Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Goodyear İle Güvenli Ve Konforlu Yolculuklar Devam Ediyor

Güncelleme :02.11.2012

Goodyear’ın İzmir’de düzenlediği etkinliğe katılan medya mensupları ve Goodyear bayileri, karda ve buzda sürücülere üstün ve güvenli sürüş deneyimi sağlayan UltraGrip8 Performance, güvenlik ve yakıt tasarrufunun mükemmel dengesi ile öne çıkan Efficientgrip ve EfficientGrip SUV, yoldaki sürprizlere hazırlıklı maksimum güvenlikli ultra yüksek performans sunan Eagle Asymmetric 2 lastiklerini hem pistte hem de trafiğe açık yollarda test etti.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear, Türkiye’de ilk kez UltraGrip 8 Performance kış lastiği ile geçtiğimiz yıllarda Türk tüketicilerinin beğenisine sunduğu Efficientgrip, EfficientGrip SUV ve Eagle F1 Asymmetric 2 lastiklerini İzmir’de hem pist hem de trafiğe açık gezi parkuru kapsamında yaptığı testler eşliğinde tanıttı.

 29-30 Eylül tarihlerinde İzmir’in Pınarbaşı ilçesinde bulunan Ülkü Yarış Pistinde gerçekleşen etkinlik medya mensupları, bayi yetkilileri ve Goodyear çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar; kuru ve ıslak zemin slalom, kuru ve ıslak zemin frenleme ve off-road koşullarında lastikleri test ettiler. Pist dışı aktivitelerde ise katılımcılar 130 kilometre süren “gezi parkuru” etkinliği kapsamında asfalt, toprak, çimen gibi farklı yol koşullarında oluşturulan on-road ve off-road parkurda Goodyear lastiklerinin performanslarını deneme fırsatı yakaladılar.

 Katılımcılar, buz üzerine karla kaplanan özel pistte, hem yaz lastikleri hem de kış lastikleri ile yapılan frenleme testleri ile zorlu kış koşullarında güvenli sürüş için kış lastiği kullanılmasının önemine bir kez de gözleriyle tanıklık ettiler.

 Etkinlikte konuşan Goodyear Lastikleri Genel Müdürü Emin Özkan, “Goodyear olarak değerli bayilerimiz ve basın mensupları ile birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Müşterilerimize ulaşmamızı sağlayan bayilerimize ve medya mensuplarına ürünlerimiz hakkında bilgilendirme imkanı bulduğumuz için mutluyuz.” dedi.

Goodyear 3D-BIS (3 Boyutlu Blok Kilitleme Sistemi) Teknolojisi®’ne sahip yüksek performanslı kış lastiği UltraGrip 8 Performance’ı etkinlikte tanıtımını yaparak Türkiye’de bu ürünü ilk kez görücüye çıkarmış oldu. Özkan, “Son yıllarda tüketicilerin kış lastiklerinin önemi hakkında daha bilinçli olması ile birlikte kış lastikleri pazarı çok büyük bir ivme ile büyümektedir. Kış koşullarında kış lastiği kullanımının ülkemizde de zorunlu olmasının gündemde olması, yol güvenliği için doğru lastik seçiminin önemini bir kez daha vurguluyor” şeklinde konuştu. 

 Goodyear’ın, Türkiye pazarındaki son kullanıcılar arasında yaptığı araştırma sonuçlarına değinen Özkan, “Tüketicilerin kış lastiğinden beklentilerinin ilk 3 sırasında “güvenlik” yer alıyor. Kış lastiği kullanımının en büyük avantajı, beraberinde getirdiği yol güvenliğidir. Hava sıcaklığının +70C’nin altına düşmesiyle birlikte yol güvenliği için kış lastikleri kullanılmasını önemle tavsiye ediyoruz. Yaz lastiklerinde kullanılan kauçuk, +70C’nin altında tutunma özelliğini kaybeder. Böylece, karlı ve buzlu yollarda performans düşüklüğü ortaya çıkar. Oysa, kış lastiklerinde kullanılan özel kauçuk sayesinde, +70C’nin altında da lastiğin tutunma özelliği korunur” dedi. 

