürdürülebilir büyümemizin vazgeçilmezi olarak görüyoruz. Neredeyse kuruluşumuzdan bu yana Ar-Ge yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyor, kurumiçinde yenilikçi fikirleri destekliyoruz. Bu çalışmalarımızla birlikte, 100 Yıllık Sanayi Şirketi olma hedefimize her geçen yıl daha da güçlenerek ilerliyoruz. 2015 yılında Ford Otosan olarak 305 çalışanımız tarafından geliştirilen 142 yeni patent başvurusunda bulunduk ve 31 adet patent tescil belgesi almaya hak kazandık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Türkiye otomotiv endüstrisine ve Ford Otosan’ın gelişimine verdikleri destek için başta TÜBİTAK olmak üzere, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın ilgili tüm birimlerine teşekkür ediyorum.” 

Nursel Ölmez Ateş: Kurumiçi girşimciliği destekliyoruz

Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş de törende bir konuşma yaptı. Ateş; Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olma vizyonları doğrultusunda çalışanların inovatif bakış açısı ile geliştirdikleri her türlü fikri faaliyet ve teknik geliştirmeleri desteklediklerini belirterek, şöyle konuştu:  "İnovasyon şirket kültürümüzün vazgeçilmez bir unsuru. Ortak aklımızla yaptığımız bu çalışmaların her anında katkıda bulunan çalışanlarımızla ileriye doğru 'sen varsan gelecek bizim' mottosuyla yürüyoruz. Şirketimizin geleceğini tasarlamak, yeni büyüme imkanları yaratmak için kurum içi girişimcilere fikirlerini sunma, olgunlaştırma ve projelendirme olanağını sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. "

Bugüne kadar 754 patent başvurusu yapan Ford Otosan, 2015 yılında 31 patentinin de tescilini gerçekleştirdi. Ford Otosan böylelikle 13 yılda toplam 264 patent başvurusunu tescillemiş oldu.

  Ford Otosan Fikri Haklar Stratejisi

o Ar-Ge ve fikri haklar ilişkisini güçlendirip, yaratıcılığı ve yenilikçiliği artıran Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde gelecek teknolojileri öngörmek ve uygulamaya geçirerek sektörde öncü olmak,

o Rakiplerin fikri haklarını ihlal etmeden yeni teknolojilerimizi koruyarak sektörde fark yaratmak,

o Ürün geliştirme ve Ar-Ge hedeflerimize uyumlu biçimde değerli fikri haklar portföyünü genişletmek,

o Uluslararası fikri haklar izleme ve ihlal takibini benimseyerek yenilikleri izlemek,

o İş hedeflerine uyumlu fikri haklar portföy yönetim sistemi oluşturmak ve lisans geliri elde etmek.

Bu haber 2823 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Shell&Turcas’tan motorsiklet sürücülerine “bir kural bir ömür“ kampanyası... 13.03.2025
ABD, 2025 için petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü revize etti... 12.03.2025
Türkiye’deki Chery Teknisyenleri Üstün Yeteneklerini Sergilemeye Hazırlanıyor!... 12.03.2025
Enerji sektörü net sıfır hedeflerini erteliyor... 12.03.2025
Petrol hakkına müteallik karar... 12.03.2025
Küresel elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yüzde 30 arttı... 12.03.2025
Bakan Bayraktar, ABD'de enerjide işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi... 12.03.2025
EPDK, PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 milyon lira ceza verdi... 12.03.2025
BSH Türkiye’den Yenilenebilir Enerji İçin Büyük Adım ... 12.03.2025
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılında 3,1 milyar TL gelir elde etti... 12.03.2025
YASED: Türkiye’ye 1,4 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.03.2025
Enerjisa Enerji, ‘Enerjimi Koruyorum Projesi’nin sosyal etkisini artırdı... 12.03.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.