Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Yeni "Trafik Dedektifleri" ve Proje Eğitmenleri Görev Başında!

Güncelleme :10.05.2017

OPET'in desteğiyle 4 yıldır sürdürülen ve bugüne kadar yaklaşık 3 milyon öğrenciye ulaşılan "Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. Proje kapsamında geçtiğimiz hafta düzenlenen “Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi”ni tamamlayarak görev yaptıkları illerde proje eğitmeni olarak yeni “Trafik Dedektifleri”ni yetiştirecek proje eğitimcilerin sayısı 600’e ulaştı. Ankara’da düzenlenen Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' açılış töreninde ise ‘trafik güvenliği’ eğitimine katılan 250 öğrenci daha ‘Trafik Dedektifi’ oldu.
 
 

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, Ankara Mamak’ta bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Polis Bandosu’nun mini konseri ile başlayan tören; protokol konuşmalarının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Trafik Çocuk Korosu Konseri” ile devam etti. Tören dahilinde Mamak Abidinpaşa İlköğretim Okulu ve 75. Yıl İlköğretim Okulu’ndan 250 öğrenciye “Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında trafik güvenliği eğitimi verilirken, emniyet kemeri simülatör aracı da konuklara tanıtılarak kullanımlarına sunuldu.
 
Törende Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, Trafik Eğitim ve Araştırma Başkan Yardımcısı Tamer Koç, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Kubilay Taşkın hazır bulundu. Açılış töreninde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından verilen "Trafik Dedektifleri" eğitiminde, öğrencilere trafik kurallarının günlük hayatta nasıl etkin kullanılabileceği konusunda bilgi verildi. İnteraktif eğitimle öğrencilerin örnek olaylarda rol almaları sağlandı. Proje için hazırlanan filmler ve eğitim dokümanları katılımcılarla paylaşılırken OPET’in maskotu OPEDO da organizasyona renk kattı.
 
OPET ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle geçtiğimiz hafta Antalya Sentido Zeynep Golf Resort’ta “Trafik Dedektifleri Projesi Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi” gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden eğitime katılan 300 trafik polisi daha eğitimi tamamlayarak sertifikalarını aldı. Görev yaptıkları illerin okullarında öğrencilere Trafik Dedektifleri eğitimi vermeye başlayacak olan yeni eğitimcilerle birlikte proje eğitimcilerin sayısı 600’e ulaştı. Gruplar halinde teorik ve interaktif olarak alanında uzman eğitmenler tarafından 8 ayrı sınıfta verilen eğitimlerde Deneyimsel Öğrenme Döngüsü, Çocuk ve Yetişkin Eğitim Prensipleri, Çocuk ve Yetişkin İletişim Becerileri ve Empati, Gelişim – Öğrenme, Çocuk ve Yetişkin Eğitimi Benzerlik ve Farklılıkları, Ders Planı Hazırlama, Canlandırma ve Gösterim Metoduyla Ders İşleme konuları üzerinde duruldu.
 
Trafik Dedektifleri Projesi ile geleceğin duyarlı sürücü adayları yetiştiriliyor…

 
Türkiye’nin en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlemek ve daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve OPET ortaklığında yürütülen ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefliyor. Bugüne kadar 3-17 yaş arasındaki 3 milyona yakın çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılayan projede eğitimlere katılan çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli geliştirmeleri sağlanıyor. Projenin devreye alındığı 2013-2015 yılları arasındaki kaza istatistiklere bakıldığında, ölümlü kazalarda çocuk ölüm oranının yüzde 3.7 azaldığını gösteriyor. Eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.  ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algının değiştirilmesi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesi amaçlanıyor.
 
Sağ ve sağlıklı kalabilmek için lütfen “Yaşam Kemeri”nizi takın!

 
Yolları keyifli ve güvenli yolculuklara çevirmeyi amaçlayan OPET, Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında çocuklar ve gençler kadar yetişkinleri de bilinçlendirmeyi hedefliyor. Olası bir kaza anında emniyet kemerinin bizi yaşama ve sevdiklerimize bağladığı gerçeği unutulmuş durumda. Bu nedenle OPET, duymaya alışık olunan ama maalesef toplumca duyarsızlaşılan bir kavram olan emniyet kemerine artık “Yaşam Kemeri” diyor. Trafik Dedektifleri Projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında çocuk ve gençlere trafik güvenliği bilinci aşılanırken “Yaşam Kemeri” bilinci ile de OPET İstasyonlarına giren herkesin, 'Lütfen yaşam kemerinizi takınız' sözleriyle uyarılması ve bu söylemin tüm Türkiye’yi kapsayacak bir harekete dönüştürülerek, bugün yüzde 47 olan kemer kullanma oranının, bir yıl içinde yüzde 70’lere çıkarılması hedefleniyor.

 

Bu haber 4051 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.