Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Türkiye´nin Lider Enerji Fuarı; 24. Uluslararası "ICCI Powered by POWER-GEN" 2018 Başladı!

Güncelleme :03.05.2018

 Enerjide yeni işbirlikleri için ulusal ve uluslararası şirketleri bir araya getiren; 2 - 4 Mayıs 2018 "ICCI Powered by Power-Gen", görkemli bir törenle başladı. Açılışta konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye´nin yenilenebilir enerjide 2023 hedeflerini şimdiden tutturduğunu belirterek, "Yenilenebilir potansiyeliyle Türkiye gelecekte enerjide çok önemli bir rol üstlenecek. Sırtımızı rüzgara vereceğiz, yüzümüzü güneşe döneceğiz" dedi.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Türkiye´nin en büyük enerji fuarı ICCI Powered by Power-Gen görkemli bir açılış ile bugün başladı. Üretim, iletim ve dağıtım olmak üzere tüm enerji bileşenlerini bir araya getiren ICCI´da, enerji alanında attığı adımlarla küresel olarak dikkat çeken Türkiye´nin güçlü konumu vurgulandı. Fuarda, bu yıl bir ilke imza atıldı ve yabancı konsoloslukların katılımıyla Diplomatik Alan kuruldu.

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz açılış konuşmasında Türkiye´nin jeotermal, güneş, rüzgar ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını sonuna kadar kullanmak zorunda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;

 "Coğrafi statümüz ve yenilenebilir potansiyelimizle Türkiye gelecekte enerjide çok önemli bir rol üstlenecektir. Bugün özellikle lisanssız enerji kurulumlarında 5 bin MW seviyelerini zorluyoruz. İnşallah bunu gelecek yıl aşıp, uzun vadede 6-7 bin MW´lere ulaşacağız. YEKA ihalelerini ve sanayi katkısını da hesaba katarsak ciddi avantajlar elde edebileceğiz. Biz sırtımızı rüzgara vereceğiz, yüzümüzü güneşe döneceğiz. Yenilenebilir enerji politikasını gerçekleştirdiğimizde enerji açığımızı kapatmada çok önemli adımlar atacağız. Bunları çok da uzun olmayan bir gelecekte göreceğiz. Son yıllarda yatırım maliyetlerindeki muazzam iyileşme bu kaynakların konvansiyonel kaynaklarla rekabet edebilmesini sağlamıştır. Elektrikte kurulu gücümüz son 15 yılda 36 bin MW´den 87 bn MW´lere ulaştı, 90 bin MW´lere doğru gidiyoruz. Bunun içinde yenilenebilir kaynakların payı yüzde 46. Bu kaynaklardan üretilen elektriğin toplam içindeki payı ise yüzde 30´u aştı. Yani aslında Türkiye 2023 yılı için yüzde 30 yenilenebilir kaynaklara dayanma hedefini şu an için yakalamış durumda. Dünya ve canlılık hassas bir denge üzerine kurulu. İnsan ise bu dengeye saygı göstermek, ihtiyaçlarını karşılarken bunu bozmamakla mükelleftir."

 Türkiye Global Enerji Sektörü İçin Cazibe Merkezi

Diplomatik alanın Türkiye´nin yabancı ülkelerle arasındaki enerji işbirliklerini güçlendireceğine dikkat çeken ICCI Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel ve ICCI Yönetim Kurulu Üyesi Glenn Ensor yaptıkları açıklamada, "Türkiye dünyanın en hızlı gelişen enerji piyasalarından biri. Son yıllarda sektörün önünün açılması ve gerekli koşulların oluşturulmasıyla, özel sektörün pazardaki payı hızla artmış ve hak ettiği noktaya ulaşmıştır. Türkiye çok yakın bir tarihte, ihtiyaç duyduğu enerjiyi milli kaynaklarıyla karşılayan bir ülke haline gelecektir. Türkiye enerji endüstrisi adına yaşanan bu umut verici gelişmeler, Türkiye´yi enerji alanında yatırımlar için bir cazibe merkezi haline getiriyor. Türkiye´nin bu gücünü en iyi şekilde değerlendirmesi ve yatırımlara hız vermesi noktasında uluslararası fuarlar da büyük önem taşıyor. Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ve PennWell International´ın ortak girişimleri Sektörel Fuarcılık tarafından organize ettiğimiz ICCI Enerji Fuar ve Konferansı´nın Türkiye´de enerji endüstrisinin geniş çaplı bir şekilde ele alınabildiği en güçlü platform olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda konferans ve ikili iş görüşmelerinin bir arada yer aldığı, Türk enerji sektörünün bu önemli etkinliğini düzenlemekten de büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

 Diplomatik Alan ile ICCI´dan Yine Bir İlk Daha!

225 firmanın katıldığı fuarda Brezilya, Çekya, Kore ve Yunanistan başta olmak üzere pek çok yabancı konsolosluğun Ticari Organizasyon Birimleri ve diplomatları, bu sene ilk defa kurulan "Diplomatik Alan"daki yerini alıyor.

 Katılımcı firmaların yenilenebilir enerji, kojenerasyon, elektrik üretimi ve ticareti, elektrik iletim sistemleri, enerji tesislerinde bakım, onarım ve servis hizmetleri, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, lojistik ve IT teknolojileri konularında ürün ve hizmetlerini sergilediği fuarda sektörün yeni trendleri ziyaretçilerle buluşuyor. Enerji değer zincirindeki tüm ana başlıklar, fuar süresinde düzenlenecek konferanslarla da masaya yatırılıyor.

"Generation X" Sektörün Gelecekteki Liderlerini Buluşturuyor!

Fuar, bu sene Diplomatik Alan ile beraber başka bir ilke de ev sahipliği yapıyor. ICCI Powered by POWER-GEN kapsamında ilk kez düzenlenen "Generation X" programı enerji sektörünün gelecekteki liderleri olacak üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. ESMOB işbirliği ile fuar, öğrencilere kendi sunumlarını yapabilmeleri için özel alanlar ayırıyor.

Türk enerji sektörünün en önemli ödülü olarak bilinen ve bu yıl 7´inci kez verilecek olan "ICCI Enerji Ödülleri" de bu akşam İstanbul WOW Convention Center´da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Bu haber 3922 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.