Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

HED Akademi, trafik güvenliği alanında yoğun çalışmalar yapıyor

Güncelleme :28.11.2017

HED Akademi, Trafik Güvenliği Eğitim ve Danışmanlığı firması olarak, trafik ile ilgili tüm tarafların öncelikle “Trafik Güvenliği Bilincinin” oluşturulması, bu bilinç ile birlikte “Trafikte Bulunan Tüm Tarafların Güvenli Davranışta Bulunmaları”  için çalışmalar gerçekleştirdik.
 

8’nci Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Fuarı 16-18 Kasım tarihleri arasında Ankara Congresium’da gerçekleşti.
Bu yıl 8’incisi düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisinin açılışına, Başbakan Sayın Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Dr. İsmet Yılmaz, milletvekilleri, kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri, üretici-uygulayıcı firmalar, basın mensupları ile çok sayıda davetli ve öğrencileriyle birlikte öğretmenlerimiz katılmıştır.


Trafik kazalarının sonuçları  incelendiğinde, sürdürülebilirliğin üç önemli boyutu olan toplumsal, çevresel, ekonomik zararları olduğu görülecektir. Toplumsal boyutta; Can kayıpları, ciddi yaralanmalar, manevi hasarlar, kişilerin güvenli seyahat haklarının ihlali, Ekonomik boyutta; Kullanılamaz hale gelen araçlar, iş gücü kayıpları, tazminatlar, sigortalar, sağlık kalitesi bozulan insanların ömür boyu işlerinin bozulması, bozulan ve zarar gören  yol unsurları, Çevresel boyutta; Kazaya karışan araçların taşıdıkları veya ihtiva ettikleri tehlikeli maddelerin toprağa, havaya karışması olarak verdiği zararlar ile özetlenebilir.
 
HED Akademi, Trafik Güvenliği Eğitim ve Danışmanlığı firması olarak, trafik ile ilgili tüm tarafların öncelikle “Trafik Güvenliği Bilincinin” oluşturulması, bu bilinç ile birlikte “Trafikte Bulunan Tüm Tarafların Güvenli Davranışta Bulunmaları”  için çalışmalar gerçekleştirdik.
 
Ağır vasıta emniyet kemeri uygulamamız ile;
Katılımcılar, yaklaşık 5 kilometre/saat hızla hareket eden bir aracın devrilmesi esnasında emniyet kemerinin kişiyi koltuğa sabitlemesini tecrübe etmektedirler.


ODTÜ ( Orta Doğu Teknik Üniversitesi ) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Türkiye’deki emniyet kemeri kullanımı ile ilgili araştırmanın 2016 yılı sonuçlarına göre:
Türkiye genelinde şehir içinde 355.432 ve şehir dışında 244.001 araç olmak üzere genel toplamda 599.433 araç gözlemlenerek sürücü ve ön koltuk yolcusu emniyet kemeri kullanım oranları hesaplanmıştır. Türkiye genelinde sürücülerin %50,1’i, ön koltuk yolcularının %40,6’sı emniyet kemeri kullanmaktadır. Şehir içinde bu oranlar sırasıyla %42,4 ve %31’dir. Aynı oranların şehir dışında sırasıyla %61,5 ve %52,2 olduğu tespit edilmiştir.
 
“Geleceğine Yol Ver” Farkındalık Çalışmamız İle: Tüm sürücüleri, çocuklar başta olmak üzere yayaların trafikteki güvenliklerinden  sorumlu olmaları konusunda farkındalıklarını yükselttik. Yayaların karıştığı trafik kazaları ölümlü ve yaralanmalı kazalar olduğu için sonuçları geridöndürülemez olmaktadır. Aynı inisiyatif kapsamında şehir içi trafiğinde yoğun olarak bulunan ağır vasıtaların tasarılarından kaynaklı kör noktalarını öğrencilerimize ve öğretmenlerimize uygulamalı olarak göstererek güvenli davranışlarının ne olması gerektiğini anlattık.
 
2016 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde, 185128 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının 32722’ sinin Yayaya çarpmaktan kaynaklanmaktadır.
 
“Profesyonel Sürücülerin İşe Uygun Güvenli Sürüş Eğitimlerine” Dikkat Çekmek Çalışmamız İle; Sürücülüğün bir kez alınan sürücülük lisansı eğitimi ile neredeyse bir ömür boyu yapılmasının mümkün olmadığını, tüm sürücülerin kullandıkları araç tipine ve  taşıtla yaptıkları işe uygun olarak periyodik eğitimler almaları gerektiğine inanıyoruz. Sürücülerin değişen sağlık durumları, fiziksel yeterlilikleri, değişen araç teknolojisi, değişen yol ve trafik şartları gibi pek çok değişken sürücülerin periyodik eğitimlerini zorunlu hale getirmektedir. Taşıdıkları yükün özellikleri dolayısıyla devrilme potansiyeli yüksek olan tanker ve mikser sürücülerinin, kullandıkları araçların devrilme potansiyellerini tecrübe edecekleri Anti Rollover eğitimlerinin sürücüler için zorunlu eğitimler kapsamına alınması gereğini ilgili kamu yetkilileri ile paylaştık.
 
Trafik Kazalarının Değiştirdiği Hayatlar Konuşmalarımız İle;
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, emniyet kemeri takılı olmadığı bir trafik kazası sonrası, omurilik felçlisi olması ile değişen hayatını katılımcılar ile paylaştı. Kazanın tüm aşamalarını birlikte değerlendirerek katılımcıları bir trafik kazasının sebepleri ve sonuçları hakkında bilgilendirdik. Ayrıca tekerlekli sandalyeli kişilerin mazgal gibi çok küçük bir engelle karşılaştığında yaşadığı zorluklar, katılımcıların tekerlekli sandalye ile engelden geçme uygulaması ile katılımcılara tecrübe ettirildi ve bu konudaki farkındalık arttırıldı.  Ülkemizde omurilik felçlisi olma sebeplerinin birinci sırasında trafik kazaları gelmektedir.

 

Bu haber 4415 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
İTT Lojistik Yatırıma Devam Ediyor, 30 Yeni Tırsan... 04.04.2025
Gazprom: Avrupa yazın doğal gaz depolarını doldurmakta zorlanacak... 04.04.2025
Tesla Türkiye’nin Elektrikli Araç Fuarı Go Green Türkiye’de!... 03.04.2025
EvoLog Lojistik’in Denizyolu ve Havayolu Direktörü Murat Ayaz oldu... 03.04.2025
TotalEnergies İstasyonları ve M Oil’den 275 TL ParafPara hediye... 03.04.2025
Mercedes-Benz Türk, Mesleki Eğitimi Desteklemeye Devam Ediyor ... 03.04.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.