Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

PASİFİK’in İstanbul’da kurumsal giydirmeli ilk istasyonu Maltepe’de açıldı

Güncelleme :09.04.2013

 İstanbul’da kurumsal giydirmeli Pacific markalı ilk istasyonlarını Maltepe’de açtıklarını belirten Kamil Sipahi, anlaşmasını yaptığımız 7-8 istasyonun da açılışını en kısa zamanda gerçekleştirerek marka bilinirliliğimizi arttırmak istiyoruz dedi.

      İstasyon yatırımlarına ağırlık veren Pasifik, özellikle büyük şehirlere odaklanarak buralarda açacağı yeni istasyonlarla büyümeyi hedefliyor. Bu doğrultuda İstanbul’da kurumsal giydirmeli Pacific markalı ilk istasyon Maltepe’de açıldı. İstasyonun açılışına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Dairesi Müdürü Mustafa Kemal Karabayır, Pasifik Genel Müdürü Kamil Sipahi, Pasifik Genel Müdür Yardımcısı Cenap Aras, Pasifik Marmara Bölge Müdürü Recep Çakıroğlu, İstasyon Sahibi İlyas Aydoğan ve çok sayıda davetli katıldı. Karal Petrol tarafından Maltepe’de açılışı yapılan Pacific akaryakıt istasyonunun açılışında gazetemize açıklama yapan Pasifik Genel Müdürü Kamil Sipahi, İstanbul’da anlaşmasını yaptığımız 7-8 istasyonun da açılışını birkaç ay içinde gerçekleştirerek marka bilinirliliğimizi arttırmak istiyoruz dedi.

Yılsonuna kadar 200 istasyon açma hedeflerinin bulunduğunu belirten Kamil Sipahi, bu sayıya her yıl 100 yeni istasyon ekleyerek 2015 yılında 500 istasyona ulaşıp, ilk 10 dağıtım şirketi arasında yer almak istiyoruz dedi.

        Pasifik olarak Türkiye genelinde anlaşmasını yaptıkları 168 tane bayiliklerinin bulunduğunu söyleyen Pasifik Genel Müdürü Kamil Sipahi, bu 168 bayinin şuan 79’unun lisansı yayınlanmış durumda. Her ay 10-15 istasyonu bünyemize katıyoruz. Bundan sonra ağırlığımız İstanbul bölgesi olacağından şuan anlaşmasını yaptığımız 7-8 istasyonun açılışını en yakın zamanda gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul’da açacağımız yeni istasyonlarla hem markamızı güçlendirirken hem de tanınırlılığımızı arttırmış olacağız. İstasyon açılışlarında çok seçici davrandığımızdan çok fazla istasyon açma hedefimiz yoktur. Bayilerimizi bayiden çok bir aile gibi görüyoruz. Bundan dolayı bizim kriterlerimize uyan, belirli hedeflerimizi sağlayacak bayilerle yolumuza devam etmek istiyoruz. Biz Pasifik olarak bayilerimizle birlikte büyümeyi hedeflediğimizden bundan sonraki yatırımlarımız ve istasyon açılışlarımız bayilerle devam edecektir. Her ne kadar Maltepe’de açtığımız bu istasyonumuz İstanbul’da ilk istasyonumuz desek de Gebze tarafında 2 istasyonumuz daha bulunuyor. Bu istasyonumuz İstanbul’da kurumsal giydirmesi yapılmış ilk istasyonumuzdur. Birkaç ay içinde İstanbul’da açacağımız yeni istasyonlarla buradaki istasyon sayımızı 7-8’e çıkarmış olacağız. Sektörde iyi bir marka olmak için istasyon sayısından çok bayinin düzgün olmasına, önem veriyoruz. Biz bayilerimizle bir aile gibi uzun soluklu çalışıp, ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz.

 İntifaların 5 yılla sınırlandırılmasından dolayı 2015 yılında yaklaşık 7-8 bin istasyon boşa çıkacak.2015 yılına gelene kadar bizim öncelikle varlığımızı ve görselliğimizi iyi bir şekilde göstermemiz gerekir. Bundan dolayı 2015 yılına kadar sağlam ve düzgün adımlar atarak, istasyon açılışlarında seçici davranıp, kendimizi 2015’e çok iyi hazırlamamız gerekir. Türkiye genelinde bulunan 66 dağıtım firması arasında 3-4 ay önce 35-36. sırada iken Aralık ayı itibariyle 26.saraya yükseldik. İstasyon açılışlarını devam ettirerek Mart ayından sonra ilk 20 dağıtım firması içinde yer almak ve 2015 yılına geldiğimizde ise ilk 10 dağıtım şirketi arasında yer almak istiyoruz. 

Bizim sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da yatırımlarımız devam ediyor. Kırgızistan ve Kazakistan’da da yatırımlara başladık. Kazakistan’da dolum tesisimiz bitmek üzere. Bu tesisimiz 1.5 ay içinde devreye alınmış olacak. Burada 5-6 istasyonla anlaşma yaptık. Anlaşmasını yaptığımız bu istasyonlar hızlı bir şekilde devreye almak için çalışmalarımız devam ediyor. Pacific’i sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da bilinen ve güvenilen bir marka haline getirmek istiyoruz dedi. 

 

     Kurumsal giydirmeli Pacific markası ile İstanbul’da ilk istasyonu açıyor olmaktan çok mutlu olduklarını belirten Maltepe Karal Petrol’ün sahibi İlyas Aydoğan, daha önce Alpet olarak faaliyet gösterirken Pasifik’i çalışma şartlarının bizim çalışma şartlarımızla örtüşmesinden dolayı tercih ettik. Yüzde yüz Türk firması olması ve bayilerine verdiği destekler de Pacific’i tercih etmemizde büyük rol oynadı. Günlük gaz da dahil 20 bin litrelik bir satış hedefliyoruz. Pacific’in bir Türk firması olduğunu öğrenenler bizi daha fazla tercih etmeye başladı dedi.

 

Bu haber 11306 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.