Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

OPEC + toplantısı öncesinde petrol fiyatları yükseldi

Güncelleme :05.01.2021

Toplanacak olan grup, Şubat ayının günlük 7,2 milyon varil seviyesinde kalması beklenen üretim kotasına karar verecek.

OPEC + toplantısı öncesinde  petrol fiyatları yükseldi, çünkü dünyanın en büyük petrol üreticilerinin küresel pandemik krizin neden olduğu zayıf petrol talebinin ortasında Şubat ayında üretim kotasını değiştirmeden tutmaları bekleniyor.

Uluslararası gösterge Brent ham petrolü, 52.04 $ 'dan işlem gördüğü 5 Mart'tan bu yana en yüksek oran olan 0646 GMT'de varil başına 53 $' dan işlem görüyordu ve Perşembe ile karşılaştırıldığında varil başına 51.80 $ 'dan kapattıktan sonra% 2.32 artış gösterdi.

Amerikan benchmark West Texas Intermediate (WTI), bir önceki seansı 48.52 $ / varil seviyesinde bitirdikten sonra% 2.06 artışla aynı zamanda varil başına 49.52 $ 'da oldu.

Yatırımcılar Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) toplantısının sonucunu ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu, OPEC + olarak bilinen müttefiklerin sonucunu bekliyorlar. Grubun piyasaları gözden geçirmesi ve ardından önümüzdeki ay için üretim kesintilerine karar vermesi bekleniyor.

“Aralık 2020'de günde 500.000 varil üretimin kademeli olarak artırılması konusunda anlaştıktan sonra, OPEC + bu hareketi nasıl yapacağını kalibre etmek ve tanımlamak için buluşacak. Politik Risk ve Petrol Analisti Jose Chalhoub Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte, küresel manzara hala COVID-19 hayaletinin baskısı altında olduğu için, petrol fiyatları önemli bir yukarı sıçrama yapmadan oldukça istikrarlı bir şekilde devam ediyor.

OPEC +, Ocak ayında toplam üretim kesintisini günlük 7,2 milyon varile (varil / gün) düşürmeyi kabul etti. Grup, daha sonra piyasa koşullarını değerlendirmek ve sonraki ay için 500.000 varil ile sınırlandırılacak başka üretim ayarlamalarına karar vermek için aylık olarak toplanacak.

Chalhoub, dünyanın farklı noktalarında toplu aşılamaların başlamasından sonraki ilk iyimserliğe rağmen, fiyatları etkilemek için petrol talebinde önemli bir artışa yol açmanın yeterli olmadığını söyledi.

"Bir kez daha, petrol üreticileri grubunun petrol piyasalarını etkileme esnekliği ve kapasitesi ve bloğun birliği test edilecek, çünkü bazı üyelerin mevcut zor durumuna katlanmak için diğerlerinden daha iyi koşullara sahip olduğu ortaya çıktı. salgından etkilenen küresel ekonomi ”diye ekledi.

Bu haber 2412 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Akaryakıtta ÖTV artışının temmuz enflasyonuna etkisinin 0,14 puan olacağı hesaplandı... 06.07.2025
Bakan Kacır, Togg'un oyunu kurallarına göre oynayan bir marka olduğunu açıkladı... 06.07.2025
Prometeon’un Geniş Avrupa Bölgesi’ne Türkiye’den CEO... 06.07.2025
Enerji Bakanı Bayraktar: "4 milyon hanede kendi doğal gazımız kullanılıyor" ... 06.07.2025
OPEC+ üyesi 8 ülke ağustosta günlük 548 bin varil üretim artışına gidecek... 06.07.2025
TECO Petrol kayyıma devredildi... 06.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.