Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

CW Enerji’den bir anlaşma daha

Güncelleme :09.10.2023

CW Enerji ile Arkat Alüminyum arasında 6,2 milyon dolarlık anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre CW Enerji, Arkat Alüminyum için Balıkesir’de yer alan bir arazi üzerine 5.700 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak. 

 CW Enerji anlaşma yaptığı firmalara bir yenisini daha ekledi. Arkat Alüminyum ile de bir anlaşma imzalayan CW Enerji, güneş enerji santrali (GES) projesi yapımı amacıyla geliştirdiği Balıkesir’de yer alan bir arazi üzerine 5.700 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak. Projenin 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

 Anlaşma hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji CEO’su Volkan Yılmaz, 6,2 milyon dolarlık yeni bir anlaşmaya daha imza attıklarını söyledi. Arkat Alüminyum için güneş enerji santrali kuracaklarını ifade eden Yılmaz, “Firmamız ile Arkat Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında, GES projesi yapımı amacıyla geliştirdiğimiz Balıkesir ilinde yer alan bir arazi üzerine güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda arazi bedeli dahil olmak üzere toplam KDV hariç 6.200.000,00 USD tutarında güneş enerjisi santrali kurulumu sözleşmesi imzalandı” dedi.

 Yılmaz, anlaşma kapsamında 5.700 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulumu yapacaklarını dile getirerek, projenin 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

 Güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz

 “Güneş enerjisinin kullanımını yaygınlaştırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakma amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda, yaşadığımız dünyanın enerji ihtiyacını sağlıklı ve temiz kaynaklarla karşılamayı ve güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. CW Enerji ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman ülkemiz ekonomisine katkı sağlama amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Bu haber 2911 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, Renault’nun Bursa üssünde üretim hattını inceledi... 13.09.2025
TÜPRAŞ’tan SUNFUSION Projesiyle Yenilenebilir Yakıt Üretiminde İnovatif Bir Adım... 13.09.2025
Stellantis ve Koç Holding Üst Yönetimi Tofaş Fabrikası’nı Ziyaret Etti... 13.09.2025
Türkiye LNG'de 15 milyar metreküplük anlaşmalarla enerji merkezi hedefini güçlendiriyor... 13.09.2025
Kâmil Koç, yeni istihdam yatırımlarıyla ülkesine değer katıyor... 12.09.2025
WAT Şarj HUB Tesisi Muğla’da Hizmete Girdi... 12.09.2025
Türkiye'nin enerji ithalatı faturasında bu yıl yüzde 2,4 düşüş bekleniyor... 12.09.2025
YASED: Temmuz’da Türkiye’ye 2 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.09.2025
İzmir Havalimanı GES’inde Solarçatı, Arçelik Ürünlerini Tercih Etti!... 12.09.2025
Chery TIGGO7 PRO MAX TransAnatolia’yı Başarıyla Tamamladı! ... 12.09.2025
Dicle Elektrik'ten Mardin'in Yeşilli ilçesine 62 milyon liralık altyapı yatırımı... 12.09.2025
Otokar ve Daimler Buses Üretim Anlaşması İmzaladı... 12.09.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Eskişehir ESOK Rallisi’nde Zirvedeki Yerini Korumayı Hedefliyor... 12.09.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.