Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Enerji Bakanı Dönmez TürkAkım Alım Terminalini ziyaret etti

Güncelleme :16.11.2019

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez başkanlığındaki heyet, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi alım terminalini ziyaret ederek proje yetkililerinden bilgi aldı. 

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BOTAŞ ve TAGTAŞ yetkililerinden oluşan heyet, TürkAkım deniz hattının kıyıya çıktığı Kıyıköy’de yer alan alım terminaline yaptıkları ziyarette, inşaattan sorumlu müdür Erol Yazıcı’dan brifing alarak tesisi inceledi. 

Bakan Dönmez, projenin önemine değinerek Türkiye ve Rusya devlet başkanlarının projenin yıl sonuna dek bitmesi konusundaki mutabakatını anımsattı. 

TürkAkım, Rusya’nın Anapa kentinden başlayıp Karadeniz boyunca ilerleyerek Türkiye’de Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy beldesinde karaya çıkıyor. Karadaki boru hatlarından Türkiye’nin dağıtım ağına bağlanarak Türkiye piyasasına hizmet verecek olan ilk hattı BOTAŞ inşa ediyor. Avrupa piyasalarına doğalgaz sağlayacak ikinci hattının yapımını ise BOTAŞ ve Gazprom’un eşit ortaklığında kurulan TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. (TAGTAŞ) üstlendi. Her bir hattın kapasitesi yıllık 15,75 milyar m3 olacak. 

TürkAkım Projesi, 2019 sonunda faaliyete geçecek. 

Bu haber 4984 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Doğal gaz talebinde büyümenin lokomotifi Orta Doğu ve Asya olacak... 18.09.2025
Peugeot, E-5008 İle Teknolojiyi, Tasarımı ve Sanatı Buluşturuyor!... 17.09.2025
Logitrans ve Tırsan İş Birliği 600 Treylerlik Filoyla Büyüyor... 17.09.2025
Aksa Sivas Doğalgaz, Gölova ilçesini lisans alanına dahil etti... 17.09.2025
Rosatom ve Çin Ulusal Nükleer Şirketi, Personel İş Birliği Konusunda Mutabakat Zaptı İmzaladı... 17.09.2025
Sürat Kargo, Ekonomiye Fayda Endeksi 2025’te Platin Ligi’nde... 17.09.2025
Elektrikli Taşıt Tanıma Sistemi: Filolar için Güvenli ve Pratik Şarj Deneyimi... 17.09.2025
Prometeon H02 Pro Trailer lastik serisini 19.5 ve 22.5 jant ölçüleriyle pazara sundu... 17.09.2025
YK Enerji, naklettiği zeytin ağaçlarını ziyarete açtı... 17.09.2025
Skoda elektrikli yelpazesini genişletecek... 17.09.2025
Opet'in açmış olduğu akaryakıt pompa ihalesini kazanan iki firmadan birisi Gilbarco Veeder-Root oldu!... 17.09.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.