Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Petrol Ofisi’ni satın almak isteyen şirketler arasında Saudi Aramco daha önde

Güncelleme :23.02.2017

Azerbaycan kamu enerji şirketi SOCAR'ın da ilgilendiği Petrol Ofisi'nin satış sürecinde Saudi Aramco'nun öne geçtiği belirtiliyor. Petrol ve gaz çıkarma işine odaklanacak olan OMV, hisselerini geçen yıl satışa çıkarmıştı.
 

Suudi Arabistan'ın dev petrol şirketi Saudi Aramco, konuya yakın şirketlerin verdiği bilgiye göre Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin satışa çıkardığı Petrol Ofisi ile ilgilenen şirketler arasında öne çıkıyor.


Verilen  bilgiye göre Petrol Ofisi'ni satın almak için teklif veren Saudi Aramco, teklifin değerlendirilmesini bekliyor.


OMV sözcüsü şirketin 2015 yılında yaklaşık 10 milyar euro satış geliri olan Petrol Ofisi için bağlayıcı teklifleri aldığını belirtti ancak ayrıntı vermedi. Şirket daha önce satışı bu yıl tamamlamayı öngördüğünü açıklamıştı.


Aramco sözcüsü şirketin söylenti veya spekülasyonlar hakkında açıklama yapmadığını ifade etti.
 

Diğer kaynaklar Azerbaycan kamu enerji şirketi SOCAR'ın da teklif verdiğini belirttiler.


Petrol Ofisi Türkiye geneline yayılmış dağıtım ağıyla, Aliağa'da Star adlı petrol rafinerisini inşa eden ve gelecek yıl tamamlamayı öngören SOCAR'ın Türkiye'de doğal bir dağıtım noktası oluşturuyor. Şirket geçen yıl Ekim ayında OMV'nin Aliağa'daki depolama terminalini de almıştı.
 

Konu hakkında SOCAR'a ulaşılamadı.


OMV petrol ve gaz çıkarma işine odaklanacak


OMV geçen yıl petrol ve doğalgaz çıkarma faaliyetlerine odaklanmak için Petrol Ofisi'nin oluşturduğu dağıtım ağı işini satışa çıkarmıştı.


Avrupa'da neredeyse en yüksek satış fiyatlarına sahip olmasına rağmen yüksek akaryakıt vergileri ve diğer düzenlemeler nedeniyle Türkiye'deki 70 dağıtım şirketi dar kâr marjlarıyla çalışıyor.


EPDK verilerine göre 2015 yılında 5.95 milyon ton akaryakıt satışıyla Türkiye piyasasının yüzde 24'üne sahip olan Petrol Ofisi son olarak Kasım ayında 530,206 ton satışla pazardan 22.7 pay aldı.


Şirket, internet sitesinde yer alan bilgiye göre yaklaşık 2,000 benzin istasyonu, bir madeni yağ üretim tesisi, 11 akaryakıt ve üç LPG terminali işletiyor. Şirketin 1.17 milyon metreküplük de depolama kapasitesi bulunuyor.

Bu haber 3582 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.