Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları
Ford Otosan AR-GE’den ODTÜ Kıbrıs’a Davet Güncelleme :01.11.2016Ford Otosan AR-GE Merkezi; ODTÜ’nün 3 kampüsünden birisi olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ın Makina Mühendisliği Programı öğrenci ve öğretim üyelerini, İstanbul Sancaktepe’deki yerleşkesine davet etti
Mühendis, yüksek mühendis ve doktora düzeyinde 1300 civarında çalışana sahip, Avrupa’nın ve dünyanın en önde gelen AR-GE merkezlerinden birisi olan Ford Otosan AR-GE Merkezi; ODTÜ’nün 3 kampüsünden birisi olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ın Makina Mühendisliği Programı öğrenci ve öğretim üyelerini, İstanbul Sancaktepe’deki yerleşkesine davet etti.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü (KKK) Makina Mühendisliği’nden üç öğretim üyesi ve ODTÜ Kıbrıs Makina Mühendisliği Öğrenci Topluluğu - ASME Öğrenci Kolu üyesi beş makina mühendisliği öğrencisi Merkez’i ziyaret ederek incelemelerde bulundular.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Makina Mühendisliği Programı koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Behzat Kentel, “Bu davet ve ziyaret bizim için çok önemliydi ama bu Ford AR-GE ile ilk temasımız değil. Daha önce dört lisans mezunu makina mühendisi öğrencimizi bu merkeze yerleştirmiştik ve çalışmaya devam ediyorlar. Bu tarz merkezlerde lisans mezunlarının ilk aşamada iş bulması çok zordur. Bizim hedefimiz, Ford AR-GE Merkezi ile araştırma-proje, staj imkanları, know-how, teknik ve ekipman desteği gibi konularda iş birliği olanaklarını hayata geçirmektir. Üniversite-sanayi iş birliktelikleri bu şekilde gerçekleşiyor.” dedi.
Yapılan teknik ziyaret sırasında ODTÜ KKK Makina Mühendisliği Programı Staj Koordinatörü Doç. Dr. Murat Sönmez Ford Otosan İnsan Kaynakları yetkilileriyle, ODTÜ KKK ve Ford Otosan arasında bir staj protokolü imzalanması konusunda görüşme gerçekleştirdi.
Söz konusu heyette bulunan, Makina Mühendisliği Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Volkan Esat ise, inceleme ve görüşmelerle ilgili şunları söyledi: “Ufak ufak taşlar büyük dalgalar yaratır; bu türden ziyaretler ve görüşmeler de, olası büyük projeler. Bu davet çok önemliydi. Öncelikle bizi tanımaları çok önemliydi. Bizim çok aktif bir Makina Mühendisliği Öğrenci Topluluğumuz var. Aynı zamanda, Amerikan Makina Mühendisleri Cemiyeti (ASME) öğrenci kolu olmayı da başardılar. Merkezde bulunan birçok birim bizlere sunum yaptı. Laboratuvarlarda incelemelerde bulunduk. Staj desteği konusunda ilerleme sağlandı. Çok ciddi sonuçlar çıkacağına inanıyoruz bu ilişkiden.” dedi.
Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Makina Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Başkanı Ahmed Zarrar ise, topluluk olarak Ford Otosan ile ilişkilerinin geçmişi olduğunu belirterek; “Mesela topluluk olarak daha önce, Ford Otosan Türkiye İnovasyon Süreç ve Sistem Geliştirme Yöneticisi Dr. Serhat Erpolat'ı, bir dizi seminer vermek üzere kampüsümüzde ağırlamıştık. Makina mühendisliği öğrencileri olarak bu tür girişimleri çok önemsiyoruz. Topluluğumuz, mühendislik öğrencilerinin kendi alanlarıyla ilgili bilgileri öğrenmelerine ve bunları hayata geçirmelerine yönelik teşvik edici projeler üzerine yoğunlaşıyor. Ford Otosan AR-GE ile ilişkimiz ve ilerde gerçekleşmesini umut ettiğimiz somut adımlar, tam da bu amacımıza hizmet edecek kapsamda.” dedi.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Makine Mühendisliği Topluluğu (MMT):
Kasım 2015'de kurulan topluluk, 2016 yılının ilk aylarında yaptığı başvuru sonucunda, ASME* (Amerikan Makina Mühendisleri Cemiyeti) tarafından "ASME ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Öğrenci Kolu" olarak kabul edildi. Topluluk, makina mühendisliği öğrencilerine yaratıcı fikirlerini özgürce paylaşabilecekleri bir ortamın yanı sıra; bu fikirleri hayata geçirebilecekleri projeler için de imkân sağlıyor. Amaçları, düzenlenecek seminerler ve grup çalışmaları ile teorik mühendislik bilgilerini ve pratikteki tasarım ve analiz uygulamalarını öğrencilere aktarmak. Bu aktivitelerle, öğrencilerin sosyal ağlarını genişletmesine imkân sağlayarak, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesini hedefliyorlar.
Kurulduğu günden bu yana geçen zamanda, akademik seminerler ve çalıştaylar düzenleyen bir yapıya ulaştı. Bunlara örnek olarak; Doç. Dr. Eray Uzgören tarafından verilen "Matlab Eğitimi" ve Doç. Dr. Murat Sönmez tarafından düzenlenen "Autodesk Inventor ile Montaj Modellemesi Çalıştayı" verilebilir. Otomotiv sektörüne ilgi duyan mühendislik öğrencilerinin bilgilendirilmesi amacıyla; FORD Otosan Türkiye İnovasyon Süreç ve Sistem Geliştirme Yöneticisi Dr. Serhat Erpolat'ı, bir dizi seminer vermek üzere Kıbrıs’ta ağırladılar.
Bu haber 3866 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar |
Mercedes-Benz Türk, Dünya Şoförler Günü’nü Kutladı!... 11.12.2024 |
TPAO personel yönetmeliğinde değişikliğe gidildi... 11.12.2024 |
ABB, Engineering Software Steyr'e (ESS) yatırım yapıyor... 11.12.2024 |
#TekEldenUTTS İstasyon TİM ve TTO Montajları Hız Kesmeden Devam Ediyor!... 11.12.2024 |
Brisa’nın hızlı bakım servis zinciri Otopratik’ler, UTTS montajı yetkisi aldı... 11.12.2024 |
TPAO, yurt dışında 6 ülkede 15 proje yürütüyor... 11.12.2024 |
Türkiye’de Elektrikli Araç Devrimi Hızlanıyor... 11.12.2024 |
Petrol Ofisi, Tokat’ta ilk bp istasyonunun dönüşümünü gerçekleştirdi ... 11.12.2024 |
Frigo Nevnak’ın filosu Renault Trucks T520 ile verimliliğini artırıyor... 11.12.2024 |
Sanayi Sektörü, GES Yatırımları ile AB’nin ‘Sınırda Karbon Engeli’nin Mali Yükümlülüklerini Azaltabilir... 11.12.2024 |
Metalog’da verimlilikten taviz yok, 29 yeni Tırsan yatırımı... 11.12.2024 |
SEDAŞ’tan, Adapazarı’nın elektrik altyapısına 166 milyon TL yatırım... 11.12.2024 |
Elektrikli araçların konutlarda gerekli altyapı olmadan şarj edilmesi risk oluşturuyor... 11.12.2024 |
Petrol devlerinin karı bu yılın ocak-eylül döneminde yüzde 15,1 düştü... 11.12.2024 |
OPEC'in petrol üretimi kasım ayında günlük 104 bin varil arttı... 11.12.2024 |
ABD, 2025 için petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü revize etti... 11.12.2024 |
|
|