Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Petroleum İstanbul Fuarı’nda yeniliklerini tanıtan MEPSAN’a yoğun ilgi

Güncelleme :07.04.2017

2 yılda bir gerçekleştirilen ve bu sene 30 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında yapılan Petroleum İstanbul Fuarı’nda geniş bir alanda yeniliklerini petrol sektörüne tanıtma fırsatı bulan Mepsan’nın standı 4 gün devam eden fuar süresince yoğun ilgi gördü.
  

30 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Petroleum İstanbul 2017 Fuarı’nda Mepsan mevcut ürünlerine ilave birçok yeniliği petrol sektörüne tanıttı. Mepsan Yönetim Kurulu Başkanı M. Levent Bulgurcu ve Mepsan Genel Müdürü Osman Ersoy’un da hazır bulunduğu Mepsan’nın standını ziyaret eden akaryakıt sektörünün temsilcileri yeni ürünlerle ilgili bilgileri en yetkili ağızlardan dinleme fırsatı buldu. Fuarın ikinci gününde Mepsan standını ziyaret eden EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müşteşarı Fatih Dönmez ve akaryakıt sektörünün birçok temsilcisi Mapsan’ın çalışmaları ve yenilikleri hakkında detaylı bilgileri Mepsan’nın Yönetim Kurulu Başkanı M. Levent Bulgurcu’dan dinledi.
 

Mepsan’nın Petroleum İstanbul Fuarı’nda sergilediği ve  tanıtımını yaptığı bazı ürünler:

Smart Elbow Akıllı Dolum Dirseği :
Akıllı Dolum Dirseği patentli bir Mepsan Ar-Ge ürünü ve mobil olması sayesinde birden fazla tank için kullanılabilen bu akıllı dirsek ile  istasyonların en büyük dertlerinden biri olan yanlış dolumun engellenmesi hedefleniyor.

Mepsan Yakıt Kontrol Sistemi:

YENİ Mepsan Yakıt Kontrol Sistemi araç motorlarına istenmeyen veya kalitesiz yakıt dolumunun önlenmesi, yakıt hattında oluşabilecek kaçakları hızlı bir şekilde tespit ederek kayıpları minimuma indirmesi ile dağıtım şirketleri ve istasyon sahiplerine hem ekonomik olarak fayda sağlıyor.
Elektrik motorunun çektiği gücü optimum seviyede tutarak enerji tasarrufu    sağlayan yakıt kontrol istemi ile  güvenli dolum ve  %60’a varan enerji tasarrufu sağlanıyor.
 

Yeni Otomasyon Sistemi Yazılımı :" Stawiz Plus"
Otomasyon anlayışını değiştiren yenilikçi sistemler
Mepsan otomasyon çözümleri, teknolojideki son gelişmelere ve değişen sektör ihtiyaçlarına paralel tasarımı ile istasyon otomasyon sistemlerindeki mevcut diğer çözümlerden farklılaşıyor. Mepsan otomasyon sistemleri, benzersiz LINUX işletim sistemine sahip Endüstriyel PC tabanlı teknolojik çözümü sayesinde veri tabanı yönetimi, yazılım versiyon takibi, veri transfer kontrolü, virüs güncellemeleri, network güvenlik yönetimi, yedekleme ve veri kaybı önleme prosedürleri gibi üstün özellikleriyle kullanıcılarına sayısız güvenlik ve iş yönetim çözümü sunuyor. Sistem ile istasyonda oluşan her türlü bilgi anında merkeze aktarılıyor, tüm analizler merkezdeki veri tabanı üzerinde yapılıyor ve %100 web tabanlı operasyon yönetim mimarisi sayesinde bu bilgilere her noktadan zaman ve mekan kısıtlamaları olmadan ulaşılması sağlanıyor.
 

İlk UHF Pasif Tag Teknolojisi:
Türkiye’de ilk  UHF Pasif tag teknolojisine sahip  taşıt tanıma sistemi sayesinde istasyona yakıt alımına gelen araç ikmal bilgileri otomatik olarak transfer ediliyor.

El Terminali:
İstasyon içerisinde  akıllı iş uygulamalarına  imkan veren diğer bir yenilik  El terminali , operasyonel iş takibini kolaylaştırıyor.

Kart Okuyucu Mobil  Ödeme Terminali (MERT)
Mert olarak isimlendirdiğimiz kart okuyucu mobil ödeme terminaline sanal klavye ile veri girişi yapılarak, taşıt tanıma kiti ile kablosuz haberleşebiliyor ve  ekstra bir kart okuyucuya gerek duyulmadan  yakıt satın alma sürecini kolaylaştırıyor.
 

Tire Eye:
Araçların lastik basıncını ölçen  Tire Eye ile  araçtan inmeden  hızlı, kolay ve doğru ölçüm sağlanıyor.Bu ürün ile Mepsan  akaryakıt istasyonlarına , yol güvenliğine,ekonomiye ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

To the point:
Şubeleri olan işletmelerde terminal olarak çalışan akıllı bir tablet yazılımı olan To the point , hizmet süreçlerini kontrol eder.
Bütün şubelere merkezden erişim sağlayarak, tek bir terminal ile farklı görevler ve sorumluları belirler. Farklı iş tanımları yapılıp , tanımlı görevlerin kontrol ve raporlamalarını sağlanır. Bu sayede kontrol ve denetleme masraflarından tasarruf edilerek  kaliteli hizmetin sürekliliği sağlanır.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 5111 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.