Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Elektrik tüketiminde rekor kırıldı

Güncelleme :27.06.2016

Elektrikte her gün yeni bir rekor kırılıyor. Hızla artan tüketim, perşembe günü 876 milyon kilovatsaate, cuma günü de 878 milyon kilovatsaate çıkarak tarihi rekor kırdı.
 

Elektrikte, tarihi bir dönemden geçiliyor. Ankara’da enerji yönetimi, klimaların devreye girmesiyle birlikte hızla artan taleple ilgili süreci yakından takip ediyor. Klimaların devreye girmesiyle birlikte elektrikte her gün yeni bir rekor kırılıyor.Hızla artan tüketim, perşembe günü 876 milyon kilovatsaate, cuma günü de 878 milyon kilovatsaate çıkarak tarihi rekor kırdı. Önceki tüketim rekoru 867 milyon kilovatsaatle 30 Temmuz 2015’te kırılmıştı. Enerji sektörü uzmanları, tüketimin genelde temmuzda rekor kırdığını belirterek, “Bu yıl haziranda rekor kırıldı. Bu gidişle günlük tüketim 900 milyon kilovatsaate kadar çıkar” dedi. Sektör temsilcileri, kurulu güç dikkate alındığında ne kadar artarsa artsın tüketimin karşılanabileceğini belirtiyor.
3 ay zam yok
EPDK, 1 Temmuz’dan geçerli olacak ve 3 ay uygulanacak elektrik fiyatlarıyla ilgili hesaplamaları da tamamladı. 1 Temmuz’da elektriğe zam yapılmayacak. Doğalgazda da zam ya da indirim söz konusu değil. Doğalgazda beklenen indirim eylül ya da ekimde yapılacak.
İcralık olan aboneye ‘Güvence’li çözüm
Enerji yönetiminin diğer bir Gündem maddesi de elektrik borcu nedeniyle icralık olan abonelerle ilgili düzenleme. Çok sayıda abone, elektrik faturasını zamanında ödemediği için icralık oldu. EPDK’nın çözümüne göre bu durumdaki abonenin borcu, dağıtım şirketine ilk abonelik sırasında “güvence bedeli” adıyla yatırılan paradan tahsil edilecek. Böylece, abone icraya verilmeyecek. Borç, bu bedeli aşmışsa hukuki takip yapılacak.
 

 

Bu haber 4854 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.