Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Romen Upetrom Group ile Güçlerini Birleştiren Özgül Group Deniz Altı Enerji ve Kablolama Faaliyetleri Gerçekleştirecek

Güncelleme :28.01.2013

Enerji alanında yatırım, iş geliştirme ve proje yönetimi faaliyetleri gerçekleştiren Özgül Group, deniz altı kablolama ve açık deniz petrol arama- depolama firması Upetrom Group ile stratejik işbirliği anlaşmasına imza attı. Anlaşma kapsamında iki firma, Türkiye’de hayata geçecek olan deniz altı kablolama projeleri ile petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde ortak hareket edecekler.

Türkiye enerji sektöründe yatırım, iş geliştirme ve proje yönetimi alanlarında faaliyet gösteren Özgül Group, dünyanın lider deniz altı kablolama ve petrol arama firması Upetrom Group ile Stratejik İşbirliği Anlaşması imzaladı. Romanya’nın Köstence kentinde imzalanan stratejik işbirliği anlaşmasına Özgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül, Özgül Group Yönetim Kurulu Üyesi Gabil Hüseynov ve Upetrom Group Başkanı Gabriel Valentin Comanescu imza atarken törene TEİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Yıldır başkanlığındaki TEİAŞ heyeti ile Özgül Group ve Upetrom Group heyetleri katıldı. 

Özgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül: “Upetrom Group ile güçlerimizi birleştirerek Türkiye’nin geleceğine katma değer sağlayacağız”

 Stratejik işbirliği anlaşmasına ilişkin olarak Özgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül; “İnanıyoruz ki Upetrom Group gibi alanında dev bir firmanın Türkiye’de var olması, ülkemiz adına artan elektrik tüketimine paralel olarak hayata geçmesi beklenen projelerin maliyetlerini daha makul oranlara çekerek yatırım alanındaki süreci hızlandıracaktır. Upetrom Group, hem lokasyon açısından yakınlığı hem de sahip olduğu geniş makine parkı ile Türkiye’deki projelere büyük katkı sağlayacak. Dolayısıyla Özgül Group olarak Upetrom ile Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda güçlerimizi birleştirerek ülkemize katma değer sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Upetrom Group Başkanı Gabriel Valentin Comanescu: “Sahip olduğumuz bilgi birikimini TEİAŞ ve TPAO uzmanlarına aktaracağız”

Upetrom Group Başkanı Gabriel Valentin Comanescu ise Upetrom’un dünyada deniz altı kablolama, deniz altı boru yerleştirme ve petrol arama alanlarında dünyanın önde gelen firmalarından biri olduğunu belirterek; “Her iki ülkenin ekonomilerine katkı sağlayacak böylesi bir işbirliğine imza attığımız için öncelikle mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Özgül Group ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde Türkiye’de önemli projelere imza atmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Upetrom olarak sahip olduğumuz bilgi birikimini TEİAŞ veya TPAO gibi devlet kurumlarının seçeceği uzmanlarına düzenleyeceğimiz eğitimlerle aktarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kablolama sistemlerinden doğal gaz ve petrol aramaya kadar geniş yelpaze

İmzalanan stratejik işbirliği kapsamında Özgül Group ve Upetrom Group, Türkiye’de gerçekleştirilecek deniz altı enerji hatları ve fiberoptik kablolama projeleri, denizaltı su ve doğal gaz borulama sistemleri, yeraltı doğal gaz depolama faaliyetleri ile açık deniz doğal gaz ve petrol arama projelerinde birlikte faaliyet gösterecekler. 

 

Bu haber 5666 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Akaryakıt sektörünün duayen ismi Ahmet Mert Yılmaz’dan 2.kitap: “Sedef Parmaklık”... 26.04.2024
İpragaz’ı kuran duayen iş insanı Yücel Kurttepeli, hayatını kaybetti… ... 26.04.2024
Astor Enerji’ den Sosyal Sorumluluğa Yenilikçi Yaklaşım... 26.04.2024
Scania Türkiye’nin İlk Laboratuvarı Geleceğin Teknisyenlerini Yetiştirecek... 25.04.2024
Renault Trucks Fest ile yeni Renault Trucks modelleri Türkiye turuna çıkıyor ... 25.04.2024
JAECOO, Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Yeni Enerjili Ürünlerini Sergiliyor!... 25.04.2024
“Yeni Nesli Otomotive Kazandırmak Zorundayız”... 25.04.2024
Teksan, 23 Nisan’da Hatay’da çocuklarla buluştu... 25.04.2024
Gaziantep-Şahinbey Belediyesinde Akaryakıt Yönetiminde Yeni dönem; Asis Otomasyon İle Dönüşüm Başlıyor... 25.04.2024
İlklerin Öncüsü Propay Ödeme Teknolojileri'nden 23 Nisan'a Özel Anlamlı Proje: İlk Kredi Kartım İlk Yazar Kasam... 25.04.2024
DEPSAŞ Enerji'den tarımsal sulama abonelerine borç uyarısı... 25.04.2024
AB'nin enerji sepetinde son 3 yılda Rus gazının yerini LNG aldı... 25.04.2024
IEA: 2030 hedefleri için batarya kurulumlarının hızlanması gerekiyor... 25.04.2024
Vestel elektrikli araç şarj istasyonları ‘Kesintisiz Hayatın Gücü’nü sunuyor... 25.04.2024
Siemens Türkiye’nin Enerji Çözümleri, Uşak OSB’de Yıllık 2 Milyon TL Tasarruf Sağlıyor... 25.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.