Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Van Hool Altano TX yolcu otobüsü: İtalya’nın uzun yollarında konfor sunuyor

Güncelleme :17.11.2016

Bus World fuarında görücüye çıkan Allison tam otomatik şanzıman donanımlı ilk Van Hool TX Altano otobüsü, İtalya’da IAS Tur şirketine teslim edildi.

 

İtalyan IAS Tur şirketi, konfor, yakıt tasarrufu ve sürüş kolaylığı açısından Allison tam otomatik şanzıman donanımlı yeni Van Hool TX Altona otobüsünü tercih etti. Bu otobüs, İtalya’nın güneyinde bulunan Calabria bölgesine bağlanan karayollarından ülkenin kuzeyindeki Torino, Bergamo, Milano ve Bolzana’ya uzanan yollarda hiç vakit kaybetmeden kullanılmaya başlandı.
 
Bölgesel ve bölgeler arası geniş bir otobüs ağı olan IAS Tur şirketi, 120 adet otobüsten oluşan filosu ile yılda 7 milyon km yol kat ediyor ve 170 kişiye istihdam sağlıyor. Güvenilir bir otobüs şirketi olarak tanınan IAS Tur’un ana faaliyet alanını kiralama faaliyetleri oluşturuyor.

IAS Tur Filo Müdürü Cosimo Sposato açıklamasında: “İtalya boyunca kat edilen yolun uzunluğu sebebiyle yolcuların sessiz ve rahat bir yolculuk geçirmelerine öncelik vererek yeni Van Hool otobüsünü seçtik. Kilometrelerce yol giderken otobüsün rahat ve sessiz olması esas alındı” dedi.  

Otobüsü birçok kez kullanan IAS şirketi sürücülerinden Francesco Antonio Sposato araç ile ilgili olarak: “Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Van Hool Altano, sessiz ve sürüşü oldukça kolay. Yolcular, tüm İtalya yarımadası boyunca yaptıkları seyahat sonunda İtalya’nın kuzeyine dinlenmiş bir şekilde ulaşıyor. Tam otomatik şanzıman, tam hızda sürüş yapılırken dahi olabildiğince etkin” diye belirtiyor.

Otobüsü kullanan diğer sürücülerden Cosimo Sposato, otomatik şanzımanların bir başka faydasının artırılmış yakıt tasarrufu olduğuna dikkat çekerek; “Allison tam otomatik şanzımanlar sayesinde yakıt tüketimi oldukça azalıyor. Altano aracının haftada ortalama 7,000 km kat ettiğini göz önüne aldığımızda bu durum, şirketimiz için büyük bir tasarruf anlamına geliyor” dedi.

Allison Transmission EMEA Pazarlama Müdürü Manlio Alvaro; “Allison, Van Hool otobüslerinde mevcut en iyi yakıt tasarrufu teknolojisini kullandı” diyerek ekliyor; “FuelSense® teknolojisi, aracın yakıt tüketimini yük ve yol koşulları fark etmeksizin her koşulda en iyi hale getiriyor. Tam otomatik ve yağ basıncı ile kavrama yapan şanzımanlar, motor ve aktarma organları arasında kesintisiz güç akışı sağlayarak yakıt tüketimini en aza indiriyor. Ayrıca patentli tork konvertörü, araç kalkışı sırasında motor torkunu artırarak yolculuk sırasında motor devrini azaltıyor”.

Van Hool ve Allison, Kuzey Amerika pazarına tam otomatik şanzıman donanımlı otobüs tedariki için yıllardır birlikte çalışıyor. Bu işbirliği, artık Avrupa’daki otobüslere de taşınıyor. Allison tam otomatik şanzıman donanımlı 14 metre TX Altano 18, ilk olarak İtalya’da kullanılmaya başlandı. 510 beygir gücündeki DAF motoru ile donatılmış otobüse Retarder ile Allison’ın Torqmatic® modeli T 525 eklendi. Altı ileri, bir geri vites ile en iyi sürüşü sağlamak için tasarlanan 5. Nesil Kontroller daha yüksek performans sağlıyor ve geliştirilmiş prognostik özellikler içeriyor. Tam entegre şanzıman retarderi, aracın sessiz ve kademeli bir şekilde yavaşlamasına olanak sağlıyor.    

İtalya’da Van Hool Satış Sonrası Hizmetlerinde görevli Frank Donato açıklamasında: “Otobüs sadece sağladığı konfor ve sarsıntısız sürüş ile değil kullanım kolaylığı, manevra kabiliyeti ve uzun yolculuklardaki sessizliği ile de IAS Tur üzerinde oldukça büyük bir etki yarattı” dedi.

Bu haber 3421 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.