Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Türkiye akaryakıt sektöründe artık yeni bir dönem başladı: İlk GO istasyonu, Konya'da açıldı

Güncelleme :24.05.2013

Türkiye akaryakıt sektöründe artık gelenekler değişiyor, standartlar yükseliyor ve yeni bir dönem başlıyor. Yüksek standartlarda, kaliteli, eşit ve çevreye duyarlı hizmet sunan yeni nesil ilk GO yakıt istasyonu, Konya’da açıldı. 

Türkiye enerji sektörünün ‘Mavi Dev’i İpragaz’ın akaryakıt sektöründeki markası GO ilk adımını Konya’da attı. Yüksek standartlardaki, kaliteli, eşit ve çevreye duyarlı hizmetleri ile üstün nitelikli yakıt çeşitleriyle fark yaratan ve akaryakıt sektöründe yeni bir devir başlatan yeni nesil ilk GO yakıt istasyonu; Konya’da hizmete girdi. İlk GO yakıt istasyonu, Konya Karatay’da, Karakayış Caddesi üzerinde bulunan Saraçoğlu Petrol oldu. İlk GO yakıt istasyonunun açılışı için düzenlenen törene, İpragaz CEO’su Selim Şiper, İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay’la birlikte SHV Energy Başkanı Paul Zekhuis de katıldı. İlk GO bayisi İsmail Saraçoğlu, Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş, Konya Ticaret Borsası Başkanı H. Uğur Kaleli’nin yanı sıra iş adamları ve sektör temsilcilerinin de yer aldığı açılışa, vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

GO’nun temelinde, 52 yıllık tecrübe ve güven var

Türkiye enerji sektörünün, “tek çatı altında komple çözümler sunan” yegane şirketi İpragaz’ın, “sadece iyi bildiği ve inandığı işi yapmayı” kendine felsefe edindiğini belirten İpragaz CEO’su Selim Şiper, “Bugün, bu felsefesiyle bütünleşen bir işi daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Altını çizmem gerekir ki; ekip olarak bizlerin hayallerimizi genelden farklı olarak daha hızlı ve kalıcı şekilde hayata geçirebilmemizin temelinde 52 yıllık iş yapma biçimimiz ve yarattığımız güven yatıyor” dedi.

GO’da, her müşteriye aynı hizmet kalitesi

“Türkiye’nin en saygın akaryakıt markasını oluşturma tutkusu ile yola çıktığımız ilk günden itibaren, insana, geleceğe, araca ve kanunlara saygılı bir istasyon hayalini kurduk” açıklamasında bulunan Selim Şiper, “Bugün, hayalimizin ilkinin gerçekleştiği gün. İlk GO istasyonunun açılışını huzurlarınızda yaşamanın, gururunu ve mutluluğunu taşıyoruz. “GO istasyonumuzla; geleceğe saygı, sürdürülebilirlik felsefesi ile yapacağımız tüm operasyonlar, çevreye ve finansal sürdürülebilirliğe gösterdiğimiz duyarlılıkla yürütülecektir. GO istasyonuna gelen her tüketici, ne miktarda alım yaparsa yapsın, aynı hizmet kalitesiyle karşılanacaktır. Ne tip yakıt kullanırsa kullansın, aynı iyi muamele ve özenli yaklaşıma tanık olacaktır” şeklinde konuştu.

GO’nun yeşil ışığı, bayiler için hep yanacak

GO’nun bayilerine, pazar koşulları dahilinde, her iki tarafın da hakça kazanacağı adil bir ticari yaklaşım göstereceğini de belirten İpragaz CEO’su Selim Şiper, “GO, akaryakıt dağıtım pazarında BADO (Bayi Dostu) modeli ile büyüyecek. GO, seçici olacak ve kendiyle aynı vizyonu paylaşan, inanan zihniyetle ortaklık yapacak. GO, bayileriyle rekabet etmeyecek ve bayileri karşı taraf olarak görmeyecek. Müşteriye olan farkını, hizmette yarattığı ayrıcalığıyla ortaya koyacak. GO, bayilerine; markayı daha iyiye taşıyabilme, büyüme ve daha çok kazanma beklentileri doğrultusunda, yönetiminde söz hakkı verecek. Kısa ve öz; markanın yaratım sürecinin başlangıcı olan yeşil ışığımız, bizimle olma kararını vermiş olan bayilerimiz için her daim yanıyor olacak” diyerek, Türkiye’nin; insana, geleceğe, araca ve nizama saygılı, yeni nesil ilk GO yakıt istasyonunun, tüm Konyalılara ve sektöre hayırlı olmasını diledi. 

