Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Türkiye´nin İnovasyon Lideri de Tüpraş

Güncelleme :04.05.2019

 Tüpraş, İnovasyon Haftası´nda, "İnovasyon Stratejisi" kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı olan İnovaLİG kapsamında verilen ödülü Koç Holding CEO´su Levent Çakıroğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle´den aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve uluslararası yönetim danışmanlığı firması IMP3rove Academy iş birliğiyle bu sene yedincisi gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında düzenlenen İnovaLİG Ödülleri sahiplerini buldu. Değişen dünya trendleri çerçevesinde inovasyona ve teknolojiye sürekli yatırım yapan Tüpraş, İnovaLİG Ödül Töreni'nde "İnovasyon Stratejisi" kategorisinde şampiyon olarak birinciliğe layık görüldü.

Levent Çakıroğlu: "Tüpraş geliştirdiği yenilikçi uygulama ve çözümlerle sektöründe fark yaratıyor."

Koç Holding CEO´su Levent Çakıroğlu ödüle ilişkin yaptığı açıklamada, "Hızla gelişen dijital teknolojilerin etkisiyle, iş modelleri de değişiyor. Tüketicinin değişen beklentileri de dikkate alındığında, şirketlerin mevcut iş modelleri gelecekteki başarıyı garanti edemiyor. Koç Topluluğu olarak gelişen teknolojilerin getirdiği imkânları en iyi şekilde değerlendirerek, rekabetçi gücümüzü arttırmak ve tehditleri bertaraf etmek üzere geniş kapsamlı bir Dijital Dönüşüm Programı uyguluyoruz. Aynı şekilde "İnovasyon" da stratejik önceliklerimiz arasında yer alıyor. Yine Koç Topluluğu bütününde uyguladığımız İnovasyon Programı ile şirketlerimizin yenilikçi ürün ve hizmetlerle fark yaratmalarını ve rekabetçi üstünlüklerini güçlendirmelerini hedefliyoruz. İnovasyonu ürün ve hizmetlerle sınırlı görmüyoruz. Verimliliğimizi arttıracak şekilde tüm süreçlerimizi de yenilikçi bakış açısıyla tekrar tekrar değerlendiriyoruz. İnovasyon Haftası kapsamında Topluluk şirketlerimiz daha önce de pek çok ödüller aldılar. Tüpraş da geliştirdiği yenilikçi uygulamalar ve çözümlerle sektöründe fark yaratan çalışmalar yapıyor. Bugün aldığımız "İnovasyon Stratejisi" birincilik ödülü de Tüpraş´ın inovasyonu ve girişimcilik iklimini destekleyen, yeniliğe açık iş kültürünü ve stratejik inovasyon yaklaşımını taçlandırmış ve hepimizi gururlandırmıştır."

İbrahim Yelmenoğlu: "Türkiye´nin en büyük şirketi olarak liderliğimizi inovasyon alanına da taşımaktan büyük gurur duyuyorum"

Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu ise yaptığı açıklamada "Bugün aldığımız ve bizleri son derece mutlu eden bu ödülle, Türkiye´nin en büyük şirketi olarak liderliğimizi inovasyon alanına da taşımaktan büyük gurur duyuyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Yelmenoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Teknoloji ve inovasyon odaklı bir şirket olarak, geleceğe dönük inovatif bakış açımızla kurum içi girişimciliği ve girişimcilik ekosistemini destekliyoruz. İç ve dış paydaşlarımızla birlikte değer yaratıyoruz. Kurum içi girişimcilik, dijital dönüşüm, Ar-Ge ve açık inovasyon stratejilerimizi bütünsel bir şekilde yönetiyor; ürün, süreç ve iş modeli inovasyonlarını tetikliyoruz. Bu sayede inovasyon stratejimiz şirketimizin ana stratejisine hizmet ederek sürdürülebilirliğimize de katkı sağlıyor."

Bu haber 3155 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.