Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

ASİS AR-GE, Türkiye’nin en çok AR-GE harcaması yapan şirketleri içinde 148. oldu!

Güncelleme :21.10.2019

 Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri araştırmasının sonuçlarına göre Asis Otomasyon, en çok Ar-Ge harcaması yapan 250 firma içinde 148. oldu.

Turkish Time Dergisi tarafından 2013’ten beri Türkiye’de inovasyon ve Ar-Ge’nin nabzını tutan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri” araştırmasının sonuçlarına göre Asis Otomasyon, en çok Ar-Ge harcaması yapan 250 firma içinde 148. olmuştur. 

Sıralamalar, en çok ihracat yapan firmalar sıralamasında yer alan kuruluşlardan toplanan veriler ile halka açık şirketlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdikleri bilançolar temel alınarak ve T.C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların yaptığı bildirimlerden yararlanarak belirlendi. 

Türkiye’de inovasyon ve Ar-Ge’nin nabzını tutan Ar-Ge 250 şirketi içinde ASİS Otomasyon ve çalışma alanları dışında Enerji sektörünün de tanınmış önemli firmaları da bulunmaktadır. 

Ar-Ge merkezi yatırımlarını ve dolayısıyla ürün kalitesini sürekli olarak arttırmaya önem verdiklerini belirten Asis Otomasyon Genel Müdürü Yusuf Kaya, Ar-Ge, Asis Otomasyonun kalbidir diyebiliriz. İşimizin ayrılmaz bir parçası olan Ar-Ge inovatif ürünler geliştirebilmemizin ve icatlar çıkartmamızın da en büyük nedenidir.  Büyüyen Ar-Ge kadromuzu ve bütçesini arttırarak 2021 yılına kadar toplam büyüklüğümüzü %160 arttırmayı hedeflemekteyiz. 2021 yılında muhtemel genel bütçemizin %40’a yakınını Ar-Ge bütçesinin oluşturacağını planlamaktayız. Ar-Ge’ye yapmış olduğumuz maliyetlerin şirket cirolarına yansıması birtakım riskler içeriyor olsa da geleceğin teknolojilerini üretmek için bu riskleri almaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu haber 4746 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.