Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

TORA’dan Yangın Eğitimi

Güncelleme :03.01.2018

“Bu sene de geleneksel SEÇ haftamızda yangın eğitimlerimize devam ediyor olacağız...”
 

Yangın, yararlanmak amacıyla yakılan ateş dışında oluşan ve kontrol edilemeyen yanma olayına denmektedir. Üç elementin (Oksijen, Yanıcı madde ve yakıcı madde) bir araya gelmesi sonucunda parlama - patlama olması ve yangın çıkması kaçınılmazdır.


Tora, her yıl geleneksel hale gelen ve 2018 yılı başında 12.’si gerçekleştirilecek olan SEÇ haftası etkinlikleri kapsamında,  bünyesinde bulunan İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) uzmanları ile bir hafta boyunca personellerine ve katılımda bulunan bölge servislerine eğitimler vermekte ayrıca yetkili merciler tarafından da eğitimler aldırmaktadır. Bu eğitimlerden biri yasal zorunluluğu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 09.12.2003 tarih ve 25311 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği 8. Madde (b) bendindeki yangın eğitimleridir.

FARKLI YANGIN TÜRLERİ BULUNMAKTADIR


Sektörümüzdeki yangınlar B ve C sınıfı yangın türlerine girmektedir.
•    Benzin, benzol, yağlar, boyalar, katran vs. gibi yanabilen sıvılar B sınıfına,
•    Metan, propan, LPG, asetilen havagazı vs. gibi yanıcı gaz maddeleri ise C sınıfına girmektedir.

YANGINLARI NASIL SÖNDÜREBİLİRİZ?


Petrol türevleri, alkol, yağlı boya ve tiner v.b. yangınları, soğutma (sis halinde su), boğma (karbondioksit, köpük, kuru kimyevi toz) ile söndürülebilirken, yanıcı gaz maddeleri (Metan, propan, LPG, asetilen havagazı v.b.) yangınları, kuru kimyevi tozlu, halon gazlı söndürme cihazı kullanılarak söndürülebilmektedir. Elektrik, elektrikli makine ve hassas cihazların yangınlarını da bu sınıfa dâhil edebiliriz.

TATBİKATLARIN ÖNEMİ!


Tora, her sene düzenlediği SEÇ haftasındaki yangın eğitimlerini hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirmekte ve başarılı olan kişilere Yangın Eğitim Sertifikası vermektedir.
Tora’nın her sene başında düzenlediği geleneksel SEÇ haftasına Dağıtım firmaları da katılımda bulunarak destek vermektedir.

http://www.torapetrol.com/haber/sec-haftasinda-yangin-eğitimi

 

Bu haber 4294 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
CW Enerji’den Tekirdağ’a 9863,6 kWp’lik Arazi GES ... 30.08.2025
ZF, Steer-by-Wire Teknolojisi ile İnovasyona Yön Veriyor... 30.08.2025
Falken, elektrikli araçlara özel geliştirdiği e.ZIEX lastiği ile sınıfında fark yaratıyor... 30.08.2025
Castrol, TransAnatolia 2025’te Bir Kez Daha Limitleri Zorlayan Performansın Yanında ... 30.08.2025
Türkiye'nin petrol ithalatı haziranda yüzde 5,9 arttı... 29.08.2025
Aras Kargo’da Üst Düzey Atama... 29.08.2025
Talay Logistics, Davies Turner ile iş birliğine gitti... 29.08.2025
Enerjisa Üretim’e Stevie Awards’tan Sürdürülebilirlikte Çifte Ödül... 29.08.2025
Toroslar EDAŞ, Gaziantep ve Mersin'de enerji altyapısına yönelik yatırımlarını sürdürüyor... 29.08.2025
Yapay zekayla petrol ve gaz aramalarında yeni dönem... 29.08.2025
Hastalya Antalya ve Hastalya Denizli Bayileri Mercedes-Benz Türk Standartlarında Yenilendi... 29.08.2025
TREDER üyeleri, Kayalar Kimya’yı ziyaret etti... 29.08.2025
En Yakıt, Kullanıcılarına Mil Kazandırmaya Devam Ediyor... 29.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.