Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

CİDAR POLİSİ SAYESİNDE ÇİFT CİDARLI TANKLAR KORUMA ALTINDA

Güncelleme :12.10.2017

 Yeni nesil akaryakıt istasyonlarda güvenlik her zaman ön planda olmuştur. Güvenli bir ortam oluşması için bir takım önlemlerin alınması gerekir. Bu önlemlerden bir tanesi de akaryakıt tank cidar arası alarm sistemleridir. 

Akaryakıt istasyonlarında çift cidarlı tankların polisi olarak nitelendirebileceğimiz sıvılı tip cidar arası alarm sistemlerinin temeli elektrot sistemine dayalıdır ve karmaşık ürünler olarak nitelendirilir. Akaryakıt tankların cidar arasına koyulan özel bir sızıntı detektör sıvısı ve elektrotları sayesinde sistem 7/24 cidarı kontrol eder ve harici kontrol paneli ile durumu kullanıcıya aktarır. Herhangi bir kaçak olması durumunda kontrol paneli üzerinde ve harici alarm ünitesinde sesli ışıklı uyarı uyarılarda bulunarak toprak kirliliği, yakıt sızıntısı vb. tehlikeli durumların önüne geçilmesini sağlamaktadır. Ayrıca oluşan alarmlar Tora Çağrı merkezinde online izlenerek gerekli önlemlerin hızla alınabilmesini sağlamaktadır. Günün her saati aynı prensip ile çalıştığından akaryakıt tank cidar arası alarm sistemini aynı zamanda cidar polisi olarak ta adlandırabilmekteyiz. 

Akaryakıt tank menholleri parlama veya patlamaya müsait alanlardır. Burada bulunacak ekipmanların bu risk göz önüne alınarak üretilmesi gerekmektedir. Menhol içine montajı yapılan sıvılı tip akaryakıt tank cidar alarm sistemlerinin bağlantı noktalarının ex-proof olması tamamen güvenli olmasını sağlamaktadır. Bu sayede sistem hem tankın güvenliğinden hem de kendi güvenliğinden sorumludur.   

Sistemi biraz yakından inceleyelim; 

  Sistem nasıl çalışır?

Öncelikle akaryakıt tank cidar arasına sızıntı detektör sıvısı doldurulur. Sonra, her akaryakıt tankı için elektrotların olduğu cidar bidonlarının ve kullanıcının yakından takip edebileceği uygun bir yere görüntüleme ünitelerinin montajı yapılır.  Kablolamalar,  güç kaynağı bağlantıları ve bağlantı borularının takılması ile birlikte sistem artık sorunsuz şekilde çalışmaktadır. 

Cidar kontrol tankında(8) bulunan elektrotlar veri iletimini sağlamaktadır. Bu veri anlık olarak görüntüleme ünitelerinde(1,1a) izlenebilmektedir. Aynı zamanda akaryakıt tank cidar arasında herhangi bir delinme yaşandığında sıvı azalıp alarm oluşmaktadır. Bu durum Tora Online Alarm İzleme Modülü(3)  ve görüntülenme ünitelerinden(1,1a) izlenebilmektedir.

Kontrol edilen her akaryakıt tankı güvenli akaryakıt istasyonlar için atılmış bir adım demektir. Hizmetin kalitesini ise alınacak bu tür tedbirler belirlemektedir. 

Güzel ve emniyette hissettiğiniz günler dileğiyle. 

Bu haber 4164 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Continental, Lastik Aşınma Parçacıklarını Analiz Etmek İçin Vakum Teknolojisine Geçiyor... 01.12.2025
Karadeniz'de görev yapacak 6. sondaj gemisi çarşamba günü Mersin'de olacak... 01.12.2025
Eurorepar Car Service 300’üncü Servis Noktasını Hizmete Açtı... 01.12.2025
Mercedes-Benz Türk’ün Bayi Ağı ve Yetkili Servis Yeniden Yapılanma Süreci Koluman Ankara ile Tam Gaz Devam Ediyor ... 01.12.2025
Toyota Pilotu Ogier WRC’deki 9. Dünya Şampiyonluğu’nu İlan Etti... 01.12.2025
Otokar’a 83,6 Milyon USD’lik COBRA II Siparişi... 01.12.2025
CW Enerji Spora Destek Olmaya Devam Ediyor... 01.12.2025
SOCAR Fiber’e TSKB’den Dijital Altyapı Yatırımı İçin 10 Milyon Dolarlık Finansman... 01.12.2025
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, Vizyon Buluşmalarında Konuşmacı Olarak Yer Aldı... 01.12.2025
Alparslan Bayraktar, Türkiye Enerji Zirvesi’nde enerji piyasasıyla buluşuyor... 01.12.2025
Schneider Electric, AVEVA ve ETAP "OpenUSD İttifakı"na katıldı... 01.12.2025
Şanlıurfa’da Kaçak Elektrik Denetimleri Sıklaştırıldı: Bir Haftada 2 bin 626 Abone Tespit Edildi ... 01.12.2025
BYD’nin Elektrikli Kompakt Şehirli SUV’u ATTO 2 Rekabetçi Fiyatı ile Aralık Ayında Türkiye’de!... 01.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.