Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

“Enerji sektöründe yeni bir sürece giriyoruz”

Güncelleme :29.09.2016

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, müşteri memnuniyetini artırmak için çok önem verdiği elektrik dağıtım şirketlerinin kuracağı çağrı merkezlerinin ilkinin açılışını Denizli’de gerçekleştirdi. Albayrak, “Önemli dönüşümlere şahit olacağımız yeni bir sürece giriyoruz. Alt yapı yatırımlarından, enerji yatırımlarından vazgeçemeyiz. Bakanlık olarak bu şuurdan hareketle doğalgaz, enerji üretimi ve madencilik sektörü başta olmak üzere yerli dönüşümü hayata geçiriyoruz.” dedi.
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin büyümesinden, ekonomisinden, yatırımından vazgeçemeyeceğini belirterek, “Enerji sektöründe gelecek dönemde çok önemli yatırım ve projelere imza atacağız. Yıl sonuna doğru hem yerli kömürle hem de güneşte ilk ihalemizi yaparak Türkiye’nin aynı zamanda bir üretim Ar-Ge merkezi olması noktasında bir ilki gerçekleştirmek için adımları atacağız.” dedi.
Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın da katıldığı, Bereket Enerji Grubu’na ait ADM-GDZ Çağrı Merkezi’nin açılışında konuştu.
Açılışın çok büyük bir resmin başlangıcı olduğunu dile getiren Albayrak, 2016 yılı Mayıs ayında elektrik dağıtım sektörüyle ilgili yıllık yapılan toplantıda bazı önemli kararlar aldıklarını ve bu kararlarla daha kaliteli hizmet verilmesi noktasında önemli bir süreci başlattıklarını anlattı.
Albayrak, elektrik dağıtım sektörünün yaklaşık 7 yıl önce özelleştirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Türkiye haritası 21 dağıtım bölgesine ayrıldı ve tamamının özel sektöre devredilmesiyle birlikte esas hedefi müşteriye layık olduğu düzeyde bir hizmet verme noktasında önemli bir süreç başladı. 2013 sonrasında ekonomik dalgalanma ve artan maliyetlerle yaşanan sıkıntılar sonrasında biz 2016 yılı itibarıyla yeni bir dönemi açalım istedik. Memnuniyet noktasında hem halkımızın hem de yatırımcının memnuniyetini sağlamak durumundayız. Geçtiğimiz 14 yıl içinde Türkiye’de AK Parti iktidarında enerji sektöründe çok büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduk. Büyük yatırımlar ortaya koyduk, önemli adımlar içerisindeyiz. Bu da beraberinde Türkiye’de özellikle enerji sektöründe altyapıyla alakalı büyük yatırımları beraberinde getiriyor. Türkiye’nin büyümesi enerji sektörüyle eş güdümlü bir şekilde devam ediyor. Bu da yatırımların kurumsallaşması ve halka memnuniyet noktasında dönmesini gerektiriyor.”
Yıl sonuna açılışlarının tamamlanacağı 9 çağrı merkezinde 2 binden fazla istihdam sağlanacağını ifade eden Albayrak, bunun bir diğer ayağının da teknik personel ihtiyacıyla ilgili olduğunu söyledi. Bakan Albayrak, gelecek yıla kadar istihdam oluşturulacak teknik personel ile elektrikteki sıkıntı ve arızalara daha hızlı müdahale edecek yeni bir yapılanma ortaya çıkacağını belirtti.
Elektrik dağıtım sektörünün enerji sektöründe yaklaşık 40 milyon haneye ulaşması itibarıyla hayati olduğuna işaret eden Albayrak, “Maalesef Türkiye’mizin büyümesinin yanında altyapı ihtiyacını karşılamak için yatırım hamlesi ve bunu tamamlamak için de önümüzde birkaç yıl var. Bundan yaklaşık 30 sene önce kurulan bir şebeke sistem altyapısı var. O günkü 20 bin megavatların ihtiyacını karşılayacak düzeyde. İktidara geldiğimizde bu kapasite 30 küsür bin megavat ve bugün itibarıyla 70 bin megavatı geçmiş durumda. Bireysel tüketim talebini ise her gün artıran bir ülkeden bahsediyoruz.” diye konuştu.
Sektördeki durumu her geçen gün araba sayısının arttığı iki şeritli bir yola benzeten Albayrak, şunları kaydetti:
“Sadece yolu asfaltlamak değil, şerit sayısını da artırmamız gereken bir süreç bu. Bununla ilgili bir yatırım sürecini başlattık. Bunun ayaklarından birisi olan halkımızın şikayetlerini dile getireceği çağrı merkezi görevlisi başına düşen abone sayısını uluslararası standartlara çekmek için çok yoğun bir dönemi başlattık. 21 dağıtım bölgesi içinde sistematik ve kurumsal yapısı itibarıyla Avrupa mükemmellik kalite ödülünü alabilecek düzeyde bu dönüşümün gerçekleştirilmesini istiyoruz. İnşallah bu dönüşümü gerçekleştiren ilk firma da AYDEM olur. Burada çok yönlü bir kazan-kazan oyunu var. Biz bunu söyledik. Kamu memnun değil, vatandaş şikayet ediyor ve şirketler de mutsuz. Biz de dedik ki kalite ve verimlilik olduğu sürece müşteri memnun olur, memnun olduğu ölçüde şirketin kurumsallık değeri her geçen gün artar, kamu olarak da vatandaşımıza sistematik kaliteli hizmeti vermekten mutlu oluyoruz. Bu çerçevede uzun soluklu bir süreç.”
Albayrak, enerji sektöründe gelecek dönemde çok önemli yatırım ve projelere imza atacaklarını söyledi.
Türkiye’nin büyümesinden, ekonomisinden, yatırımından vazgeçemeyeceğini ve bunu yapmak için de her zamankinden çok daha fazla çalışmak zorunda olduklarını vurgulayan Albayrak, “Bu şuurdan hareketle doğalgaz sektörü, enerji üretim, madencilik sektörleri başta olmak üzere yerli ve yenilenebilir dönüşümü atacağımız adımları hayata geçiriyoruz. Yıl sonuna doğru hem yerli kömürle hem de güneşte ilk ihalemizi yaparak Türkiye’nin aynı zamanda bir üretim Ar-Ge merkezi olması noktasında bir ilki gerçekleştirmek için adımları atacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 3890 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
İklim taahhütlerine rağmen, petrol ve gaz üreticileri yatırımlarını 4 katına çıkarmayı planlıyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Ford Otosan 2023'te Güçlü Değer Yaratma Vizyonuyla Öne Çıktı... 28.03.2024
Mersin Uluslararası Limanı 25 milyon TEU’nun üzerinde konteyner elleçleyerek yeni bir kilometre taşına ulaştı... 28.03.2024
Erman Ticari Araçlar, 600.aracını Azem Lojistik’e teslim etti ... 28.03.2024
Renault Trucks’ta Satış Sonrasına Yeni Atama... 28.03.2024
"Ulu Motor'un Devam Eden Elektrikli Araç Kampanyasıyla Hayalinizdeki Otomobile Hemen Kavuşun!"... 28.03.2024
Siemens, Elektrikli Araç Şarj Cihazı Portföyünü Genişletiyor... 28.03.2024
Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de ilk 5'i zorluyor... 28.03.2024
Türkiye'nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.