Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

OPEC, petrol talebi tahminini ikinci ay üst üste olmak üzere yükseltti

Güncelleme :14.03.2014

Yayınlanan aylık petrol piyasası raporunda günlük talep büyümesi tahmini 50 bin varil yükseltildi. Tahmin, geçtiğimiz ay da aynı oranda yukarı çekilmişti.

OPEC, gelişmekte olan piyasalarda yaşanabilecek sorunlara karşı uyarıda bulunmakla beraber yakından takip edilen petrol talebi tahminini ikinci ay üst üste olmak üzere yükseltti.

Yayınlanan aylık petrol piyasası raporunda günlük talep büyümesi tahmini 50 bin varil yükseltildi. Tahmin, geçtiğimiz ay da aynı oranda yukarı çekilmişti. Üretici grubu, Kuzey Amerika’daki yüksek tüketim miktarının yanı sıra Avrupa ile Afrika’da da talebin iyileşmesi nedeniyle petrol talebinin bu yıl günde 1.14 milyon varil yükselmesini bekliyor. 2014′te toplam petrol talebinin günde 91.1 milyon olacağı tahmin ediliyor.

Yayınlanan raporda, “Dünya petrol talebindeki yükselişin önemli belirleyicilerinden biri gelişmekte olan ekonomilerin büyüme hızı olacak,” ifadesine yer verildi.

Çin başta olmak üzere gelişmekte olan piyasalarda büyümenin yavaşlayacağına ilişkin endişeler bu hafta emtia fiyatlarını olumsuz etkiledi. Bakır, Temmuz 2010′dan bu yana kaydedilen en düşük seviyeye, demir cevheri fiyatı da Ekim 2012′den bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi.

Baz metallerdeki satışı temel olarak Çin ekonomisine yönelik endişeler tetikledi. Çin’de ilk kez özel bir şirket itfa ödemelerinde temerrüde düşmüştü. Petromatrix müşterilerine geçtiği bir notta, “Bu durum devam ederse Çin’deki kredi konuları hakkında çok daha fazla haber yer alacak. Baz metallerde şu an olanlar yatırımcıların petrol emtialarına da yayılabilir,” diye konuştu.

OPEC, Çin’deki ekonomik yavaşlamaya dikkat çekse de bir yandan da ülkede büyümeye başlayan petrokimya sektörü ile rafineri kapasitesinin ülkenin petrol talebinin ana faktörlerinden biri olacağı iddia edildi.

Grubun üretim miktarı geçtiğimiz ay Irak’ın günlük üretiminin 400 bin varil yükselmesinin Suudi Arabistan ile Libya’daki üretim düşüşünü dengelemesi ile Ağustos ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye yükseldi.

Bu haber 3227 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerji Sektörünün Kilit Oyuncusu Beta Enerji Büyüme Yolculuğuna Devam Ediyor... 10.05.2024
CW Enerji Güneş Panelleri İle Yat ve Karavanlarda Elektrik Üretmek Çok Daha Kolay... 10.05.2024
Mehmet Öğütçü: “Önemli olan sürdürülebilir, kesintisiz enerjiyi sağlamak”... 10.05.2024
Anadolu Isuzu’dan Avantajlarla Dolu Yaz Bakım Kampanyası... 10.05.2024
Eyüp Lojistik Filosunu 110 Adet Iveco S-Way Çekici İle Büyüttü... 10.05.2024
Bakan Bayraktar, Amerikan şirketlerini Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti... 10.05.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.