Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Continental´den Portekiz´e 100 milyon euroluk büyük yatırım

Güncelleme :04.09.2019

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental´in yeni radyal arazi (OTR) lastikleri üretim tesisi, şirketin Vizyon 2025 büyüme stratejisinin bir parçasını oluşturuyor.Yeni üretim hattından 24 inç üzeri greyder ve liman lastikleri çıkacak.Tesis ayrıca 100´ün üzerinde kişiye de ek istihdam imkânı sağlayacak.

 

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental büyüme yolunda bir adım daha atarak, 100 milyon euroya yaklaşan bir yatırımla Portekiz´in Lousado bölgesindeki üretim tesislerini genişletiyor. Yeni kapasite, 24 inç üzeri radyal greyder ve liman lastiklerinin üretimine tahsis edilecek. Bu süreçte 100´ün üzerinde kişiye de ek istihdam yaratılacak.

Continental Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Bölümü Başkanı Christian Kötz, "Yatırımlar ve yaratılan ek kapasite sayesinde lastik grubunun büyüme stratejisini devam ettirmekteyiz. Liman ve greyder segmentleri, ticari lastikler pazarında kilit büyüme alanları konumunda. Yeni üretim hatları; bu segmentler ve tüm arazi lastikleri pazarındaki iddiamızı net bir şekilde yansıtmaktadır." dedi.

 Yeni üretim hattı, 2017 yılında faaliyete geçen radyal tarım lastikleri fabrikasının yanına inşa edildi. Tesis, en yüksek ergonomik standartlarda en modern radyal lastikler üretmek amacıyla son teknoloji inşaat makineleri ve otomatik cihazlarla donatıldı.

 Tam kapasiteye ulaşıldığında, üçer adet greyder ve liman lastikleri hattı devreye girecek. Yeni üretim tesislerine ilave olarak, Lousado araştırma ve geliştirme merkezi tüm tarım, liman ve greyder lastiklerinin performans ve kalite testlerini aralıksız yapacak şekilde genişletiliyor.

Kötz sözlerini, "Bu yatırım ile Lousado'daki varlığımızı güçlendirerek yüksek verimli üretim tesisimizi, büyük radyal arazi lastikleri için bir yetkinlik merkezi haline dönüştürüyoruz." şeklinde tamamladı.

Continental´in Portekiz fabrikasında 2 binin üzerinde kişi çalışıyor. Tarım, liman ve greyder lastiklerinin yanında Lousado'da yaklaşık 18 milyon adet binek lastik üretiliyor. Geçtiğimiz yıllarda Continental, binek, yüksek performans ve tarım lastiklerinin üretimini artırmak amacıyla 150 milyon euro yatırım yapmıştı. Bu tür yatırımlar, Continental lastiklerinin uzun vadeli 2025 Vizyonu stratejisi kapsamında gerçekleşiyor. Continental´in Lousado'da yaptığı yatırımlara ilave olarak, Mississippi Clinton'da ticari araç lastikleri fabrikasının yeni teknolojilerle genişletilmesi, Günay Carolina Sumter fabrikasında kapasite artışı, Almanya Hannover yakınlarındaki Contidrom Test Pisti´nde Otomatik Indoor Fren Analizi projesi, ABD'nin Teksas Uvalde kentinde yeni test merkezi ve Almanya, Korbach'ta Yüksek Performans Teknoloji Merkezi gibi çeşitli yatırımları bulunuyor. 

Bu haber 4236 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.