 Kış uzmanı Goodyear’ın başarılarla dolu UltraGrip serisinin yeni üyesi UltraGrip 8 Performance’ın tüketicilerin kış lastiğinden beklentileri göz önüne alınarak ve günümüzün zorlu kış koşullarında güvenli sürüş sunmak üzere geliştirildiğini belirten Goodyear Türkiye Tüketici Lastikleri Direktörü Sibel Raif, “Kar ve buz koşulları ile başa çıkabilecek yüksek performanslı bir lastik üretmek için oldukça büyük çaba sarf ettik. Kış koşulları genellikle en aşırı uçlarda seyrediyor, bu koşullara özellikle dikkat ettik. Yüksek kaliteli, güvenli ve güvenilir bir lastik sunduğumuzdan emin olmak, en küçük sorunları bile çözmek için çabalıyoruz. Yeni kış lastiğimiz UltraGrip 8 Performance, oldukça değişken ve zorlayıcı kış koşullarında güvenli sürüş sağlamak üzere geliştirildi” şeklinde konuştu.

 EfficientGrip, “Yakıt Tasarrufu Teknolojisi” ile geliştirildi

 Goodyear, geliştirdiği “FuelSaving (Yakıt Tasarrufu) Teknolojisi”ni, ilk olarak EfficientGrip lastiğinin üretiminde kullandı. Bu teknoloji; lastiğin yuvarlanma direncini doğrudan etkileyen çeşitli üstün özellikleri barındırmaktadır. Bu özellikler; hafif lastik yapısı, patentli CoolCushion katman ve gelişmiş hamur bileşimidir. Goodyear EfficientGrip’in daha fazla yakıt tasarrufu, daha az harcama ve daha temiz bir çevre hedefleri doğrultusunda geliştirildiğini vurgulayan Raif şunları söyledi: “Goodyear’ın Yakıt Tasarrufu Teknolojisi ile geliştirilen Goodyear EfficientGrip lastikleri; çok düşük yuvarlanma direnci ve daha fazla kilometre performansı sunuyor. Yakıt tasarrufu ve düşük karbondioksit salınımı hedeflendiğinde en temel performans göstergesi, düşük yuvarlanma direncidir. Goodyear EfficientGrip, sahip olduğu düşük yuvarlanma direnci sayesinde, önde gelen rakiplerine göre yılda 30,6 litre yakıt tasarrufu sağlar. Diğer bir deyişle; aynı miktar yakıtla, yılda 385 km daha fazla yol alınabilir.”[1]

 EfficientGrip SUV, 4X4 ve SUV araçları için performanstan ödün vermeden yakıt tasarrufu ve güvenlik sağlıyor

 

Türkiye’de ilk kez tanıtımı yapılan EfficientGrip SUV lastikleri ile ilgili olarak Raif, “SUV ve 4x4 araçlar günümüzde tüketiciler için daha ekonomik ve daha ulaşılabilir olmaya başladı. Otomobil üreticileri bu araçlar için çevreye uyumlu yenilikler ortaya koyuyor. Biz de Goodyear olarak, hem yakıt tasarrufu hem de çevreci ürünlerin geliştirilmesi konusunda Ar-Ge çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz” derken, “Goodyear’ın yeni EfficientGrip SUV lastikleri yakıt tasarrufunu desteklerken, ıslak ve kuru yol tutuş özellikleriyle fren mesafelerini kısaltarak tüketicilerin güvenliğini odaklanıyor” dedi. Raif, bu serinin aynı zamanda daha yumuşak ve sessiz bir sürüş deneyimi sağladığını da belirtti.

 

Eagle F1 Asymmetric 2 ile 2 metre daha kısa fren mesafesi[2]

 

Goodyear Türkiye Tüketici Lastikleri Direktörü Sibel Raif, “Sürücülerin, yoldaki her sürprize karşı hazırlıklı olmaları imkansız. Ancak yeni Eagle F1 Asymmetric 2, Aktif Frenleme Teknolojisi ile saliselik farklar yaratabiliyor. Böylece tüketiciler sürprizlere karşı kendilerini daha hazır hissediyor. Eagle F1 Asymmetric 2 lastiğinin, kuru ve ıslak zeminde mükemmel fren mesafesi performansına sahip olduğu, bağımsız test kuruluşları tarafından da onaylandı” şeklinde konuştu.

 

Goodyear’ın İzmir’de gerçekleştirdiği marka etkinliğinde BMW M3 marka otomobille Eagle F1 Asymmetric 2 lastiklerini test eden Borusan Otomotiv Test Pilotu Hakan Değerli, lastiklerin genel performansının çok etkileyici olduğunu, özellikle frenleme sırasında lastiğin yolla temasının artarak üstün frenleme performansı sergilediğini belirtti.

 

 

Bu haber 4001 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.