Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Enerji sektöründe önemli stratejik anlaşma

Güncelleme :17.05.2016

Türkiye’nin lider teknik-müteahhitlik firması AE Arma-Elektropanç, uluslararası enerji sektörünün önde gelen firmalarından Clarke Energy ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.
 

Uluslararası inşaat sektörünün saygın dergisi Engineering News Record'un (ENR) dünyanın önde gelen müteahhitlik firmalarının uluslararası piyasalarda bir önceki yılda elde ettikleri gelirlere göre sıralandığı “Dünyanın En Büyük 250 Müteahhitlik Firması” listesinde 2014 ve 2015’te yer alan ve MEP Middle East tarafından yayımlanan “Orta Doğu'nun En Büyük 25 Müteahhitlik Firması” 2015 listesinde üçüncü sırada olan AE Arma-Elektropanç ile mühendislik, montaj ve motor bazlı santrallerin bakımı konusunda uzman Clarke Energy stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

İşbirliği özellikle doğal kaynaklar bakımından zengin ancak yeni gelişmekte olan kuzey Afrika pazarında ekonomik ve güvenilir enerji üretmeyi ve kullanıma hazır hale getirmeyi amaçlıyor.

Bu işbirliği doğrultusunda, AE; Clarke Energy ile birlikte farklı gazları; doğalgaz, biyogaz, depolama, fırınlama ve hava gazı kullanarak elektrik üretim projeleri gerçekleştirecek.
Bu santrallerin kurulumu yapılarak ısı ve elektrik enerjisinin birlikte üretildiği toplam enerji veriminin yüzde 90’lara kadar çıkacağı kojenarasyon ve trijenarasyon tesisleri hayata geçecek.

AE, stratejik partneri Clarke Energy ve onların tecrübeli teknik ekibiyle beraber, içinde mühendislik hizmetini de barındıran nitelikli sanayi türü anahtar teslim projelerde ( EPC) çok motorlu enerji santralleri sayesinde uzun vadeli hizmet sağlayacak.

 

Bu haber 5519 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerji Sektörünün Kilit Oyuncusu Beta Enerji Büyüme Yolculuğuna Devam Ediyor... 10.05.2024
CW Enerji Güneş Panelleri İle Yat ve Karavanlarda Elektrik Üretmek Çok Daha Kolay... 10.05.2024
Mehmet Öğütçü: “Önemli olan sürdürülebilir, kesintisiz enerjiyi sağlamak”... 10.05.2024
Anadolu Isuzu’dan Avantajlarla Dolu Yaz Bakım Kampanyası... 10.05.2024
Eyüp Lojistik Filosunu 110 Adet Iveco S-Way Çekici İle Büyüttü... 10.05.2024
Bakan Bayraktar, Amerikan şirketlerini Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti... 10.05.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.