Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

Türkiye pistlerinin yeni şampiyonları: TEXACO Team AMS ve genç yetenek Zekai Özen

Güncelleme :03.12.2024

 TEXACO Team AMS ekibi 2024 AVIS Türkiye Pist Şampiyonası'nda Takımlar Şampiyonu ünvanını kazanarak sezona damga vururken 19 yaşındaki genç yetenek Zekai Özen de Maxi Grup Pilotlar Şampiyonu olarak büyük bir başarıya daha imza attı. 

 Türkiye Pist Şampiyonası'nın dördüncü ve beşinci ayak yarışları 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul Park Yarış Pisti'nde gerçekleşti. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından İstanbul Park ve Körfez Yarış Pistlerinde yapılan 5 ayak 10 yarış sonucunda TEXACO Team AMS, 2024 AVIS Türkiye Pist Şampiyonası Takımlar Şampiyonluğu'na ulaştı. TEXACO Team AMS'nin 19 yaşındaki genç sporcusu Zekai Özen de son ayak yarışlarında birinciliği alırken, Maxi Grup Pilotlar Şampiyonu oldu.

 “Verdiğimiz desteğin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük”

Petrol Ofisi Grubu Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu ise şu değerlendirmede bulundu: “TEXACO Team AMS'nin 2024 sezonunda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da elde ettiği büyük başarılardan mutluluk duyuyoruz. Genç yetenek Zekai Özen'in Maxi Grup Pilotlar Şampiyonu olması ve TEXACO Team AMS'nin Takımlar Şampiyonu ünvanını kazanması, genç sporculara verdiğimiz desteğin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdi. Petrol Ofisi Grubu olarak, motor sporlarına olan desteğimizle hem genç yeteneklerin gelişimine katkı sağlamaktan hem de böylesine prestijli organizasyonlarda markamızın adını başarılarla duyurmaktan dolayı gururluyuz. TEXACO Team AMS ile çıktığımız bu yol arkadaşlığı markamızın performans, dayanıklılık ve mükemmeliyet değerlerini de en iyi şekilde yansıtıyor. Bu iş birliğiyle, önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara imza atacağımıza inancımız tam.”

İzleyiciler için unutulmaz ve nadir görüntülere sahne oldu

Karlı hava koşulları seyircilere dopdolu bir motor sporları deneyimi sunarken, karlar altında pistte yarışan otomobiller tüm izleyicilere unutulmaz sahneler yaşattı.

 Kariyerine 7 yaşında karting ile başlayıp tüm kategorilerde elde ettiği şampiyonlukların ardından pist branşına transfer olan ve takımı ile yurt içinde ve dışında birçok başarıya imza atan genç ve yetenekli pilot Zekai Özen ise ilk Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.

Bu haber 10203 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Aksa Enerji’nin Gana Kumasi Santralinin İlk Fazı Basit Çevrimde 130 MW Kurulu Güce Ulaştı... 19.01.2026
Karbon Salımı Türkiye’deki Şirketler İçin Maliyete Dönüşüyor... 19.01.2026
Türkiye Enerji Depolama Haritası Geliyor... 19.01.2026
Tera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen DEİK Finlandiya İş Konseyi Başkanı oldu... 19.01.2026
MAİS AŞ Genel Müdürü Tatoğlu: "Otomotiv pazarı 2026'da yüksek seyrini koruyacak”... 19.01.2026
2025'te Türkiye'nin otomotiv sanayisindeki ihracatı 41,5 milyar dolar oldu ... 19.01.2026
OSD Başkanı Eroldu: 2025'te toplam üretimimizi bir önceki yıla göre yüzde 4 artırdık... 19.01.2026
ÇEDAŞ ekipleri zorlu kış şartlarında kesintisiz enerji için 7/24 sahada... 19.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.