Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Shell Türkiye 7. Yol Emniyeti Konferansı’nı düzenlendi Güncelleme :10.11.2016“Yol emniyeti”ni kurum kültürünün yapı taşlarından biri haline getiren Shell, “Hedef Sıfırı Başarıyoruz, Çünkü Önemsiyoruz” temasıyla bu yıl 7’incisini düzenlediği “Yol Emniyeti Konferansı”nı 9 Kasım Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirdi.
Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Shell, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de “yol emniyeti”ni kurum kültürünün bir parçası olarak görüyor ve tüm paydaşlarının katılımıyla düzenlediği çeşitli etkinliklerle konuyu gündemde tutuyor.
Shell Türkiye, bu yıl 7’incisini düzenlediği “Yol Emniyeti Konferansı”nı 9 Kasım Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirdi. “Hedef Sıfırı Başarıyoruz, Çünkü Önemsiyoruz” temasıyla düzenlenen konferansa trafik güvenliğini geliştirmek amacıyla yıllardır yürüttüğü çalışmalarıyla dikkat çeken Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Shell & Turcas CEO’su Felix Faber, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner, İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Mustafa İşlek ve konunun uzmanı çok sayıda yönetici, firma temsilcisi ve danışman katıldı.
Yaklaşık 250 kişinin katıldığı konferansta, Shell’in ve kara nakliye operasyonlarındaki iş ortakları olan Ulusoy, Orpet, Acapet, Karınca Lojistik, Alışan Lojistik ve Ceva Lojistik’in yol emniyeti alanındaki örnek uygulamaları anlatıldı, ileri sürücülük teknikleri, defansif sürüş, yol mühendisliği gibi konularda çalışan eğitim kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları deneyimlerini paylaştı. Ayrıca Shell’in kara nakliye operasyonlarında görev alan, 2016 yılı boyunca emniyetsiz durumlara yaptıkları müdahaleler ve potansiyel trafik kazalarına karşı sergiledikleri emniyetli davranışlar ile örnek olmuş sürücülere de ödülleri verildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Emniyet Genel Müdürülüğü ve Shell Türkiye işbirliğiyle 2016 Mayıs ayında hayata geçirilen “Trafikte Engelli Kalmayalım, Engelleri Birlikte Aşalım” kampanyasının öncülüğünü yapan Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı konferansa konuşmacı olarak katılım sağladı. “Ömrünü trafik güvenliği konusuna vakfetmiş bir akademisyen ve daha da önemlisi trafik kazası sonucu annesini, babasını, kardeşini ve yakınlarını kaybetmiş bir trafik kazası mağduru olarak yol emniyeti konusundaki çalışmalarından dolayı Shell Türkiye’ye çok teşekkür ediyorum. Shell trafik kazalarının büyük oranda insan hatasından kaynaklandığı gerçeğinden hareketle çalışanlarına eğitimler vermiş ve çok net kurallar koymuş. Bu sayede de başarıya ulaşmış. Bu kararlılığı her kurum göstermeli” dedi ve ekledi:
“Son yıllarda yüksek bütçeli yatırımların gerçekleştirilmesi, denetimlerin artırılması, yol altyapısının daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi, yeni ulaşım türlerinin halkın hizmetine sunulması sonucunda daha önceki dönemlere göre, yaşanan can kaybı sayısında önemli ölçüde azalma yaşandı. Ancak halen ülkemizde trafik kazalarında yaşanan can kaybı sayısı, uluslararası ortalamalara göre yüksek. Bunun en büyük sebebi hatalı sürücü davranışlarıdır. Davranış değişikliğini sağlamak üzere hep beraber, çok daha fazla çalışmalıyız. ”
Shell’in “Hedef Sıfır” olarak adlandırdığı, insan hayatına ve çevreye zarar verebilecek her türlü kazanın engellenmesi vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Emniyet, tüm dünyadaki Shell çalışanlarının sahiplendiği, Shell kültürünün değerli bir parçası. Gerek arama ve üretim gerekse dağıtım ve satış operasyonlarımızda çok fazla yol yapıyoruz. Shell olarak 70’in üzerinde ülkede, farklı ve zorlu yol koşulları altında günde yaklaşık 3,8 milyon km ve yılda 1,4 milyar km yol katediyoruz, yani her gün 100 kez dünyayı turluyoruz. Bu da dünya genelinde, yol emniyeti alanında çok ciddi bir bilgi birikimine ve uzmanlığa sahip olmamızı sağlıyor. Kendi araştırmalarımız ve paydaşlarımızdan aldığımız bilgilerle hep daha iyiye gitmeye çalışıyoruz.” dedi.
