Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Dow Türkiye, Yönetim Zirvesi´ne Katıldı

Güncelleme :02.12.2015

Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, sürdürülebilir büyüme ve karlılık konularına ilişkin düşüncelerini Eduplus 14. İstanbul Yönetim Zirvesi’nde katılımcılarla paylaştı.

 

Eduplus 14. İstanbul Yönetim Zirvesi, Türkiye´nin öne çıkan işadamı ve uluslararası şirket üst düzey yöneticilerini bir araya getirdi. 26 Kasım 2015´te İstanbul´da düzenlenen zirveye katılan Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, sürdürülebilir büyüme ve karlılık konularına ilişkin düşüncelerini paylaştı,

İhsan Necipoğlu, başarıları uluslararası arenada kanıtlanmış ünlü otoritelerin, üst düzey yöneticilerin ve holding sahiplerinin tecrübelerini aktardığı zirvenin "CEO´lardan Taktikler: Sürdürülebilir Büyüme ve Karlılık" adlı oturumunda konuşmacı olarak yer aldı. Oturum öncesinde Eduplus Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Çağlar Çoroğlu tarafından "Yönetim Zirvesi Ödülü"nü alan Necipoğlu, konuşmasına Dow´ın küresel ve bölgesel çapta inovasyona verdiği önemi anlatarak başladı. Dow´ın global çapta 118 yıldır inovasyonu sürdüren ve sürekli yatırım yapan bir şirket olduğundan söz eden Necipoğlu, tüm sektörleri kapsayan geniş bir alanda faaliyet göstererek sürekli değer artışı sağladıklarını aktardı. İnovasyona harcadıkları paranın 1.7 ile 2 milyar dolar arasında değiştiğini söyleyen Necipoğlu, "6 bin 800 kişilik bir araştırmacı ekibi inovasyon için çalışıyor. Bizim hayatımız onlardan verim almakla geçiyor. Onlar bize yeni teknolojiler veriyorsa, biz onları alıyoruz. Bu yeni teknolojileri ve ürün gamlarını sürekli olarak uygulamaya koyuyoruz. Türkiye piyasasında 44 yıldır varız. Değer zincirlerinin yaratılmasına yol açtık, o değer zincirleri içinde rol aldık. Sürdürülebilirliği ve karlılığı sağlayabilmek için yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Türkiye´de 6 tane üretim ünitemiz var, bunların içinde bir tane karbon elyaf ve kompozitlerle ilgili ortak yatırımımız var. Bu da kompozit ortak yatırımlarına Türkiye´da çok sıcak baktığımızı gösteriyor" diye konuştu. 44 yıl içinde Türkiye´yi dünyada en fazla büyüyen 4. Dow ülkesi konumuna getirdiklerinin altını çizen Necipoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim hakikaten sürdürülebilirlik anlayışımız inovatif teknolojilerden geçiyor. Sürdürülebilir karlılık ise kendi içinde bile zor bir kavram iken, biz bunu uygulamaya çalışıyoruz. Kaynaklarla ise yeniliği destekleyici ve yeniliğe odaklanan bir yapı oluşturmak gerekiyor. Biz de Türkiye´de ve dünyada senelerdir bunu yapmaya çalışıyoruz."

İstanbul Maslak´taki Steigenberger Otel´de gerçekleşen Yönetim Zirvesi´nde, modern yönetim ve organizasyon uygulamalarının yanı sıra, küresel ekonomik gelişmeler, 2016 beklentileri, riskler, fırsatlar ele alındı. Dünyayı değiştiren isimlerin bunu nasıl başardığı örneklerle değerlendirildi. Yöneticiler değişen tüketici trendlerini değerlendirirken, Avrupa´da yönetim kademelerindeki "liderlik" tanımının nasıl değiştiği tartışıldı. Günümüz işyerlerinde "yaratıcılığın önemi" ile itibar ve algı yönetimi de konuşulan konular arasındaydı.

Bu haber 3180 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.