SHV Energy Başkanı Paul Zekhuis “gurur duyuyoruz”

3 kıtada, 27 ülkede, 36 şirket ve 13.500 çalışan ile 30 milyon müşterisine enerji çözümleri sunan dünya devi SHV Energy’nin Başkanı Paul Zekhuis ise; “Türkiye’nin yeni nesil yakıt istasyonu GO’nun bu ilk istasyonunun açılışında burada bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Hepimiz için bir hayal olan bu projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” sözleri ile konuşmasına başladı. SHV’nin 1896 yılından beri faaliyette olan bir enerji şirketi olduğuna dikkat çeken Paul Zekhuis, “O günlerden bugünlere gelene kadar, çok farklı dönemlerden geçtik. Ancak, her zaman işimizi en iyi şekilde yapmayı kendimize görev edindik. Zaman değişti, dünya değişti, SHV de sizin gibi vizyon sahibi ve hayal gücü yüksek insanlar sayesinde gelişmeye devam ediyor. Müşterimizi her zaman yaptığımız işlerin odağında tutmak, SHV’nin kültürüdür. Çünkü bizim varolma sebeplerimizden en önemlisi; ‘müşterilerimize nasıl daha kaliteli hizmet verebiliriz?’ diye düşünmek. Onların enerji ihtiyaçlarını, tek bir merkezden karşılayabilmek. Bugün İpragaz, bu işlevi yerine getirme noktasında çok önemli bir adım atıyor. Ben de burada olmaktan ve bu ana şahitlik etmekten çok mutluyum” dedi.

“Amacımız; bayilerimizle birlikte başarılı olmak”

Yaptıkları işleri, herkesten farklı ve daha iyi yapmayı arzuladıklarını belirten SHV Energy Başkanı Paul Zekhuis, “Gerek tasarım, gerek sürdürülebilirlik politikamız, gerekse çalışma etiğimiz sayesinde ve tabii en önemlisi 52 yıllık güçlü bir markanın mirası ve desteğiyle amacımız; bu işte de bayilerimizle birlikte başarılı olmak” açıklamasında bulundu. SHV Energy’nin; 3 kıtada, 27 ülkede, 36 şirket ve 13.500 çalışan ile kalite odaklı çalışan büyük bir aile olduğunu belirten Paul Zekhuis, “Bugün burada, büyüyen ve enerjisi hergün daha da artan İpragaz’ın yeni, GO’nun ilk üyesi Saraçoğlu Petrol’e de ailemize hoş geldiniz diyorum ve tüm iş arkadaşlarım ile SHV ailesi adına bu yeni yatırımımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BADO ile bayilere benzersiz avantajlar sunuyor

İlk GO yakıt istasyonu bayisi Saraçoğlu Petrol’ün sahibi İsmail Saraçoğlu ise “Türkiye akaryakıt sektöründe yeni bir dönem başlatacak olan GO’nun ilk bayisi olmaktan ve İpragaz’ın bu önemli ilk adımına evsahipliği yapmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. GO, kaliteli ürün ve hizmet anlayışıyla, çevre duyarlılığı ile akaryakıt sektöründe farklılaşacak, özgün özellikleriyle yeni bir dönem başlatacak. Bunun yanı sıra akaryakıt dağıtım sisteminde geliştirdiği BADO sistemi ile de biz bayilere benzersiz avantajlar sunuyor” dedi. Konuşmaların ardından ilk GO yakıt istasyonu, törenle hizmete açıldı. 

GO’nun arkasında, enerji devleri İpragaz ve SHV var

Türkiye LPG pazarının lider oyuncusu İpragaz’ın, “tek çatı altında komple çözümler sunan” bir enerji şirketine dönüşümünde LNG ve Elektrik Toptan Satışı faaliyetlerinin ardından atılan son ve önemli adım olan GO, özgün birçok özelliğiyle de sektörde yeni bir dönem başlatıyor. Türkiye’nin ‘Mavi Dev’i İpragaz’ın 52 yıllık enerji sektörü, 17 yıllık da otogaz tecrübesini ve 117 yıllık köklü geçmişi ile dünya devi SHV Energy’nin gücünü akaryakıt pazarına yansıtan GO, “Türkiye’nin en saygın ve fark yaratan istasyonu olmak” hedefi ile yola çıktı. GO ile birlikte İpragaz da; enerji pazarındaki tüm ana segmentleri kapsayan ender şirketlerden biri oldu. Türkiye, akaryakıt pazarında otogaz tüketiminin benzinin üzerinde gerçekleştiği dünyadaki tek ülke konumunda. Bu doğrultuda Türkiye’nin LPG devi olan, ilk resmi otogaz istasyonunu açan, alanında uzman İpragaz’ın da GO ile akaryakıt sektörüne girmesi de, adeta bir gereklilik olarak ortaya çıkıyor. 

