Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi Çocuklarla Buluşuyor Güncelleme :13.07.2016Shell Türkiye’nin 1995 yılından bu yana kazı çalışmalarına destek verdiği, dünyanın en önemli tarihi ve kültürel değerlerinden biri olan Çatalhöyük Neolitik Kenti’nde düzenlenen “Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi” bu yıl 11 Temmuz – 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Atölye, başta çocuklar olmak üzere farklı yaş ve meslek gruplarından binlerce kişiyi Çatalhöyük mirası ile buluşturuyor.
Hem Türkiye hem de insanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan ve Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük Neolitik Kenti’ndeki çalışmalara 21 yıldır destek veren Shell Türkiye, Stanford Üniversitesi’nin yürüttüğü araştırma projesine, bu yıl da katkıda bulunuyor. Ayrıca kazı ve araştırma çalışmalarına paralel olarak 2003 yılından bu yana yaz aylarında, Shell Türkiye’nin katkılarıyla Arkeoloji Atölyesi etkinlikleri de düzenleniyor.
Çatalhöyük çevresinde yaşayan çocuklara Çatalhöyük’ü tanıtmak amacıyla başlatılan proje, yetişkinler ve Türkiye’nin her yerinden ziyaretçilerin katılımıyla yoğun ilgi görüyor. Öncelikle çocuklar olmak üzere farklı yaş ve meslek gruplarından, arkeoloji ve kültürel mirasımıza ilgi duyan herkese açık olan Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi, bu yıl 19 Ağustos’a kadar devam edecek. Katılımcıların ücretsiz olarak yararlandığı Çatalhöyük Arkeoloji Atölyesi, Cuma hariç haftanın 6 günü 10.00 - 15.00 saatleri arasında açık olacak.
Başta Çatalhöyük Yaz Atölyesi olmak üzere Shell Türkiye’nin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine dikkat çeken Shell Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Okyar Perdeci, “Dünyanın en çok ilgi gören arkeolojik kazı çalışmalarından biri olan Çatalhöyük kazılarına 1995 yılından bu yana destek veriyoruz. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Çatalhöyük’te, Stanford Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ian Hodder liderliğinde her yıl dünyanın farklı bölgelerinden gelen 150’ye yakın arkeolog görev alıyor. Proje, Türk arkeologların yetişmesine de çok önemli bir katkı sağlıyor.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
“Kazı çalışmalarına verdiğimiz desteğin yanı sıra, Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi ile çocuklarda ülke mirasına sahip çıkma konusunda farkındalık yaratıyoruz. Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyelerine bugüne kadar 7000’e yakın öğrenci katıldı. Atölye çalışmalarının gördüğü bu yoğun ilgi bizleri çok mutlu ediyor.”
Çatalhöyük Arkeoloji Atölyesi’nde, başta çocuklar olmak üzere ilgilenen herkese Çatalhöyük tanıtılıyor, Çatalhöyük örneğinden yola çıkılarak ülkemizin kültürel mirasına karşı koruma ve sahiplenme duyguları kazandırılıyor. Bugüne kadar 7000’e yakın katılımcının ücretsiz olarak yararlandığı atölye etkinliklerinin sonunda, katılımcılara “kültürel emanetlerin koruyucusu” sertifikası veriliyor.
Bu haber 3544 kere okunmuştur.
|
|