Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

EVS ve ZEBRA Elektronik, elektrikli araç şarj istasyonlarını müşterilerinin ortak kullanımına açmak için işbirliğine gitti

Güncelleme :24.02.2020

“DÜNYA ELEKTRİKLİ ARAÇ ÇAĞINA GİRERKEN, TÜRKİYE’NİN BU ÇAĞDA YER ALMASI VE YAKINDA YOLLARDA GÖRECEĞİMİZ YERLİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİMİZİN ŞARJ İHTİYACINI ÇÖZMEK İÇİN BUGÜN DAYANIŞMA ZAMANIDIR” diyen EVS ve ZEBRA ELEKTRONİK şirketleri, Sharz.net ve Voltrun markaları altında çalışan elektrikli araç şarj istasyonlarını, müşterilerinin ortak kullanımına açma kararı aldılar.
 

Türkiye’nin önde gelen elektrikli araç şarj istasyon ağı şirketlerinden, SHARZ.NET markası ile hizmet veren EVS - Elektrikli Vasıta Sistemleri A.Ş. ile VOLTRUN markası ile hizmet veren Zebra Elektronik A.Ş. Türkiye’ de bugün bir ilke imza attılar. Buna göre 140 hizmet noktası, 180 şarj istasyonu ile hizmet sağlayan SHARZ.NET ile 80 hizmet noktası ve 120 şarj istasyonu ile hizmet sağlayan VOLTRUN, şarj istasyon ağlarını müşterileri tarafından ortak kullanıma açarak 300’e yakın istasyon sayısıyla araç sahiplerine şarj hizmeti vermeye başlıyorlar.  

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından yerli ve milli elektrikli otomobilimizin çalışmaları başlatıldı ve iki sene içinde yollarda göreceğiz, ancak gerek yerli otomobilimizin gerekse de diğer elektrikli araçların ülkemizde üretilebilmesi ve yaygınlaşabilmesi için gelişmiş bir şarj istasyonu ağına ihtiyaç duyulmakta. Bu konuda dayanışmanın önemli olduğu konusunda fikir birliğinde bulunan EVS ve Zebra şirket yetkilileri, istasyonlarını ortak kullanıma açarak, elektrikli araca sahip şirketlerin ve bireysel sürücülerin daha yaygın şarj istasyonu ağına kolayca ulaşmalarını sağlayacaklarını ve bu vesile ile elektrikli araca geçişi cesaretlendireceklerini bildirdiler.

Şirket yetkilileri sözlerine şu şekilde devam etti: Dünyada içten yanmalı motorlu taşıt çağı kapanmaya başlamış ve elektrikli taşıt çağına girilmeye başlanmıştır. Birçok ülke önümüzdeki on yıl içinde içten yanmalı motorlu taşıtların satışını yasaklama kararı almış ve ülkeler arası elektrikli araç üretim yarışı başlamıştır. Bu yarışta ülkemizin de tüm dünya ile aynı şartlarda yarışabilmesi için özel sektör dayanışma içinde, kendine düşeni yapmalıdır. Bu konuda ülkemizde hiçbir teknoloji eksik olmadığı gibi oldukça gelişmiş bir altyapı mevcuttur. Türkiye elektrikli araç çağına yeni girilen bu dönemde, bu kulvarda yerini almalı ve kendi ihtiyacını karşılayan yerli otomobillerini, otobüslerini, kamyonlarını üretebilir ve satabilir durumda olmalıdır. Bunun olmazsa olmazı; güvenli, kolay ve yaygın şarj altyapısına sahip olmaktır. İşte bu noktada bizler Sharz ve Voltrun olarak, güç birliği yapıp, istasyon ağlarımızı ortak kullanıma açmak konusunda anlaştık. Bu sayede herhangi bir istasyonumuzdan hem Voltrun hem de Sharz müşterileri faydalanabilecek ve kesintisiz yolculuğun keyfini sürebilecektir.  

SHARZ
ve VOLTRUN, %100 yerli sermaye ile kurulmuş şirketler olup, çalışmalarında elektrikli vasıtalar için gerekli olan şarj istasyon yazılım ve donanımlarını geliştirmektedirler. Geliştirdikleri teknolojiler ile Türkiye’de kendi şarj istasyon ağlarını kurmakta ve aynı zamanda, şarj istasyon ağı kurmak isteyen girişimcilere de yazılım ve donanım sağlamaktadırlar.

EVS - Elektrikli Vasıta Sistemleri Anonim Şirketi, SHARZ markası ile elektrikli araç şarj istasyon ağı kurmaktadır. SHARZ markası, Türkiye’ de “her yerde şarj” hedefi ile Edirne’ den Artvin’e kadar yayılmış ve 140 hizmet noktası, 180 şarj istasyonuna, 2 yıl gibi kısa bir sürede ulaşmıştır. Ayrıca, EVS şirketi SHARZ.NET markalı “Elektrikli Şarj İstasyonları İşletim Sistem” yazılımı ile Şarj ağı işini kurmak isteyen girişimcilere ve şarj cihazı satın alarak cihaz durumunu izlemek durumunda kalan iş yerlerine, konutlara hazır yazılım platformu sağlamaktadır.

Zebra Elektronik A.Ş.,
2011 yılından bu yana elektrikli araç şarj çözümleri yerli  iş gücü ile geliştirmekte ve satışını yapmaktadır. Ayrıca VOLTRUN (voltrun.com) markasıyla, şarj istasyonu ağı da kuran Zebra, tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen donanım ve yazılımlarını yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerine ulaştırmaktadır. Bireysel kullanıcılardan apartman yönetimlerine, girişimcilerden enerji devlerine kadar herkese yönelik şarj istasyonu donanımı ve istasyon işletme yazılımları sağlayan firma, operatörlük faaliyetleri ile birlikte uçtan uca şarj çözümleri sunmaktadır.

Bu haber 8006 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı... 15.04.2024
Otojet’ten 2025 sonuna kadar 1.000 adetlik şarj noktası hedefi!... 15.04.2024
Turpak, 1 Yılda Akaryakıt İstasyonlarını 15 Bin Ziyaret ile Denetledi!... 15.04.2024
Pegasus, ATP GreenX’in Yenilikçi Yeşil Enerji Platformuna Katıldı ... 15.04.2024
Yapıchem Kimya TKYD Üyesi Oldu... 15.04.2024
Türk Prysmian Kablo SolarEX İstanbul Fuarı’da yeni teknolojilerini tanıttı... 15.04.2024
Şarj Edilebilir Hibrit BYD SEAL U DM-i Avrupa’dan Önce Türkiye’de Satışa Sunuldu... 15.04.2024
Çin nükleer enerjide dünya lideri oldu... 15.04.2024
SEDAŞ, Kocaeli’nin elektrik altyapısını güçlendirmeye devam ediyor... 15.04.2024
Elektrikli araç kullanıcıları bayram tatilinde şarj problemi yaşamadı... 15.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.