Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Türk Prysmian Kablo’dan ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine destek

Güncelleme :05.01.2021

Koronavirüs tablosundaki artış nedeni ile okullarda yüz yüze eğitime yeniden ara verilmesi, online eğitim ihtiyacını devam ettirdi. Bu zor süreçte öğrencilerin eğitimine destek olmak amacı ile harekete geçen Türk Prysmian Kablo, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) aracılığıyla ihtiyaç sahibi çocukların yanında olduklarına dair mesaj verdi.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile bir araya geldi. Uzaktan eğitim sürecinde, ihtiyaç sahibi öğrencilerin bilgisayar ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçen Türk Prysmian Kablo, çeşitliliğin ve kapsayıcılığın öncüsü olan ÇYDD'ye destek olma kararı aldı. 

“Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz”

Eğitim sürecine verdikleri destek dolayısı ile duydukları mutluluğu belirten Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè düşüncelerini şöyle ifade etti: “Yaşadığımız bu süreç, kaç yaşında olursak olalım, bizi derinden etkiliyor. Çocuklarımızın okullarından ve arkadaşlarından ayrı kalması, hepimiz için üzücü bir durum olsa da sağlık, her şeyin başında geliyor. Bu süreçte, pandemi, maddi durumları elvermediği için online eğitime erişemeyenleri, eğitimden dışlama riskini beraberinde getiriyor. Bu nedenle, sürdürülebilir bir dünya adına, çocukların temel ve evrensel eğitim hakkını, somut eylemlerle desteklemeye karar verdik. Bunu, Türkiye'nin her yerinden kız çocuklarının eğitim hakkına destek veren ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedef edinen ÇYDD aracılığıyla yapmayı uygun bulduk.”

                        “Daha iyi bir dünya ve gelecek için çalışıyoruz”

Sosyal sorumluluk çalışmaları doğrultusunda, son 3 yıldır devam eden, Türk Prysmian Kablo imzalı “Mutluluk Kumbarası” ismini taşıyan projeleri kapsamında, gönüllülük esasına dayanarak gerçekleştirdikleri çalışmalar ile birçok hayata dokunduklarını ifade eden Cinzia Farisè, “Sürdürülebilirliğin temelinde, toplumun tamamının yararını korumak ve kendi çıkarlarını toplumun çıkarları üstünde görmemek vardır. Biz, sürdürülebilirliğin omurgasını oluşturan toplumsal fayda kriterini, şirket olarak bir sosyal sorumluluk bilinciyle yorumluyor, bu konuda hayata geçirdiğimiz projelerle, daha iyi bir dünya ve gelecek için çalışıyoruz. Eğitimden temel ihtiyaçlara, sağlıktan çevreye kadar her alanda, toplumumuzun refahı için çalışmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Bu haber 1939 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.