Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Turpak ile Cardtek Yeni Nesil Pompa Yazar Kasa İçin Güçlerini Birleştiriyor

Güncelleme :26.04.2016

Bankacılık sektörünün lider ödeme sistemleri çözüm sağlayıcısı, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi CARDTEK ile akaryakıt sektöründe teknolojik çözümlerin bir numaralı adresi TURPAK, yeni nesil pompa yazar kasada iş ortaklığı anlaşması imzaladı.

 

Akaryakıt sektöründe 18 dağıtım şirketinin 7 bin 500 istasyonuna kesintisiz hizmet sağlayan, sektörün en büyük teknoloji hizmeti sağlayıcısı Turpak ile bankacılık sektörünün lider ödeme sistemleri çözüm sağlayıcısı Cardtek, akaryakıt alımlarında hayatı kolaylaştıracak ve kayıt dışı ile mücadele ederek ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni nesil pompa ÖKC için güçlerini birleştiriyor.

2013 yılında çıkan mobil ödeme kaydedici cihazlar (ÖKC) tebliği üzerine Türkiye’nin ilk yeni nesil yazar kasa pos uygulamasında teknoloji tedarikçisi olan ve bu alandaki hizmetine Türkiye’nin en büyük bankalarının da katılımıyla devam eden Cardtek, bu konudaki uzmanlığını Turpak’ın üreteceği yeni nesil pompa yazar kasalar üzerinden de vermeye hazırlanıyor. Cardtek, yeni iş ortağı Turpak ile birlikte yeni nesil pompa ÖKC’lerden anında gönderilecek online bilginin Maliye Bakanlığı’na ulaştırılarak kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesini sağlayacak ve pompada yakıt alımı sonrasında pompa ÖKC üzerinden kartlı ödeme ile araç sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak.

İlk pompa yazar kasanın Türkiye’deki yapılandırılmasında önemli rol üstlenen Turpak CEO’su Tamer Şengönül, Turpak’ın, 2003 yılından beri pompa yazar teknolojisinde, akaryakıt sektörünü ve Maliye Bakanlığı’nı destekleyen birçok çalışma yaptıklarını, bugün sektörün en çok tercih edilen pompa yazar kasası üreticisi olduğunu belirtiyor. Tamer Şengönül, "Pompa ÖKC’ler diğer kasalardan farklı uzmanlık alanı gerektirir. Pompa ÖKC’ler, akaryakıt istasyonlarındaki patlayıcı ortamlarda çalışan cihazlardır, pompacıların her satış için plaka girişi yapması ve onlarca farklı pompa çeşidi ile haberleşmesi gerekmektedir. Ayrıca bu cihazlara hizmet veren servislerin, gerekli emniyet ve çevre eğitimleri alarak, petrol şirketleri tarafından patlayıcı ortamlarda çalışmaya yetkilendirilmelidir.’’ dedi.

İşbirliği ile ilgili konuşan Cardtek CEO’su Ayşe Nil Sarıgöllü, Türkiye’nin ilk uygulamaya alınan yazar kasa pos projesinde teknoloji tedarikçisi olduklarını belirterek; “Yürürlüğe giren yazar kasa POS geçişiyle, büyük oranda kayıt dışı ekonominin önüne geçildi. Böylesine büyük bir projede geliştirdiğimiz Paycore ürünümüz ile tüm bankalara standart bir yapıyla hizmet sunmaktan ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz. 2015 itibariyle üzerinden 200 milyonu aşkın finansal işlem gerçekleşen Cardtek ile akaryakıt sektöründe de yeni nesil pompa yazar kasa geçişiyle ülkemiz için yeni bir dönem daha başlıyor. Yeni pompa ÖKC’ler üzerinden yapılan her işlemin kayıt dışı ile mücadelenin yanı sıra verginin tabana yayılması, denetimde etkinliğin artırılması, denetim standartlarının geliştirilmesi ile bu dönemin Türkiye için çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.” dedi.

'Yeni nesil pompa ödeme kaydedici cihazlar', her satışta bireysel araç plaka bilgisinin girilmesini zorunlu tutması ile dünyada eşi benzeri olmayan bir teknolojik altyapıya sahip. Taşıt tanıma teknolojisine sahip araçların plaka bilgisini otomatik olarak pompa ÖKC ile paylaşan sistem, ancak plaka bilgisini aldıktan sonra satış yapıyor. Taşıt tanıma teknolojisi ile taşıtın plakası, taşıtın deposundaki RF çipten otomatik olarak okunuyor; plaka, pompa ÖKC’ye direkt olarak gönderiliyor. Ayrıca kilometre bilgisi de otomatik olarak kayıt altına alınıyor.

 

Bu haber 7605 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.