Haber Ekonomi


Haberler > Doğalgaz Başlıkları

Duayene Büyük Saygı

Güncelleme :10.10.2014

Makine sektörünün ülkemizdeki duayenlerinden, Türk Sanayisi’nin güçlü ve öncü markası Erensan’ın Kurucusu ve Yönetim Başkanı Mesut Eren’in 89’uncu doğum günü nedeniyle sürpriz bir kutlama yapıldı. Ailesi ve Erensan çalışanları tarafından hazırlanan sürpriz doğum günü kutlamasına iş, siyaset, sanat ve medyadan pek çok saygın isim katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Erensan çalışanları, Erensan’ın kurucusu ve Yönetim Başkanı Mesut Eren’in 89’uncu doğum günü sebebiyle sürpriz bir doğum günü kutlaması gerçekleştirdi. Erensan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri Haluk Eren ve Ayhan Eren de hazır bulunduğu kutlamada Erensan çalışanları, ustaları Mesut Eren için hazırladıkları törende, İstanbul Sanayi Odası (İSO), Doğalgaz cihazları Sanayicileri ve İş adamları Derneği (DOSİDER), Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) üyelerinin yanı sıra birçok önemli iş adamını ve basın mensubunu ağırladı.

Kutlama töreninde konuşan Erensan Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Eren, “Bana bugünü yaşatan değerleri dostlarım ve evlatlarım, sizlere minnettarım. Bugünlere gelinceye kadar çok mücadele ettim. Özel sektöre ilk başladığımda lisanın ne kadar önemli olduğunu anladım. İş hayatında şunu öğrendim: Çalışacaksın, uğraşacaksın ve didineceksin. Netice müspet veya menfi olabilir. Ben çalıştım, her şeyi yaptım netice böyle oldu deyip çalışma azmini yitirmeyeceksin. Bunu tatbik edip çocuklarıma da aşıladım. Kişisel felsefemi kurum felsefemiz haline dönüştürdüm. Bugün de kaldığımız yerden tüm azmimizle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Yine törende söz alan Erensan Murahhas Azası ve CEO’su Ali Eren, “Bugün aramızda birçok sanayici dostumuz var. Bir sanayicinin doğum günü, sanayide olur. Aslında Mesut Eren’in hikayesi, Türkiye sanayisinin hikayesidir. Böyle bir ortamda sizleri ağırladığımız için çok mutluyuz. Bizleri yalnız bırakmadığınız ve davetimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Erensan Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Eren ise “Erensan markası altında üretilen mal ve hizmetlerin üzerinde hepimizin emeği var fakat ilham kaynağımız Mesut Eren’dir. Tüm çalışanlarımız Mesut Eren’in çalışma azmini örnek alıyor. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Erensan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren de “Mesut Eren ile iş hayatındaki birlikteliğimiz 2001 yılında şirkete katılmamla başladı. Kendisi bizlere işin, aşın ve eşin ne demek olduğunu öğretti. Onun vizyonu ve öğrettikleriyle ilerlemeye çalışıyoruz. Bundan sonra da gelecek nesillere Mesut Eren’in felsefesini aktarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İ.Halil Mazıcıoğlu, “Enerji ve verimlilik bizim geleceğimizdir. Biz üreterek büyüyeceğiz ve kazanacağız. Mesut Eren’in Erensan markasıyla bizlere açtığı yoldan hepimizin yürümesi gerekiyor. Üniversite yıllarımda fuarlarda ilk gittiğimiz stand Erensan’ın standıydı. Erensan üretim kalitesini o yıllardan beri biliyoruz. Bizler bugünden itibaren Erensan’a her konuda destek vermeye hazırız” dedi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Mesut Eren’in evlatlarını yürekten kutluyorum. Azmin, mücadelenin, helal para kazanmanın ve ailenin önemini çok güzel özetlediler. Burada sanayi ve sanayicinin hikayesi var. Alınabilecek çok fazla ders var. Türkiye henüz sanayinin önemini anlayabilmiş değil. Umuyoruz gelecek nesiller sanayinin önemini daha iyi anlayıp aktaracaklar. Mesut Eren’i böyle bir ailenin reisi olduğu için tebrik ediyorum. Erensan imparatorluğunun büyüyerek bu yolda yürümeye devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, “Mesut Eren’in doğum gününü yürekten kutluyorum. Mesut Eren, Erensan’ın babası, makinecilerin öncüsüdür. Türkiye’de sanayi gelişmesin diye içerden ve dışarıdan her şey yapılmasına rağmen Mesut Eren gibi öncüler sayesinde bugünlere gelindi. Bu kültürü Erensan markası ile birlikte ülkemize yerleştirmeniz iş dünyası adına çok önemli bir adımdı. Daha güçlü olması gereken bu kültür, zayıflamakla karşı karşıya. Hep birlikte bu tehlikeye dikkat çekmeliyiz. Böylesine güçlü bir şirket kurduğu, böyle evlatlar yetiştirdiği ve bu kültürü koruduğu için Mesut Eren’e teşekkür ediyorum” dedi.

Erensan’ın Yenibosna’daki fabrikasında gerçekleşen doğum günü kutlaması sırasında, ekonomi dünyasının önemli isimlerini bir araya gelirken, son dönemde ekonomide yaşanan gelişme ve değişmeleri değerlendirerek, sanayi sektörünün bugünü ve yarını hakkında istişare yapma fırsatı da buldular.

Bu haber 273676 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Renault’dan Hafif Ticari Atağı: Yeni Kangoo Ailesi Türkiye’de... 18.04.2024
Diyarbakır'da elektrikli araçlar için kurulan şarj istasyonları yaygınlaşıyor ... 18.04.2024
Toyota, Özel Olimpiyatlar İş Birliğini Uzatarak Kapsayıcı Yaklaşımını Genişletiyor... 18.04.2024
Consus Enerji’nin gelirleri 1 milyar 181 milyon TL’ye net kârı yüzde 176 artışla 209,4 milyon TL’ye ulaştı... 18.04.2024
Petronas Madeni Yağlar ve Mercedes-Benz’den Önemli İş Birliği ... 18.04.2024
Zorlu Enerji, abonelerine dijital faturaya geçme çağrısında bulundu... 18.04.2024
Bakan Bayraktar, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetlendiğini bildirdi... 18.04.2024
Kızıldeniz'den yapılan LNG ticareti durma noktasına geldi... 18.04.2024
AB’ye Rusya'dan gelen gaz % 23 arttı... 18.04.2024
DFSK Ticari Modellerinde Nisan Ayına Özel 0,99 Kredi Kampanyası... 18.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.