Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

UTİKAD Trafikte Sorumluluk Platformu’na katılıyor

Güncelleme :15.04.2013

 UTİKAD trafik güvenliği konusunda toplumun tüm kesimlerinde bilinç oluşturmak amacıyla, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında çalışmaları devam eden Trafikte Sorumluluk Platformu’na paydaş oluyor.

WWF-Türkiye’nin Green Ofis(Yeşil Ofis) Programı’nın ardından ‘Trafikte Sorumluluk Platformu’nu da sosyal sorumluluk projeleri arasına ekleyen UTİKAD, Trafikte Sorumluluk Hareketi’nin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda yürütülen faaliyetlere katkıda bulunacak. Üyelerine ve sektöre yönelik düzenleyeceği etkinliklerle projeye destek verecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinasyonunda, TÜVTÜRK’ün desteği ile 2010 yılında başlatılan Trafikte Sorumluluk Hareketi’ne, 6 farklı bakanlık, üniversiteler, belediyeler, sivil toplum ve medya kuruluşları da destek veriyor. Proje kapsamında yer alan Trafikte Sorumluluk Platformu’na, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları yanında  idari birlikler ve meslek kuruluşları da katılabiliyor.  

Birleşmiş Milletler Eylem 10 Yılı (Decade of Action) içinde Türkiye'yi temsil eden önemli projelerden biri olarak Güvenli Taşıt Hareketi,Can Dostları Hareketi ve Sorumlu Vatandaş Hareketi isimli üç farklı alt proje ile yürütülen Trafikte Sorumluluk Hareketi, Türkiye’de her yıl binlerce kişinin ölüm ve yaralanmasına neden olan sorunla mücadele etmeyi hedefliyor.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ulaşım faaliyetlerinin hızla çeşitlenerek yaygınlaştığı dünyada, toplum sağlığı ve güvenliğini korumaya ilişkin önlemlerin daha da önem kazandığını belirterek, bu konuda toplumsal bilinci ve katılımı yükseltecek geniş katılımlı projelere olan ihtiyacında arttığını söyledi.

Trafikte güvenli taşıt hareketinin sağlanabilmesi konusunda, taşımacılık ve lojistik sektörünü temsil eden sivil toplum kuruluşlarına önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü kaydeden Turgut Erkeskin, “UTİKAD, bu proje çerçevesinde paydaş olarak çalışmalara üyeleriyle birlikte destek vermeye gönüllü olmuştur. Sektörü temsil eden sivil toplum kuruluşu olarak bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Can ve mal güvenliği açısından sektör üyelerinin duyarlılığını ve katkısını artırmak, görev ve sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmak amacıyla proje kapsamındaki faaliyetlere destek vereceğiz. Taşımacılık ve lojistik sektörünün konu hakkında daha fazla bilinçlenmesine öncülük edeceğiz. Aynı zamanda kendi bünyemizde bu projeyi daha etkin kılacak çalışmaları da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ulaştırma alanında faaliyet gösteren firmalarla, bu alanda sayısı yüz binleri bulan çalışana verilecek eğitimler, maddi ve manevi kayıplarımızın azalmasını sağlayacaktır. ”dedi

 

Bu haber 3623 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Yeni Tiguan: Üst düzey teknoloji, üst düzey sürüş deneyimi... 16.04.2024
“Değerlemenin Rolü, Enerji Firmalarının Finansmana Erişiminde Önemli”... 16.04.2024
DAF, PACCAR Connect'i sunuyor... 16.04.2024
Kâmil Koç’un Avrupa’daki yeni durağı Kırcaali oldu... 16.04.2024
Mercedes-Benz Türk PEP+ Zorunlu İş Yeri Eğitimi Staj Programı Başvuruları Başladı... 16.04.2024
Ceva Lojistik ve IFCO'dan Önemli İş Birliği... 16.04.2024
CW Enerji ile yeşil geleceğe bir adım daha... 16.04.2024
Mars Logistics, 2023 karnesini açıkladı: 2023’ü 529,5 milyon euro ciro ile kapattı... 16.04.2024
Aydem Perakende ve Gediz Perakende’nin Mobil Uygulaması Hizmete Girdi... 16.04.2024
Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri’nin Projesi “Enerjimiz Yarınlara”nın Yeni Dönemi Antalya ile Başladı... 16.04.2024
Borusan EnBW Enerji Yeni Yatırımlarının Rüzgar Türbinleri için Nordex Grubu’yla Anlaştı... 16.04.2024
Maden sektörü 2023 yılında ihracattaki yaralarını 2024 yılının ilk çeyreğinde sardı... 16.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.