Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

‘Yapay zeka ekosisteminin geliştirilmesine destek vereceğiz’

Güncelleme :26.08.2021

 Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan, Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıllık dönemdeki yapay zeka çalışmalarına yön verecek ilk "Ulusal Yapay Zeka Stratejisi" Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Sekreteri Serkan Valandova’nın da konuk olduğu toplantı ile tanıtıldı.

Ulusal Yapay Zeka Stratejisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Valandova, “Yapay zekanın bize sunduğu imkanları; sınırlı sayıda ürün ve hizmet kapsamında değerlendirmenin ötesinde, iş yapma modeli değişikliği olarak ele alan ve bu geniş perspektifle dünyadaki en iyi uygulama örneklerini ortaya koyan üyelerimizle, ülkemizin bu alandaki kapasitesinin ve yapay zeka ekosisteminin geliştirilmesine destek vereceğiz. Stratejinin uygulanması sürecinde de YASED olarak çalışacağız” dedi.

 Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ilk "Ulusal Yapay Zeka Stratejisi" açıklandı. Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Sekreteri Serkan Valandova’nın da konuk olduğu toplantı ile duyurulan Strateji, Türkiye'nin 5 yıllık dönemdeki yapay zeka çalışmalarına yön verecek.

Açıklanan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Valandova, “Küresel teknolojik dönüşümün temel unsurlarından biri haline gelen yapay zekanın Türkiye’de de desteklenmesi ve geliştirilmesi için önemli bir adım olan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nin (2021-2025) yayımlanmış olması iş dünyamız için son derece memnuniyet verici bir gelişmedir. Türkiye’yi uluslararası yapay zeka endekslerindeki sıralamalarda üst sıralara taşımayı hedefleyen söz konusu yol haritasının ülkemizdeki ileri seviye teknoloji yatırımlarını teşvik etmesi ve inovasyon faaliyetlerini artırması beklenmektedir. Yapay zekanın bize sunduğu imkanları; sınırlı sayıda ürün ve hizmet kapsamında değerlendirmenin ötesinde, iş yapma modeli değişikliği olarak ele alan ve bu geniş perspektifle dünyadaki en iyi uygulama örneklerini ortaya koyan üyelerimizle, ülkemizin bu alandaki kapasitesinin ve yapay zeka ekosisteminin geliştirilmesine destek vereceğiz. Stratejinin uygulanması sürecinde de  YASED olarak çalışacağız” dedi.

 En önemli konu nitelikli işgücü

Dijital dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılmasının küresel yatırım rekabetçiliğinde belirleyici olduğuna inandıklarını aktaran Serkan Valandova, şöyle devam etti: “Bu nedenle YASED Dijital Dönüşüm Platformunu kurduk. Bu Platformda dünyadaki dijital dönüşüm uygulamaları ve yeni teknolojiler hakkında kamu ve özel sektörden paydaşların katılımında deneyim ve bilgi paylaşımı faaliyetlerinde bulunarak farkındalık yaratmayı ve belirlenen iyileştirme alanlarının kamudaki paydaşlarımız ile paylaşarak ortak inisiyatifler geliştirmeyi amaçladık. Bahsi geçen iyi uygulamalarda görüyoruz ki yapay zeka alanındaki yatırımlar her geçen gün artıyor ve ülkemiz sanayisinin dönüşümüne ve gelişimine büyük faydalar sağlıyor. Yapay zeka alanındaki en önemli konu bu alandaki insan kaynağımızı geliştirmek. Strateji belgesinin de özel önem atfettiği bu alanda, YASED Akademi programımız kapsamında özellikle genç arkadaşlarımıza yönelik eğitimler planlamakta ve uygulamaktayız. Önümüzdeki dönemde de bu ve benzeri çalışmalar ile Türkiye’nin teknoloji dönüşümüne destek verecek ve ülkemizin ileri teknoloji üretimi konusundaki bilgi birikimini artıracak faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz. Bugün lansmanı yapılan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nin de bu amaç doğrultusunda ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanındaki gelişmelerine katkı vereceğine inanıyoruz.”

Bu haber 1774 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.