Haber Ekonomi


Haberler > Doğalgaz Başlıkları

İGDAŞ 4. Ulusal En “Havalı” Kareler Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Güncelleme :07.06.2014

İGDAŞ’ın geleneksel hale gelen Ulusal En “Havalı” Kareler Fotoğraf Yarışması bu yıl ‘‘Çarşı Pazar İstanbul” temasıyla düzenlendi. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya Türkiye genelinden profesyonel ve amatör fotoğrafçılar 4374 fotoğrafla katıldı. 4. Ulusal En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması’nda derece ve sergileme alan fotoğraflar düzenlenen törenle ödüllendirildi. İGDAŞ’ın Dünya Çevre Günü’ne atıfta bulunarak düzenlemeye başladığı ve bu yıl dördüncüsü gerçekleşen yarışmada ödül alan fotoğraflar bir hafta boyunca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde fotoğrafseverlerle buluşacak.

İGDAŞ’ın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında gerçekleştirdiği, artık  geleneksel hale gelen ve bu yıl “Çarşı Pazar İstanbul” temasıyla düzenlenen 4. Ulusal En “Havalı” Kareler Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin her köşesinden amatör veya profesyonel fotoğrafçılar başvurdu. 

Hazım Engin Birinci Oldu 

Toplam 4374 fotoğrafın yarıştığı En Havalı Kareler 2014’te birinciliği Hazım Engin, ikinciliği Mürsel Yağcıoğlu, üçüncülüğü Yusuf Eminoğlu aldı. Çetin Karabulut İGDAŞ özel ödülünü alırken İhsan İlze, Özcan Şimşek ve Kenan Taşpınar mansiyon ödülüne layık görüldü. Derece alan ve sergilemeye değer bulunan 42 fotoğraf, 6-14 Haziran 2014 tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde fotoğrafseverleri bekliyor. 

Bu yılki sergiye Tophane-i Amire ev sahipliği yapıyor

İGDAŞ’ın bu yılki sergisine İstanbul'un fethinin hemen ardından Fatih Sultan Mehmet tarafından yeni topların dökümü için yaptırılan ve Osmanlı döneminin en görkemli anıtlarından biri olan Tophane-i Amire ev sahipliği yapıyor. Osmanlı döneminde top döküm ocaklarının ve topçular kışlasının bulunduğu ve artık Mimar Sinan Üniversitesi’ne ait olan bu tarihi bina, kirli havanın tarihi eserlere verdiği zararı vurgulamak için özel olarak seçildi.

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada: “Bu yıl da İstanbul’un eşsiz güzelliklerini belgelemek amacıyla yola çıktık ve İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerinin bir parçası olan çarşı ve pazarların barındırdığı zenginliği gözler önüne sermek için yarışmamızı ‘Çarşı Pazar İstanbul” temasıyla düzenledik. Tarih boyunca önemli bir ticaret merkezi olan İstanbul’un çarşıları, Bizans’tan günümüze, zenginliği, güzelliği ve canlılığıyla ünlüdür. Bir İstanbul kuruluşu olarak bu şehrin binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmayı, sunduğu paha biçilmez değerleri korumayı bir görev olarak kabul ediyoruz. İstanbul’un havasını temizlemek, doğal güzelliklerini, tarihi eserlerini koruyarak yarınlara, geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Korunması gereken tarihi zenginliklerin başında da tarihi çarşılar ve pazarlar geliyor.” dedi.

Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan sağlığı açısından tehlikeli olan hava kirliliği, benzer bir zararı tarihi eserlere de veriyor. Hava kirliliği ve asidik yağmurlar, geçmişle geleceği birbirine bağlayan tarihi eserler üzerinde tahribata ve taşların kimyasal yapısının bozulmasına neden oluyor. İGDAŞ olarak bu olumsuzluğun da önüne geçiyoruz, doğalgaz kullanımıyla İstanbul’daki hava kirliliği sorununu çözerek tarihi yapıların dolaylı da olsa ömrünü uzatıyoruz. Faaliyetlerimiz sonucu gerçekleşen bu olumlu katkı bize müthiş bir manevi haz veriyor.” 

Yarışmanın birincisine 6 bin TL, ikincisine 4 bin TL, üçüncüsüne 2 bin 500 TL ödül verildi. İGDAŞ özel ödülünü kazanan yarışmacı 2 bin 500 TL, mansiyon kazanan 3 kişi de her bir eseri için 500’er TL ödül kazandı. Kurum, fotoğrafları sergilemeye değer bulunan yarışmacılara ise 200’er TL telif ödedi. 

Geçtiğimiz üç yıl yılda toplam 12 bin 500 fotoğraf karesinin yarıştığı En “Havalı” Kareler fotoğraf yarışması, her yıl daha fazla fotoğraf tutkununun katılımı ile devam ediyor.

En “Havalı” Kareler fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin isimleri ise şöyle;

Birinci Hazım Engin

İkinci   Mürsel Yağcıoğlu

Üçüncü Yusuf Eminoğlu

İGDAŞ Özel Ödülü Çetin Karabulut

Mansiyon İhsan İlze

Mansiyon Özcan Şimşek

Mansiyon Kenan Taşpınar

Bu haber 3989 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türk Demir Çelik Sektörü Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapıyor... 17.04.2024
Bakan Kacır: “Bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı”... 17.04.2024
Mercedes-Benz Atego ile Şehirde İşler Yolunda! ... 17.04.2024
Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor!... 17.04.2024
Teksan GO ON Taşınabilir Güç Çözümleri Kamp ve Karavan Sezonuna Hazır ... 17.04.2024
Mimsan Enerji, ICCI 2024 Fuarı’na Hazırlanıyor... 17.04.2024
Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyon Pilotu Ali Türkkan’la Mücadeleye Hazır... 17.04.2024
Bayram tatilinde 715 milyon litreye yakın akaryakıt satışı yapıldı... 17.04.2024
Otomotiv sektörü 3 ayda 3,7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihraç etti... 17.04.2024
BOTAŞ Genel Müdürü Fidan, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi el-Hamami ile doğal gazda işbirliğini görüştü... 17.04.2024
Chery’nin Yeni Enerji Alananındaki Yatırımları TIGGO’nun Yeni Amiral Gemisinde Boy Gösterecek!... 17.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.