Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Hager ile maksimum enerji verimliliğine adım atın

Güncelleme :09.08.2021

 Enerji dağıtım, bina otomasyonu, kablo yönetimi ve enerji verimliliği alanlarında faaliyet gösteren Hager Group Türkiye, hayata geçirdiği projelerle kullanıcıların konfor ve normal çalışma şartlarından ödün vermeden en yüksek şekilde enerji verimliliği için farklı çözümler sunuyor.

Türkiye’nin enerji ihtiyacı, petrol ve doğalgaz gibi birincil enerji kaynaklarıyla karşılanıyor. Bu enerji kaynaklarında ise ciddi anlamda dışa bağımlılık yaşanıyor. Tüketilen enerjinin önemli bir bölümü, ısınma, aydınlatma ve günlük faaliyetler için gerekli olan elektrikli cihazların çalıştırılması amacıyla kullanılıyor.

Enerji verimliliğinin artırılmasıyla ekonomi üzerindeki ağır bir yük olan enerji kaynaklarındaki dışa bağımlılığının azaltılabileceğine dikkat çeken Hager Group, hayata geçirdiği projelerle kullanıcıların konforundan ve normal çalışma şartlarından ödün vermeden en yüksek şekilde enerji verimliliği için farklı çözümler sunuyor. 

Hager KNX ile kontrol elinizde

Otel çözümleri için kullanılan ‘Hager KNX’ ürünü, odaları boş iken belirli sıcaklıklarda tutuluyor. Bu sıcaklık, set değerleri enerji tasarruf için belirlenen normlardaki hesaplanmış değerler. Bu kontrol yalnızca klima gibi iklimlendirme cihazları ile sağlanmıyor. Örneğin kış için güneş gören cephelerdeki odalar güneş ışınları ile ısınıyor. Bunu çatıya yerleştirilen ve GPS özelliği bulunan ‘Hager KNX’ hava istasyonu ile güneşin konumu açısı gibi parametreler de otomatik olarak hesaplanıyor ve buna göre de perdeler kontrol edilebiliyor. 

İklimlendirmeyi otomatik olarak kapatıyor

Cihaz içerindeki parametreler ise birkaç dakikada yapılacak düzenlemelerle otomatik olarak hesaplanıyor. Oda pencereleri açıldığı anda ‘B.IQ Akıllı termostatlı anahtar’ iklimlendirmeyi otomatik olarak kapatıyor. Kışın pencerenin uzun süreli açık kalması halinde sistem otomatik olarak teknik servisi bilgilendiriyor ve durumun devam etmesi halinde oda sıcaklığının belirlenen sıcaklığın altına düşmesinden kaynaklı mobilya veya elektronik cihazların zarar görmemesi için koruma modu aktif hale getiriliyor. Kısacası oda sıcaklığının kritik seviyelerine karşı kışın ısıtma yazın ise soğutma yaparak koruma sağlanıyor. 

Daha iyi kararlar alınabilir

Hager, enerji ölçüm ve elektrik koruma cihazlarını genellikle ‘Modbus protokolü’ ile haberleştiriyor. Modbus cihazının anlık aktivitesini izleyebilen ‘Hager agardio.manager’, enerji izleme sisteminin merkezindeki akıllı, becerikli ve daima güncel sunucu çözümüne deniyor. ‘Hager agardio.manager’, bilgi sağlıyor ve sağladığı verilerin yorumlanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, alçak gerilimli tesisatların tasarımı ve günlük kullanımı söz konusu olduğunda daha iyi kararlar alınmasına da imkan sağlıyor.’’ 

Bu haber 1965 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.