Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Borusan Holding’den 8 Mart Mesajı: “Hayat Eşittir”

Güncelleme :09.03.2021

 Borusan Holding, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlediği etkinlikle “Hayat Eşittir” dedi. Başarılarıyla, üstesinden geldikleri zorluklarla ilham veren dört kadının konuk olduğu çevrimiçi etkinlikte fırsat eşitliğinin önündeki kalıpyargıları yıkacak hikayeleri paylaşıldı.

77. yılını kutlayan Borusan Holding, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Dayanışma Destek Platformu üzerinden canlı olarak yayınlanan “Hayat Eşittir” etkinliğini düzenledi. Borusan Holding CEO’su Erkan Kafadar ve Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş’in açılış konuşmalarını yaptıkları etkinliğin moderasyonunu ise Özlem Gürses ve Murat Yeşildere gerçekleştirdi. Hayat Eşittir buluşmasında, hayallerinin peşinden koşan, bu uğurda mücadele eden ve başarıya ulaşmış Avrupa Jimnastik Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Göksu Üçtaş Şanlı, Türkiye’nin en genç pilotlarından Selin Rudar Sevimli, Türkiye’nin en genç kadın orkestra şeflerinden Nisan Ak, Avrupa'nın ilk FIFA kokartlı kadın hakemi Lale Orta ilham veren hikayeleriyle yer aldılar. “Hayallerimiz, haklarımız, sorumluluklarımız, işimiz eşittir” diyen kadınlar, karşılaştıkları zorlukları, heyecanlarını, hayallerini ve umutlarını katılımcılarla paylaştı.

“Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda aşmamız gereken engeller var”

Yaptığı konuşmada fırsat eşitliği konusunda aşılması gereken engeller olduğunu belirten Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar, Borusan olarak hedeflerinin dokundukları tüm paydaşlarında toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin oluşmasına öncülük etmek olduğunu söyledi. Bir eşitlikten bahsedildiğinde, denklemin iki tarafının da birbirine eşit olması gerektiğini vurgulayan Kafadar: “Evet, “Hayat Eşittir” diyoruz. Peki bunu nasıl sağlayacağız? Bu alanda sürdürülebilir politikaların üretilmesi, kurumların ve rol modellerinin sorumluluk alması büyük önem taşıyor. Borusan Grubu olarak denklemi sonsuza kadar eşitleme hedefi doğrultusunda kurum içerisinde gerçekten değer yaratan projeler üretiyoruz, üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

 “Herkes sorumluluk almalı”

Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş ise yaptığı konuşmada güçlü kadınların, modern dünyayla bağdaşmayan kalıpyargıların kaldırılmasında ve toplumların kültürel dönüşümünde en önemli kuvvet olacağından bahsetti. “Büyük resme baktığımızda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanın yolu herkesin sorumluluk almasından geçiyor” diyen Ateş, Borusan Grubu olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyecek çalışmalar yapmayı doğal bir sorumluluk olarak gördüklerini ve 2016 yılından beri Borusan Eşittir Platformu çatısı altında, Sevgi Dilde Başlar, Cinsiyet Gözlüğü programı, Kadına Yönelik Şiddet Politika dokümanı gibi çalışmalarıyla cinsiyetler arası fırsat eşitliğini kurumsal kültürlerinde kökleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. 

Bu haber 1663 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.