Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

AYEDAŞ beklenen yoğun kar yağışına karşı teyakkuzda

Güncelleme :14.02.2021

 Türkiye’nin birçok bölgesinde 13 Şubat’tan itibaren etkisini göstererek afet riski oluşturabilecek meteoroloji olaylarına karşı AYEDAŞ, İstanbul Anadolu Yakası’na kesintisiz enerji arzı için elektrik dağıtım şebekesinde ihtiyaç duyulabilecek malzeme, aktif araç ve personel kaynağını artırarak hazır hale getirdi. Gerektiğinde operasyon çalışanlarına destek olacak ekiplerle birlikte toplam 803 personel ve 241 araç ile afet planına uygun olarak teyakkuza geçirildi.

AYEDAŞ, İstanbul Anadolu Yakası’nda etkili olması beklenen yoğun kar yağışı ve sıcaklık düşüşlerinin, enerji nakil hatlarını olumsuz etkilememesi ve afet kaynaklı oluşabilecek arızaların en kısa sürede giderilmesi için tüm gücüyle sürdürdüğü hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye’nin birçok bölgesinde 13 Şubat’tan itibaren etkisini göstererek afet riski oluşturabilecek meteoroloji olaylarına karşı AYEDAŞ, kesintisiz enerji arzı için gerekli donanım, malzeme ve araçları depoladı.

Hazırlıklar çerçevesinde AYEDAŞ, gerektiğinde operasyon çalışanlarına destek olacak ekiplerle birlikte toplam 803 personelini kriz durumunda önceden tespit edilen noktalara hızlıca intikali için teyakkuz durumuna getirdi. Personelin zorlu şartlara uygun kıyafet ve ekipman ihtiyacı tamamlandı.

Karla mücadele özelinde 5 milyon lira yatırım

AYEDAŞ, İstanbul Anadolu yakasındaki müşterilerine kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sağlama hedefi doğrultusunda, kış aylarında ortaya çıkabilen zorlu koşullara karşı önlemlerini tamamladı.  Ekiplerinin gece gündüz sahada olduğu AYEDAŞ, İstanbul Anadolu Yakası’nda 299 adet trafo merkezinde iyileştirme ve yenileme çalışması gerçekleştirdi. Olası afet durumuna hazırlanan ve stoklarını tamamlayan AYEDAŞ ekiplerince, stoktaki araç, malzeme ve ekipmanın çalışır vaziyette olduğu kontrol edildi. Yıl boyu yapılan yatırımların yanı sıra önümüzdeki günlerde beklenen yoğun kar yağışı özelinde saha ekiplerini ve malzeme stoklarını hazır bulunduran AYEDAŞ, bu çalışmalar için 5 milyon TL yatırımı da devreye aldı.

Teknoloji yatırımı devrede

Öte yandan, uzaktan izleme sisteminin kritik noktaları ve 800 adet SCADA noktası başta olmak üzere kesintilerin uzaktan tespit edilmesini ve müdahale imkanını sağlayan sistemler kontrol edildi. Muhtemel arızalara en kısa sürede müdahale edilirken son derecek kritik olan haberleşme konusunda, mevcut 751 adet bas konuş cihazı ve söz konusu sistemi yedekleyen 487 adet araç telsizi test edildi.

Müşteri odaklı yaklaşımla 7/24 hizmet sunan AYEDAŞ, www.ayedas.com.tr, AYEDAŞ 186 Mobil Uygulaması, ALO 186 Çağrı Merkezinden tüm müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek 7/24 çözüm bulmaya devam ediyor. 

Bu haber 2228 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.