GO bayileri, yönetimde söz sahibi olacaklar 

Dağıtım sistemi olarak mevcut uygulamalardan farklı ve özgün bir model olarak BADO’yu (Bayi Dostu) geliştiren GO, şimdiye kadar hiç görülmemiş bir şekilde yönetimsel süreçlerde de bayilerine söz hakkı tanıyor. Türkiye’de bir ilk olan bu sistemde, bayi adları kanopide de yer alıyor. Temelinde bayilik olan BADO; sadece tek bir tarafın kazanacağı değil, ‘kazan kazan’ ilkesiyle, daima adil şartlar ne gerektiriyorsa, o çerçevede iki tarafın da kazanacağı bir iş modeli olarak oluşturuldu. İpragaz’ın 52 yıllık iş yapma biçimi ve tutkusu güvencesi ile geliştirilen BADO’da, GO bayilerine pazar gerçekleri doğrultusunda adil bir ticari yaklaşım sergileniyor. ‘GO Bayi Konseyleri’ yapılanması ile bayiler; şirketin yönetimsel süreçlerine fikirsel katkılarda bulunabilecekler, karar alma süreçlerinde de yer alabilecekler. 

250 milyon araca 4 milyar litre İpragaz Otogaz

Otogaz segmenti ile otomotiv yakıtları alanında 17 yıldır faaliyet gösteren İpragaz bugün; ‘İpragaz’, ‘Bizimgaz’ ve ‘Exengaz’ markaları altında 1.080 lisanslı bayisi ile alanında Türkiye’nin en büyük üçüncü network’ü olarak, 81 ilde hizmet veriyor. Türkiye’nin ilk resmi belgeli otogaz istasyonunu 1996 yılında Bursa’da kuran İpragaz, bugüne kadar toplam 4 milyar litrenin üzerinde otogaz satışı gerçekleştirdi. Başka bir deyişle ortalama 250 milyon araca yakıt ikmali yaptı. İpragaz’ın akaryakıt dağıtımına yönelmesi; “Türkiye’nin her yerinde yaygın 4 binden fazla bayiye sahip, 4 milyar litreden fazla otogaz satmış, 17 yıldır otomotiv yakıtları pazarında olan ve ciddi sektörel tecrübesi bulunan bir yapının, bu sektörel tecrübesini geliştirerek yeni bir pozisyon alması” olarak yorumlanıyor 

Vizyonu; “yolların en saygın yakıt istasyonu olmak”

“Daha iyisini hak edenlerin yeni nesil yakıt istasyonu” GO, İpragaz’dan aldığı kültürel genlerle, titizlikle, adanmışlıkla, tutkusuyla yollarda müşterisiyle beraber oluyor. “Yolların en saygın yakıt istasyonu olmak” vizyonu ile yola çıkan GO’nun misyonu ise saygı çerçevesinde 4 temel üzerinde şekillendi; ‘İnsana Saygı’, ‘Geleceğe Saygı’, ‘Araca Saygı’ ve ‘Yasalara Saygı’. ‘İnsana Saygı’; mutlu müşteri, mutlu çalışan, mutlu bayi, mutlu şirket anlayışından kaynaklanıyor. ‘Geleceğe Saygı’ ise; sürdürülebilirlik felsefesiyle tüm operasyonlarda, çevreye ve finansal sürdürülebilirliğe gösterilen duyarlılıkla açıklanıyor. 

Her müşteri, aynı hizmet kalitesiyle muhatap olacak

Aslında ‘İnsana Saygı’nın da bir parçası olan ‘Araca Saygı’ ile; GO istasyonlarına gelen her tüketici, ister benzin, ister otogaz, ister dizel hangi ürünü hangi miktarda alırsa alsın, aynı hizmet kalitesiyle muhatap olacak. ‘Yasalara Saygı’ ile ise; kurulduğu günden bu yana sektörel öncülüğünün sorumluluğunda, her zaman kamu otoritesi önünde kendisini ispatlamış ve bu konudaki tutarlılığını sergilemiş bir şirket olarak İpragaz, çok net olarak; GO ile akaryakıt operasyonunda da tüm standart ve yasalara uygun şekilde çalışacağını bir kez daha beyan ediyor. 

