Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

TÜRKONFED Stem Eğitimini Anadolu'ya Yayıyor

Güncelleme :06.01.2018

TÜRKONFED’in gençleri girişimci eko-sistemi ile tanıştırmak ve teşvik etmek amacıyla geçen yıl İstanbul’da hayata geçirdiği ’STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar’ projesi, bu yıl Anadolu’ya yayılıyor. ’STEM Anadolu’ adıyla yürütülecek proje kapsamında eğitimlerin ilki 20 Ocak’ta Diyarbakır’da düzenlenecek. Projenin Anadolu’daki ikinci durağı ise İzmir olacak.

 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), geleceğin girişimcilerini yetiştirmek ve Türkiye’de genç girişimcilik eko-sistemi oluşturabilmek amacıyla geçen yıl İstanbul’da hayata geçirdiği ’STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar’ projesini, bu yıl ’STEM Anadolu’ adıyla farklı illerde de sürdürecek. Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde yürütülen proje kapsamında ilk eğitim, 20 Ocak’ta Diyarbakır’da verilecek. Dört farklı ilde gerçekleştirilecek STEM Anadolu projesi kapsamında, yıl içinde toplamda 160 lise öğrencisi eğitim almaya hak kazanacak. Türkiye’nin kronik sorunlarından biri olan işsizlikle mücadelede, gençlerin inisiyatif alabilmelerine olanak sağlayabilmek amacıyla başlatılan ve bu yıl Anadolu’ya yayılan proje, sürdürülebilir kalkınmada gençlerin dinamizminin kullanılabilmesini hedefliyor.

 Kadooğlu: “Türkiye’nin kalkınmasında gençlerimize ihtiyacımız var”

“İşsizlik, Türkiye’nin kronik bir sorunu olmaya doğru giderken, özellikle genç işsizlikte ulaşılan son rakam, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasında gençliğin dinamizmini yeterince kullanamadığımız gerçeğini ortaya koyuyor. Gençliğin, kariyer umutları ile iş dünyasının gençlikten beklentilerini, genç işsizlik rakamlarının ortaya koyduğu gerçeği de iyi analiz ederek doğru politikalarla yönlendirmek önem kazanıyor” diyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, dijital süreçlere hâkim olan gençlerin şirketleri dönüştürme kapasiteleri üzerine gelişmiş ülkelerin, özellikle nitelikli insan kaynaklarına yönelik önemli yatırımlar yaptığının altını çizdi.

Eğitimin, özellikle mesleki formasyonu artıracak modellerle desteklendiğinde, küresel rekabette fark oluşturacağına da değinen Kadooğlu, “Teori ile pratiğin dijital teknolojinin imkânlarıyla birleştirilmesi, özgüveni yüksek eğitimli ve kaliteli bir kuşağın yetiştirilmesi için hepimize önemli görevler düşüyor. TÜRKONFED olarak geçen yıl İstanbul’da başlattığımız STEM Projesi ile üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin geleceğinin emin ellerde olmasını istiyorsak, gençlerimizin fikirlerine, hayallerine ve beklentilerine uygun girişimci ekosistemini oluşturmamız önem kazanıyor. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz STEM İle Girişimcilikte Yeni Ufuklar Projesi’ni Anadolu’da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. TÜRKONFED’in en önemli çalışma alanlarından birisi eğitim ve girişimciliktir. Özellikle genç girişimciliğin desteklenmesini önemsiyoruz. STEM Anadolu sayesinde liseli gençlerimiz girişimcilik kültürü ile tanıştırırken, çok değerli şirketlerin üst düzey yöneticileriyle melek yatırımcılara projeleri için destek arayacakları bir network de oluşturmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin kalkınmasında gençlerimize ihtiyacımız var” diye konuştu.

Bu yıl 160 öğrenci eğitim alacak

Proje kapsamında bu yıl başvurular arasından seçilecek 160 lise öğrencisi eğitim alacak. Diyarbakır, İzmir, Ankara, Eskişehir illerinde ikişer gün sürecek eğitimler için son başvuru tarihi ise 10 Ocak. Dört farklı gruba verilecek eğitimler; Diyarbakır’da 20-21 Ocak, İzmir’de 25-26 Ocak, Ankara’da 1-2 Şubat, Eskişehir’de ise 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Eğitimlerden sonra İstanbul’da düzenlenecek kapanış toplantısında, gençler, kendi iş fikirlerini sunabilme imkânı yakalayarak, melek yatırımcı, mentor ve girişimcilerle bir araya gelecek.

 Gençler, girişimcilik kültürü ile tanıştı

’STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar’ adıyla, ilk fazı geçtiğimiz yıl İstanbul’da gerçekleştirilen proje kapsamında, 30 lise öğrencisi girişimcilik eğitimlerinin ardından, geliştirdikleri fikirleri, şirket ve melek yatırımcılardan oluşan jüriye sunmuştu. Gençleri girişimcilik kültürü ile tanıştıran projenin ilk yılında sunulan girişim fikirleri arasında, kullanıcıların ilgi alanını doğru tespit ederek uygun kitap ve film önerisi yapan mobil bir uygulama; Hololens aracılığıyla henüz inşaat halindeyken evin tamamlanmış ve eşyalı halini gösteren mobil bir emlak uygulaması ve entegre edilebilir kalorimetre cihazı gibi projeler de yer almıştı.

 Gelecek için STEM

Gençlere bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli girişimcilik derslerinin verildiği projeyle katılımcılar, ‘geleceğin yenilikçilik odaklı girişimcileri’ olmaları yolunda cesaretlendiriliyor. İngilizce ‘kök’ anlamına gelen ve Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden oluşan STEM alanlarında kariyere teşvik edilen lise öğrencileri, aldıkları eğitim sonrasında, projelerini melek yatırımcılara ve şirketlere sunuyor; hayallerini gerçekleştirebilmek üzere mentor desteği alabiliyor.

Bu haber 3055 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Aksigorta’dan Brisa’nın Lassa ve Bridgestone markalarında geçerli 250 TL indirim fırsatı... 26.12.2024
Brent petrolün varil fiyatı 73,26 dolar... 26.12.2024
Enerji piyasalarında uygulanacak idari para cezalarında artış... 26.12.2024
Vestel’in ürettiği şarj istasyonlarında Plug&Charge dönemi başladı... 26.12.2024
Aytemiz Vaay 4. Yılını Dört Dörtlük Bir Kampanya ile Kutluyor!... 26.12.2024
Petrol hakkına müteallik karar... 26.12.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.