Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Türkiye Petrolleri’nden Sarıkamış’a Anlamlı Ziyaret

Güncelleme :07.01.2015

Sarıkamış Harekâtı’nda şehit olan on binlerce Mehmetçik için 100. Yıl anma etkinlikleri düzenlendi. Anma etkinliklerine ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ne katılan Türkiye Petrolleri heyeti, Sarıkamış Şehit Binbaşı Bedri Karabıyık Anadolu Lisesi’ne Zenginleştirilmiş Kütüphane hediye etti.

Türkiye Petrolleri, Sarıkamış Şehitlerinin 100. Yılı Anma Etkinlikleri kapsamında, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen Anma Etkinlikleri’ne yönetim kadrosuyla katılarak saygı yürüyüşünde bulundu. Milli akaryakıtımız Türkiye Petrolleri ayrıca hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Sarıkamış Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi’ne Zenginleştirilmiş Kütüphane hediye etti.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi Müdürü Naci Özkan ve Türkiye Petrolleri yönetiminin hazır bulunduğu kütüphane açılış töreni Sarıkamış’ta gerçekleştirildi. 

Törende Türkiye Petrolleri adına söz alan Besim Şişman Türkiye Petrolleri olarak yıllardır Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliklerinde yer aldıklarını vurgulayarak, “Var olduğumuz müddetçe bu etkinliğe gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. Sarıkamış Şehitlerimizin 100. Yılında bize bu vatanı emanet eden şehitlerimizin torunlarına kalıcı bir eser bırakmak için Sarıkamış’a bir Zenginleştirilmiş Kütüphane hediye etmek istedik. Öğrenci kardeşlerimizin bu okulda alacakları eğitim ve bu kütüphanede edinecekleri bilgiler ile yetişerek, yarınlarda ülkemizin gücüne güç katacağından eminim.’ dedi. 

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da konuşmasında: “Türkiye Petrolleri’ne, Sarıkamış’a yıllardır gösterdiği ilgiden ve gençlerimizin eğitim, öğrenim hayatına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Açılış töreninin ardından geceyi geçireceği Kızılçubuk Köyü mevkiinde kurulan çadıra hareket eden heyet, Sarıkamış Şehitlerinin anısına okunan dualar ve Kuran-ı Kerim ile sabahladı. 4 Ocak 2015 günü etkinlik alanına gelen misafirlere sıcak çorba ve atkı bere eldiven hediye eden Türkiye Petrolleri ekibi, katılımcılarla beraber yapılan saygı yürüyüşünün ardından programını tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Bu haber 4396 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.