KAZASIZ 135 MİLYON KM
Shell Türkiye’nin tüm faaliyetlerinde emniyetli bir şekilde operasyonlarını yürütmeyi hedeflediğini vurgulayan Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’deki operasyonlarımızda yılda 30 milyon km’ye yakın yol katediyoruz ve 7,7 milyon saat çalışıyoruz. Bugün itibariyle zaman kayıplı bir kaza yaşamadan Türkiye’deki kendi operasyonlarımızda 135 milyon km yol kat etmiş bulunuyoruz. Bu başarıya emniyete ve “Hayat Kurtaran Kurallar”a verdiğimiz önem ve öncelikle ve paydaşlarımızla yürüttüğümüz çalışmalar ile ulaştık. Ama bu hiç bitmeyecek bir yolculuk, operasyonlarımızda her gün irili ufaklı yüzlerce riskle karşılaşıyoruz. Asla rehavete kapılmamalı, asla başardık diye rahatlamamalıyız. Hep daha iyiyi, hep daha emniyetliyi aramalıyız.”
HAYAT KURTARAN KURALLAR
Shell & Turcas CEO’su Felix Faber de konuşmasında, Shell’in ‘Hayat Kurtaran Kurallar’ ismini verdiği emniyet kurallarına dikkat çekti. “Türkiye’deki hasarlı ya da can kayıplı trafik kazalarının çok büyük bölümü sürücü hatası ya da ihmalinden kaynaklanıyor. Bu nedenle Shell olarak odağımıza insanı aldık. Hayat Kurtaran Kurallarımız sürücü hatası ve ihmalinden kaynaklanan riskleri ortadan kaldırmaya yöneliktir” dedi.
İNSANA YATIRIM
Türkiye’deki trafik bilinci konusunda yaptığı konuşmada sayısal veriler de paylaşan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avukat Hitay Güner ise “Maalesef üzülerek belirtiyorum ki hem dünyada hem de ülkemizde yoğun olarak kullanılan karayolu ulaşımından kaynaklanan trafik kazaları sonucu yaşanan can kayıpları devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl yaklaşık 1.250.000 kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Ülkemizde 2015 yılında meydana gelen 183.011 trafik kazasında 3.831 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 308.120 kişi de yaralanmıştır. Bu kazaları önlemenin yolu toplumsal bilinci artırmak ve emniyet kültürünü yerleştirmektir” dedi.
Konferans katılarak Türkiye’de en sık rastlanan trafik kazaları ve bunların nasıl önlenebileceğine dair bilgiler de veren İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Mustafa İşlek, trafik denetimlerinin sıkılaştırıldığını vurgulayarak, “Aşırı hız, emniyet kemeri takmama, alkollü araç kullanma, kırmızı ışıkta geçiş, trafik işaret ve işaretçilerine uymama gibi konular yaşanan can kayıplı trafik kazalarının en önemli sebebleri arasında başı çekiyor. Bu konularda hem gönüllü trafik müfettişleri, hem trafik ekiplerinin özverili çalışması hem de TEDES kameraları sayesinde çok ciddi mesafe kat ettik” şeklinde konuştu.
Bu haber 3783 kere okunmuştur.
|
|