Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerjisa Bir Yenilebilir Enerji Projesini Daha İşletmeye Aldı

Güncelleme :19.04.2014

 Enerjisa, 186 mw kurulu güce sahip kavşak bendi hidroelektrik santralı’nı devreye alarak toplam kurulu gücünü 2.560’a çıkardı.

Enerjisa ceo’su yetik k. mert: “türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyacını çevreye duyarlı ve  yenilikçi teknolojileri kullanarak karşılamak üzere çıktığımız bu yolda, yenilenebilir enerji kaynaklarını üretim portfoyümüze katmaya devam ediyoruz. kavşak bendi hidroelektrik santralı’nı devreye alarak toplam kurulu gücümüzü 2.560 mw’a çıkardık.” 

 Enerjisa coo’su holger kreetz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına büyük önem veriyoruz. bu kapsamda, 2013 yılında yaklaşık 600 mw kurulu güce sahip 7 hidroelektrik santralını devreye aldık. portföyümüzdeki yenilenebilir enerjinin payını arttırmak üzere çalışmalarımıza devam ederek kavşak bendi hidroelektrik santralı’nı tam kapasite ile devreye aldık ve böylece yenilenebilir enerjinin üretim portföyümüzdeki  payı yaklaşık %50’ye ulaşmış oldu.”

 Enerjisa, 5.000 MW kurulu güç hedefi doğrultusunda portföyünde yenilenebilir enerjinin payını arttırarak üretim santrallarını devreye almaya devam ediyor. Enerjisa, işletmedeki, lisans alması uygun bulunan, inşa halindeki ve mühendislik çalışmaları süren projeleri ile 5.000 MW kurulu güç hedefine ulaşmayı şimdiden garanti altına almıştır. 

 2013 yılında ilk ünitesi devreye alınan Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kabülü ile tam kapasite üretime başladı. Adana Seyhan Nehri’nin üzerine inşaa edilen, 2008 yılında proje inşaatına başlanılan Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı, Enerjisa’nın Seyhan nehri üzerindeki en yüksek kurulu güce santrali olma özelliğini taşıyor. 186 MW kurulu gücü ile Kavşak Bendi hidroelektrik santralının üretime başlamasıyla, Enerjisa bugün geldiği noktada 2.560 MW kurulu güce ulaşmış oldu. 

 Enerjisa CEO’su Yetik K. Mert; “Türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyacini çevreye duyarlı ve yenilikçi teknolojiler ile karşilamak üzere çiktiğimiz bu yolda yenilenebilir enerji kaynaklarini üretim portfoyümüze katmaya devam ediyoruz. Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı’nı tam kapasite devreye alarak toplam kurulu gücümüzü 2.560 MW’a çıkardık.” şeklinde konuştu.

 Enerjisa COO’su Holger Kreetz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, 2013 yılında yaklaşık 600 MW kurulu güce sahip 7 hidroelektrik santralını devreye aldık. Portföyümüzdeki yenilenebilir enerjinin payını arttırmak üzere çalışmalarımıza devam ederek Kavşak Bendi Hidroelektrik Santralı’nı tam kapasite ile devreye aldık ve böylece yenilenebilir enerjinin üretim portföyümüzdeki  payı yaklaşık %50’ye ulaşmış oldu.”

Sabancı Holding ve E.ON ortaklığında sektördeki öncü ve lider konumunu güçlendirerek bölgesel bir güç olmayı hedefleyen Enerjisa, Türkiye elektrik ve doğal gaz sektörlerinin her anlamda sürdürülebilirliğine katkıda bulunmaya devam edecek.

Bu haber 4508 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.