Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Bursagaz, güvenli doğal gaz kullanımı konusunda abonelerini bilgilendirdi

Güncelleme :22.02.2021

 SOCAR Türkiye'nin iştiraki Bursagaz, kış aylarının yoğun olarak yaşandığı günlerde güvenli doğal gaz kullanımı hakkında abonelerini bilgilendirdi

SOCAR Türkiye'nin iştiraki Bursagaz, kış aylarının yoğun olarak yaşandığı günlerde güvenli doğal gaz kullanımı hakkında abonelerini bilgilendirdi.

Firmadan yapılan açıklamada, doğal gazın doğru şekilde kullanıldığında en güvenilir, ekonomik ve çevreci yakıt olduğu belirtildi.

Bursagaz'ın 1 milyondan fazla abone ve ailelerinin doğal gazı güvenli şekilde kullanması için çalıştığına işaret edilen açıklamada, 'Bir yandan sürekli ve güvenli doğal gaz arzı sağlarken diğer yandan güvenli kullanıma ilişkin abonelerimizi sürekli bilgilendiriyoruz. Doğal gaz acil ekiplerimiz, gaz kaçağı ve sızıntı gibi olaylara karşı 7 gün 24 saat görevinin başında bulunuyor. Bununla birlikte bu tür durumların önlenmesi için abonelerimizin doğal gaz kullanım kurallarına uymaları büyük önem taşıyor.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Bursagaz'ın onayı olmadan müdahale edilen tesisatların oluşturduğu tehlikelere dikkat çekildi.

Abonelerin doğal gazla çalışan cihazların projesinde değişiklik yapacak şekilde müdahalede bulunmamaları uyarısında bulunulan açıklamada, bacaların bakım ve temizliğinin her yıl yetkili kılınan firmalar tarafından yapılması gerektiği aktarıldı.

Açıklamada, havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması, bacalı cihazların bulunduğu odada uyumanın güvenli olmadığı ve bacalı cihazların banyoya konulmaması konusunda da uyarıda bulunuldu.

Gaz kaçağı ve sızıntı gibi durumlarda vakit kaybedilmeden 187 Doğal Gaz Acil Hattı'nın aranması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Çürük sarımsak kokusuna benzer bir koku duyan abonelerin vakit kaybetmeden 187 Doğal Gaz Acil Hattı'nı aramaları gerekiyor. Kokusuz bir gaz olan doğal gazda olası kaçağın anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusu veren bir madde eklenir. Abonelerimiz böyle bir koku aldıklarında paniğe kapılmadan mekanı tahliye etmeli ve ücretsiz olarak 7 gün 24 saat hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil Hattı'nı aramalıdır. Acil ekiplerimiz olay yerine ulaşana dek herhangi bir yangına yol açmamak için telefon ve kapı zili kullanmaktan kaçınmalı, mümkünse doğal gaz cihazını ve sayacını kapatmalıdır.'

Bu haber 2581 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.