Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Akaryakıt tanklarındaki suyun bertarafı için yeni çözüm: “Aquafighter®”

Güncelleme :26.12.2020

Aquafighter’ın sadece tankın dibinde oluşan serbest suyu almakla kalmadığını belirten Remzi Özer, aynı zamanda otomasyon sistemi ve/veya su tespit macunu ile tespit edilemeyen, yakıta yapışık haldeki suyu da içine alıp, yakıtın her zaman temiz kalmasını sağlıyor dedi.

İNTERPET ’in sektöre kazandırdığı yeni ürünü Aquafighter ile tankların içinde oluşan suyun bertaraf edilmesinin haricinde yakıta yapışık olarak bulunan ve bugüne kadar giderilemeyen suyun yakıttan ayrıştırılmasını ve bertarafını sağlamakta. Aquafighter’ın 2015 yılından beri yurt dışında başarılı bir şekilde kullanılan bir ürün olduğunu söyleyen İnterpet Elektronik Çözümler Sorumlusu Remzi Özer ürünle ilgili açıklamalarda bulundu:

 İNTERPET olarak; Sektöre hep yeni, çözüm odaklı ve katma değer sağlayan ürünleri kazandırmayı kendimize ilke edindik. Bu yeniliklerden bir tanesi olan Aquafighter’ı Türkiye’ye getirerek sektöre kazandırdık. 

 Tanklarda su; dışarıdan harici olarak girmese de yakıt sıcaklığının değişimi nedeniyle de oluşur. Bu suyun varlığı da sektörümüzün kanayan yaralarından birisidir. Çünkü yakıt tankı içerisinde bulunan su; tankın içinin oksitlenmesine, yakıtın kalitesinin bozulmasına bunula birlikte araçlarda ve ekipmanlarda yakıt ile ilgili arızaların ve hasarların oluşmasına neden olmaktadır. Akaryakıt tanklarındaki suyun bertaraf edilmesi için tank dibinin pompa yardımıyla çekilmesi ya da tank dibi temizliği gibi yöntemler kullanılıyordu. Bu yöntemler ile sadece yakıttan ayrılmış olan temiz suyun alınması sağlanıyor. Ama yakıta yapışmış halde bulunan suyun alınabilmesi söz konusu bile değildir. Bu işlem için birkaç yöntem kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de fuel polishing (yakıt parlatma) Sistemidir. Bunlar için kurulan sistemler yakıtı içlerinde bulunan santrifüj ile devir daim ederek, yakıtın sudan arındırılması sağlanmaktadır. Bu yöntem hem yüksek maliyetli hem de uzun zaman alan bir yöntemdir. Çünkü sistemin kapasite seçimi ve büyüklüğü Akaryakıt tankının kapasitesine ve büyüklüğüne bağlı olarak değişmekle beraber temizleme süreleri de buna bağlı olarak artmaktadır. Bunlarla doğru orantılı olarak kurulum maliyetide bir o kadar artmaktadır. Ülkemize yeni getirdiğimiz Aquafighter ’de işleyiş, bugüne kadar kullanılan klasik sistemlerden farklıdır. Burada ekstra bir sistem kurmanıza, Bir modül kurmanıza, herhangi bir elektronik ünite kurmanıza, tank içine kimyasal dökmenize gerek yoktur. Sadece tankınızın dibine serilip bırakılıyor. Ve tankın dibine serilmesinden sonra su emme işlemi başlıyor. Aquafighter tank dibinde oluşan temiz suyu almakla kalmıyor, aynı zamanda otomasyon sistemi ve su tespit macunu ile tespit edilemeyen yakıta yapışık halde bulunan suyu da içine alıp yakıtın temizliğini sağlıyor. 

 Kazanımları;

 Aquafighter kullanıldığında; sulu yakıtın araçların motorlarına, yakıtdepolarına, akaryakıt istasyonlarındaki Dispancer pompalarının giriş filtrelerine erişmesine izin vermeyerek bunların zarar görmesi engellenmiş olur. 

Aquafighter kullanıldığında hem oluşan suyun alınması sağlanır hem de yakıta bağlı olan su da alınarak ileride oluşabilecek birçok sorun da bu sayede bertaraf edilmiş oluyor. 

Kullanımı;

Aquafighter tankın giriş açıklığına bağlı olarak çeşitli şekillerde ve boylarda kullanılabilmektedir.  Şu an ülkemizdeki tank üzerinde ki en büyük açıklık 4 inç tir. Aquafighter bu açıklıktan girebilecek ve dolduktan sonra yine aynı açıklıktan çıkarılabilecek özelliğe ve sağlamlığa sahiptir. Kullanımı gayet basit olmakla beraber; tank içerisine konulması ile suyu emmeye başlar. Tankın içine giren yakıtın durumuna, havadaki yüksek neme ve tanka dışardan su girişinin olup olmama durumuna bağlı olarak 6 ay ile 1 sene gibi zamanlarla tankınızı su ve suyun zararlarından korur. Belirli periyotlarda tank içlerindeki Aquafighter ların kontrolleri yapılarak değişimlerinin yapılması yeterlidir. 

Aquafighter sayesinde su oluşumu önlendiğinden doğal olarak yakıtınız da kirlenmiyor ve yakıtınız ve tankınız devamlı temiz kalıyor. Bu sayede istasyonlarda bulunan ve sulu yakıt nedeniyle Dispancer pompa filtrelerinin değişim süreleri de uzamış oluyor. 

 Aquafighter’ın diğer klasik ürünlere göre en büyük avantajlarından birisi de fiyatıdır. Diğer ürünlere göre fiyatı daha avantajlı olduğundan sağladığı büyük avantajları da göz önünde bulundurduğumuzda önümüzdeki süreçte tercih edilirliği çok daha fazla olacaktır”.

 Aquafighter ile çeşitli sahalardan tank dibi numunelerini alıp bunların içerisine Aquafighter koyarak nasıl kısa bir sürede temizlendiğini birebir görebiliyoruz. Yaptığımız raporlamayı da bayiye tüm açıklığıyla gösteriyoruz. Ülkemizin önde gelen dağıtım şirketlerinden bir tanesinde bu sistemi uygulama fırsatımız oldu. Alınan numunelerin Aquafighter öncesi ve Aquafighter sonrası görsellerini paylaştık. Burada elde ettiğimiz başarılı sonucu da firmaya bildirdik. Ve güzel geri dönüşler aldık.

 Her tank ölçüsüne ve kapasitesine uygun ölçüde ürün bulunmakla beraber bu özelliklere bağlı olarak Aquafighter’ın çekebildiği su miktarı 90 litrelere kadar çıkabilmektedir.

 Aquafighter® kullanım alanları;

 - Her Boyutta Jeneratör

 - Gemiler, Tekneler

 - Akaryakıt İstasyonları

 - Depolama tankları

 - Kamyon Filoları

 - Zirai teçhizat

 - İş makinaları

 - Maden Makinaları

- Depo ve Terminal Tankları 

Bu haber 4408 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.