Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Opet’ten Çalışanlarına E-imzalı Bordro

Güncelleme :09.04.2013

 Akaryakıt sektöründe başarılı projelere imza atan Opet, Türkiye’nin ilk ve lider Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı E-GÜVEN ile yaptığı işbirliğiyle Türkiye genelinde görev yapan çalışanlarına ücret bordrosu, izin formu gibi belgeleri elektronik imzalı olarak ulaştırmayı amaçlayan projesini uygulamaya aldı. Bu yenilikçi çalışmayla Opet; zaman, iş verimliliği ve maliyetten tasarruf gibi birçok alanda kazanım sağlayacak.

Yenilikçi vizyonuyla çok sayıda önemli projeye imza atan Opet, hem verimlilik sağlama odağında hem de yeni İş Kanunu’nun getirdiği gereklilikleri yerine getirmek kapsamında e-imza’yı iş süreçlerine dahil etti. İlgili yasada belirtilen “Şirketler, çalışanlarına yaptığı ödemelere ait hesap detaylarını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır" maddesinden yola çıkan Opet, alanının öncü şirketi E-GÜVEN ile işbirliğine giderken, E-GÜVEN’in e-imza ürününü Opet’in altyapısına entegre eden firma ise Eczacıbaşı Bilişim oldu. Opet projenin hayata geçirilmesiyle; 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’na göre geçerli zaman damgası ve nitelikli elektronik sertifikaya sahip e-bordroları çalışanlarına elektronik ortamda sunmaya başladı.

Proje öncesinde çok detaylı bir araştırma ve kavramsal tasarım aşaması geçirdiklerini belirten Opet Petrolcülük İnsan Kaynakları Müdürü Aykut Üstün, güvenlik ve tümleşik çözüm konusunda en iyi çözümü sunması nedeniyle E-GÜVEN'i tercih ettiklerini söyledi. Geleneksel süreçte bordroların basıldıktan sonra onlarca farklı lokasyona gönderildiği, burada çalışanlara imzalatıldıktan sonra bir kopyasının tekrar merkeze iletildiğini belirten Üstün, bu uygulamanın yarattığı işgücü kaybı ile sarf malzemesi, ekipman ve dağıtım giderlerindeki ilave maliyetlere dikkat çekti. 

E-GÜVEN İş Geliştirme, Kurumsal Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Grup Müdürü Ayşegül Tüzün OPET teknolojinin bilişim alanında yaptığı yeniliklerle her zaman proaktif bir duruş sergilediğini belirterek, “E-imzanın entegre olduğu bu projeyle OPET bu yaklaşımını pekiştirmiş oldu. Farklı lokasyonlardaki çalışanların olduğu böyle organizasyon yapılanlarında tasarrufa yönelik çözüm arayışları kaçınılmaz oluyor. Diğer yandan SAP ve İnsan Kaynakları uygulamaları arasındaki bu entegrasyon ile bordroların çalışanlara ulaştırılmasında elde edilen zaman ve para tasarrufu dışında diğer ara katmanlarda da önemli kazanımlar elde edilmiş oldu. E-imzanın İnsan Kaynakları uygulamalarına dahil edildiği ilk projelerden olması nedeniyle de bizler için bu çalışma ayrı bir önem taşıyor. Türkiye’nin önemli şirketlerinden OPET ile böyle bir çalışmaya birlikte imza atmış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi. 

Opet, E-GÜVEN’in Eczacıbaşı Bilişim ile başarıyla devreye aldığı bu yenilikçi ve teknolojik uygulamayla; iş hukukundan kaynaklanan sorumluluklarını etkin şekilde yerine getirmenin yanı sıra, çalışan bağlılığına ve işveren markasına da katkı sağlamayı hedefliyor. 

ECZACIBAŞI BİLİŞİM Satış Yöneticisi Şenol Vatansever de yaptığı kısa açıklama ise şöyle; “İş Kanunu kapsamında çalışanının bordrosunu gördüğünü ve teslim aldığını ispat etme yükümlülüğü işverene ait. Çok çalışanı olan ya da birden fazla lokasyonda faaliyet gösteren şirketlerde bordroların imza karşılığı teslimi zorlaşıyor. İmzalı nüshaların arşivlenmesi de ek yük oluşturuyor. Opet, çalışanlarına sunduğu e-bordro hizmetiyle yenilikçi ve teknolojiyi takip eden yaklaşımını ortaya koydu. Geliştirdiğimiz uygulamanın Opet ve çalışanlarına katma değer sağlamasından dolayı mutluyuz”.

 

 

Bu haber 3522 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türk Demir Çelik Sektörü Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapıyor... 17.04.2024
Bakan Kacır: “Bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı”... 17.04.2024
Mercedes-Benz Atego ile Şehirde İşler Yolunda! ... 17.04.2024
Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor!... 17.04.2024
Teksan GO ON Taşınabilir Güç Çözümleri Kamp ve Karavan Sezonuna Hazır ... 17.04.2024
Mimsan Enerji, ICCI 2024 Fuarı’na Hazırlanıyor... 17.04.2024
Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyon Pilotu Ali Türkkan’la Mücadeleye Hazır... 17.04.2024
Bayram tatilinde 715 milyon litreye yakın akaryakıt satışı yapıldı... 17.04.2024
Otomotiv sektörü 3 ayda 3,7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihraç etti... 17.04.2024
BOTAŞ Genel Müdürü Fidan, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi el-Hamami ile doğal gazda işbirliğini görüştü... 17.04.2024
Chery’nin Yeni Enerji Alananındaki Yatırımları TIGGO’nun Yeni Amiral Gemisinde Boy Gösterecek!... 17.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.