Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

ASİS’in Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Monticola Yeniden İş Başında!

Güncelleme :03.10.2019

 Monticola, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte yeniden ilkokullara yardım aktivitelerine başladı.

Asis Otomasyon’un 2 yıldır aralıksız sürdürdüğü kurumsal sosyal sorumluluk projesi Monticola, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte yeniden ilkokullara yardım aktivitelerine başladı. İlk durak olarak Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Kumrucuk İlkokulunu seçen proje yetkilileri okul müdürü ve öğretmeni Hasan Kartal ve diğer öğretmenler Hülya Güzel, Büşra Akyıldız ve öğrencileri ile keyifli anlar yaşadılar. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan 1 tanesi konteyner olmak üzere 3 derslikli Kumrucuk ilkokulu, burada 5 yıldır eğitim veren Hasan Kartal’ın kişisel çabaları ile örnek bir okula dönüşmüş.  Bu sene ana sınıfı da açılan okulun kendi imkanları ile oluşturduğu kendine ait minik bir ekim bahçesi, 1 kümesten oluşan tavuk çiftliği ve minik bir kütüphanesi bulunuyor. Götürdükleri yardımları öğrencilere dağıtan Monticola ekibine oldukça yoğun ilgi gösteren öğrenciler, ekiple oyunlar oynayarak ve çeşitli aktiviteler yaparak keyifli vakit geçirdiler.  

Asis Otomasyon, 2 senedir aralıksız sürdürdüğü, Latince dağda yaşayanlar anlamına gelen “Monticola” projesi ile dağ köylerinde yaşayan ve eğitim zorluğu çeken çocuklarımıza destek olmak amaçlanıyor. Monticola projesinde, ihtiyaç sahibi okullar ve bu okullardaki öğrencilerin zorluklarını ve ihtiyaçlarını tanımlayarak bu çocukların umutlanmalarına kaynak olmak istediklerini belirten Monticola Proje Lideri ve Asis Otomasyon Yönetim Kurulu Üyesi Safiye Kaya, Kumrucuk İlkokulundan özellikle çok etkilendiğini, öğretmenlerin kişisel çabaları ve destekçilerle okullarımızın birer yuvaya dönüşebildiğinin altını çizdi. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, geleceğin şekillenmesinin ana kaynağı olan çocuklarımıza destek olarak ülkenin daha güzel yarınlara kucak açmasının sağlanması adına bu proje kapsamına girmek isteyen birleştirilmiş sınıflı köy okullarına Asis Otomasyon A.Ş. Monticola yetkilileri ile iletişim kurma çağrısında bulundu.

 Sürdürülebilirlik ilkesi ile devam eden Monticola projesi, bugüne kadar kapsam dahilinde Türkiye’de birçok okul ziyaret etmiş ve yüzlerce minik kalbe dokunabilmiş ve dokunmaya da devam etmektedir. 

 

Bu haber 3964 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.