Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

TORA uzaktan izleme çalışmalarına devam ediyor

Güncelleme :21.10.2019

 Akaryakıt sektöründe teknolojik ilklere öncülük eden TORA bir ilke daha imza atarak kablosuz haberleşme teknolojisine sahip portatif gaz detektörleri (PGD) ile tüm saha faaliyetlerinin uzaktan izlenmesine bir yenilik ekledi.

TORA, Türkiye genelindeki tüm faaliyetlerinin gerek SEÇ gerekse kalite anlamında tek bir noktadan izlenebilmesi amacıyla uzun bir süredir devam eden ARGE faaliyetleri kapsamına PGD’lerini de ekledi. TORA yanıcı ve parlayıcı maddelerin bulunduğu tehlikeli bölgelerde yapılan çalışmalarını uzun yıllardır PGD kullanarak kontrol altına alıyordu. Sahada kullanımda olan PGD’lerinin alarm sıklıkları, kullanım süreleri, kalibrasyon takipleri, arıza takip, şarjlar kapasiteleri gibi bir çok kontrolü ancak sahada gaz dedektörlerinin bir bilgisayara bağlanması ile sağlanabiliyordu. Bu durum da olası iyileştirme fırsatlarının hızlı tespit edilebilmesini zorlaştırıyordu.

Yeni temin edilen kablosuz haberleşme teknolojisine sahip PGD’ler ile bu konuda önemli bir adım atılmış oldu.  Bu yeni nesil PGD’lerin bluetooth üzerinden cep telefonu ile haberleşebilmesi ve cep telefonlarının wi-fi özelliği sayesinde gerekli tüm parametreler bir web arayüzünden takip edilebilir hale gelmiştir.     

Sonuç olarak web arayüzü sayesinde sahada kullanılan tüm PGD’lerin ürettiği alarmlar cep telefonu ve web üzerinden eş zamanlı ve  toplu olarak ofisten takip edilmeye başlanmıştır. Aynı zamanda yine cep telefonlarının konum bildirme (GPS) özelliği sayesinde ekiplerin PGD’lerini kullandıkları yerin konumlarının toplu olarak anlık izlenebilmesi sağlanmıştır.

İlk uygulama olarak, TORA Bakım ekipleri pilot proje olarak seçilmiştir. Bakım ekiplerindeki çalışmalardan sonra gerekli iyileştirmeler de yapılarak tüm TORA faaliyetlerinin kablosuz haberleşme özelliği olan bu yeni nesil PGD’ler ile çalışması sağlanacaktır.

Hali hazırda üreticinin sağladığı web arayüzü üzerinde yapılan takibin daha sağlıklı olması amacıyla TORA I-van (TORA Akıllı Araç) platformu üzerinden yönetilmesi planlanmaktadır. Bu sayede otomatik uyarılar ve raporlar TORA ve müşteri talepleri doğrultusunda hızlıca geliştirilebilecektir. TORA ERP sistemi ile de entegre çalışacak sistem sayesinde istasyonda iş emri açılması ile eş zamanlı kontroller yapılabilecektir.

Not: Kritik öneme sahip gaz detektörlerinin 6 ay gibi kısa zaman aralıklarında kalibre edilmesi tavsiye edilir.

 

 

Bu haber 4254 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.