Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

Borusan Oto ve Shell’den madeni yağ işbirliği

Güncelleme :02.10.2015

BMW, BMW i, MINI, Land Rover ve Jaguar markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini Türkiye çapında başarıyla sürdüren Borusan Oto, Shell&Turcas ile yeni bir işbirliği başlattı.  Borusan Oto yetkili servis ağında Shell tarafından üretilen BMW ve MINI markalı modeller için yeni motor yağları kullanılmaya başlandı. Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, Shell Pure Plus teknolojisiyle BMW mühendisleri tarafından ortak geliştirilip üretilen yağın yüzde 20 verimlilik özelliğine sahip olduğunu belirtti.  
 

BMW, BMW i, MINI, Land Rover ve Jaguar markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini Türkiye çapında başarıyla sürdüren Borusan Oto, Shell&Turcas ile işbirliğine gitti. İki şirket tarafından hayata geçirilen anlaşmayla, Borusan Oto yetkili servis ağında Shell tarafından PurePlus teknolojisiyle ile üretilen BMW ve MINI markalı motor yağları kullanılmaya başlandı. İşbirliğine ilişkin anlaşmayı, Borusan Oto İstinye’de gerçekleştirilen törenle Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya ve Shell&Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak imzaladı. İşbirliği kapsamında ayrıca Borusan Otomotiv de tüm yetkili servis ağında Shell tarafından üretilen BMW ve MINI markalı motor yağlarının kullanılmasını tavsiye edecek.

Yüzde 20 daha verimli

İmza töreninde konuşan Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, Shell PurePlus teknolojisiyle BMW mühendisleri tarafından üretilen yağın yüzde 20 verimlilik özelliğine sahip olduğunu belirtti. Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak da,  “Shell&Turcas olarak BMW ile Shell arasındaki küresel işbirliğini, Borusan Oto ile yaptığımız anlaşma ile Türkiye otomotiv sektörüne taşıdık” dedi.

Shell'in PurePlus teknolojisi ile üretilen yüksek performanslı motor yağları, BMW’nin dünya genelinde 3 bin 500’ün üzerinde sayıdaki servis noktasında müşterilerin kullanımına sunuldu. Shell, patentli PurePlus teknolojisiyle ile doğalgazı sıvıya dönüştürerek saf ve temiz bir baz yağ elde ediyor.
 

 

Bu haber 5189 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.