Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Tora Petrol’ün 9. Geleneksel SEÇ Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Güncelleme :09.03.2015

 Periyodik sağlık taramaları, teorik ve uygulamalı ilkyardım & yangın eğitimleri, İSG-SEÇ eğitimleri ile LPG Teknik personel eğitimlerini kapsayan Tora Petrol’ün 9. Geleneksel Seç Haftası Etkinlikleri 18-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi.
 

Geleneksel hale gelen 9. TORA SEÇ Haftası Etkinlikleri 18 - 20 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tüm personellerin katılımı ile etkinlik 3 gün sürdü. Bu  kapsamda periyodik sağlık taramaları, teorik ve uygulamalı ilkyardım&yangın eğitimleri ve İSG-SEÇ eğitimleri yapıldı. Ayrıca Kimya Mühendisleri Odası tarafından LPG Teknik personel eğitimleri yenilendi.


Günümüzde SEÇ bilinci ve farkındalığın geliştirilmesi için uzun yıllara yayılan periyodik çalışmalar yapmak gerekmektedir. Katılımcıların da bu yönde olumlu görüşleri alındı. Yapılan bu çalışmaların sadece Tora için değil insana yapılan yatırımlar olduğundan uzun vade de her zaman toplum için faydalı olacağı kanısındayız.

Periyodik Sağlık Taramaları


Gerçekleştirilen sağlık taramaları kapsamında tüm saha ve merkez personelinin akciğer filmleri çekildi, tam kan sayımları yapıldı. Yüksek risk grubunda ve akaryakıt temas halinde bulunan saha ekiplerine ayrıca kanda kurşun, fenol, TCA (Triklorik asit) ve solunum fonksiyon testleri yapıldı.
Gürültü’ye maruz kalan saha ekipleri öncelikli olmak üzere risk altında ofis ve saha ekiplerine işitme testleri gerçekleştirildi. Yapılan taramalar ve iş yeri hekimi muayenesi sonucu herhangi bir rahatsızlığa ve hastalığa rastlanılmadı.

Yangın Eğitimleri


Yangın eğitimleri de yine her sene olduğu gibi HASSA firması tarafından teorik ve uygulamalı olarak verildi. Eğitmen Ayhan Sağ tarafından verilen eğitimler sonucunda tüm personele bire bir uygulamalı yangın söndürme eğitimine katıldı. Uygulamalı eğitimler Tora merkez önü otopark sahası boşaltılarak gerçekleşmiştir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri


Eğitimler Kalite&SEÇ departmanı bünyesinde 5 kişilik İş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından yapıldı.
Eğitimler iki kısma ayrıldı. İlk etapta verilen eğitimlerde sektörde,  dünyada ve Türkiye’de yaşanan kazalar, emniyetsiz durum ve olaylar incelenmiştir. İkinci etapta ise, müşteri SEÇ şartları ve çalışma izin Formları, genel tehlikeler ve risk değerlendirmesi, portatif gaz dedektörü kullanımı ve önemi, acil durumlar ve müdahale yöntemleri, Saha denetlemelerimizde tespit edilen eksikler 2014 yılına ilişkin değerlendirmeler anlatılmıştır.

 

Bu haber 3686 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.