Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

BEDAŞ’ın 1.289 personeli sahaya indi

Güncelleme :05.01.2017

İstanbul Avrupa Yakası’nda 4,7 milyon aboneye hizmet veren BEDAŞ, İstanbul’u etkisi altına alacak kar yağışına karşı, tüm önlemlerini aldı. 1.289 çalışanı olası arızalara anında müdahale etmek üzere sahada görevlendirdiklerini söyleyen BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, “Ekiplerimiz her an göreve hazır, bekliyor” dedi
 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışının İstanbul’da da etkisini göstereceğini açıklarken İstanbul Avrupa Yakası’nda 4,7 milyon aboneye hizmet veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) da olası arızalara karşı erken alarma geçti. BEDAŞ, 1.289 çalışanını arızalara anında müdahale etmek üzere 7/24 çalışma prensibiyle sahada görevlendirirken, kış şartlarına özel koruyucu malzemeleri artırdı.

ŞEBEKE BAKIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İstanbul’un Avrupa yakasındaki 22 bölgede, 3.573 km² alanda, 25 milyar kWh elektrik dağıtımı yapan BEDAŞ, yıl içinde sert hava koşullarına yönelik bakım ve onarım çalışmalarına büyük önem vererek hazırlıklarını tamamladı. Kış hazırlıkları kapsamında yer altı ve üstü hatların yüzde 76’sının taraması tamamlandı. BEDAŞ, tarama işlemlerine paralel olarak dağıtım şebekesinin yüzde 70’inde de bakım çalışmalarını tamamladı. Yapılan bakım çalışmaları ile 2016 yılı başından itibaren trafo arızalarında yüzde 75 iyileşme sağlandı.

BEDAŞ, rutin bakım çalışmaları ve kış hazırlıklarının yanı sıra meteorolojiden gelen olası fırtına, yoğun kar yağışı gibi uyarılar doğrultusunda da bir dizi önlem aldı. BEDAŞ, kış şartlarına özel olarak kullanılan koruyucu malzemelerden olan kimyasal izolasyon malzemesi, izole klemens, trafo bara koruma malzemesi, iletken koruyucu malzemeleri artırırken, planlı yatırım ve bakım çalışmalarının da önemli bir bölümünü askıya aldı.

‘HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK’

Kış aylarında elektrik tüketimin bahar aylarına göre yüzde 26’ya varan oranda arttığına işaret eden BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, “Hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek arızalara karşı ekiplerimiz aralıksız görev yapıyor. 1.289 saha çalışanımız ve 129 aracımız arızalara anında müdahale ederek müşterilerin herhangi bir sorun yaşamaması için her türlü hava koşulunda hizmet vermeye devam ediyor. 2011-2015 yıllarında 625,5 milyon TL yatırım yapan BEDAŞ, 2016-2020 arasında da 1 milyar 570 milyar TL’lik yatırıma daha imza atacak. Bu yatırımın 1 milyar 230 milyon TL’si doğrudan şebeke yatırımı olacak” dedi.

 

Bu haber 4173 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.