Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Turcas Star Rafinerisi'nden çekiliyor

Güncelleme :25.03.2014

Turcas Grubu, yüzde 18.5 paya sahip olduğu STAR Rafinerisi'ndeki hisselerin tamamını satarak çekilme kararı aldı.

5.5 milyar dolarlık bir yatırımla 2018 yılında hayata geçmesi planlanan STAR Rafineri'sinde yüzde 18.5'lik hissesi olan Turcas Grubu elinde bulundurduğu hisselerin tamamını satarak çekilme kararı aldı.

İşte şirketten KAP'a yapılan o açıklama:

Şirketimiz ve bağlı ortaklığımız Turcas Rafineri Yatırımları A.Ş. (birlikte "Turcas Grubu" olarak anılacaktır) ile Rafineri Holding A.Ş. (%100 SOCAR Turkey Enerji A.Ş. iştiraki) arasında; Turcas Grubu'nun STAR Rafineri A.Ş.'de ("STAR") dolaylı olarak sahip olduğu %18,5 oranındaki hisselerin, %13,5'lik kısmının Rafineri Holding A.Ş.'ye satışı ve dolayısıyla Turcas Grubu'nun STAR'daki dolaylı hissedarlık oranının %5'e düşmesi konusunda görüşmelere başlandığı bilgisi 10.02.2014 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Söz konusu görüşmelerin, Turcas Grubu'nun STAR'daki dolaylı hisselerinin tamamını da kapsayacak şekilde devam ettiği bilgisi Şirketimize ulaşmıştır. İşlemin tamamlanması, taraflar arasında ulaşılacak mutabakata tabi olup konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile zamanında paylaşılacaktır.

Bu haber 3607 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Akaryakıtta ÖTV artışının temmuz enflasyonuna etkisinin 0,14 puan olacağı hesaplandı... 06.07.2025
Bakan Kacır, Togg'un oyunu kurallarına göre oynayan bir marka olduğunu açıkladı... 06.07.2025
Prometeon’un Geniş Avrupa Bölgesi’ne Türkiye’den CEO... 06.07.2025
Enerji Bakanı Bayraktar: "4 milyon hanede kendi doğal gazımız kullanılıyor" ... 06.07.2025
OPEC+ üyesi 8 ülke ağustosta günlük 548 bin varil üretim artışına gidecek... 06.07.2025
TECO Petrol kayyıma devredildi... 06.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.