Çevreye saygılı GO, renklerini yollardan aldı

Uzun ve titiz bir hazırlık döneminin ardından hayata geçirilen GO, renklerini hizmet vereceği yollardan aldı. Temel renkleri trafik lambasının ilerlemeyi simgeleyen yeşilinden ve tüm yolları kaplayan asfalt grisinden alan GO, pompasından marketine kadar her noktasında özgün tasarımlara sahip. Kurumsal aydınlatması LED’lerle gerçekleştirilen GO istasyonlarında %56 elektrik tasarrufu ve daha az karbondioksit salınımı sağlanıyor. GO istasyonlarında akıllı su kullanımı ile ekolojik hassasiyetler öne çıkarken, Türkiye’de bir ilk olan özel çöp kovaları ile de geri dönüşüme doğrudan katkı sağlanıyor. “Tüketicisine saygılı ve eşit hizmet götürme” temel felsefesi ile yola çıkan GO’da, market alanında çok amaçlı kullanılabilen interaktif alanlar ve çocukların ebeveynleri ile birlikte girebilecekleri aile tuvaletleri de bulunuyor. 

GO ENO SERİSİ YAKITLAR

GO’nun ENO serisi yakıtları, bir performans yakıtından beklenilen her şeyi karşılıyor. ENO serisi benzin ve dizeller; özel geliştirilmiş yakıt katkıları sayesinde, düzenli kullanımda araç motorlarını başarıyla temizliyor. GO’nun ENO serisi yakıtları, katkısız yakıtlara kıyasla; yakıt tüketimini düşürüyor, araç ömrünü uzatıyor, bakım giderlerini azaltıyor, motor performansını artırıyor ve daha az karbon emisyonu ile doğanın korunmasına katkıda bulunuyor. GO yakıt istasyonlarında; GO ENO 95, GO ENO 97 benzin çeşitlerinin yanı sıra GO ENO euro diesel ve GO diesel yakıt seçenekleri sunuluyor. 

İPRAGAZ OTOGAZ

İpragaz Otogaz, Türkiye’de ilk LPG dolum tesisini kuran İpragaz’ın 50 yılı aşkın deneyimi ve bilgi birikim ile; otogaz müşterilerinin ekonomik ve yüksek performanslı ürün talebini karşılamak üzere geliştirildi. En zorlu hava koşullarında bile yüksek performans sunan, motorun ömrünü uzatan İpragaz Otogaz, vuruntusuz ve titreşimsiz çalışma sağlıyor. Çabuk buharlaşarak gaza geçme süresini kısaltan, yokuşlarda, rampalarda çekiş gücünü artıran İpragaz Otogaz, güvenli ve konforlu bir yolculuk deneyimi sunuyor.

MOBİL 1

Dünyanın en prestijli sentetik yağ üreticisi Mobil 1, GO yakıt istasyonlarında, müşterileri ile buluşuyor. Mobil 1, geleneksel motor yağlarının ötesinde performans sunan ‘aşınma önleme’ teknolojisini içermektedir. Mobil 1’in, otomobil üreticilerinin en katı standartlarını dahi karşılamasını sağlayan bu teknoloji; aşırı koşullar altında dahi motor aşınmasına karşı üstün koruma sunar. Mobil 1, kritik motor parçalarını korumak için aşırı sıcaklıklarda hızla akar. Motor performansını en üst düzeye çıkaran Mobil 1, motor ömrünün uzatılmasına da katkı sağlar. 

GO MARKET

Kolay, keyifli alışveriş ve rahatınız için her şeyin en ince detayına kadar düşünüldüğü GO Market, işlevsel iç planlaması ve etkileyici dış mimarisi ile yeni nesil yakıt istasyonu GO’da yerini alıyor. GO Market’te Türkiye ve dünyadan seçkin markalar, tazelik garantisi ve ideal ürün yerleşimiyle sunuluyor. Market içinde yer alan tuvaletler, hem su ve enerji tasarruflu ekipmanlarla donatılmış, hem de kolay temizlenebilir ve bakteri üretmeyen tasarımlara sahip. Üstelik Türkiye’de ilk kez standart olarak GO yakıt istasyonlarında yer alan özel “aile tuvaletleri” ile de; çocuklu ailelere büyük rahatlık sağlanıyor.

Bu haber 4393 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.